Toysdaily 玩具日報

PS3 定 360 好d? (已買X360 同 變左街霸4指導區)

原帖由 getterwing2 於 19-10-2009 04:51 PM 發表

人越大, 越發現game多時間少

x2 :79:
原帖由 getterwing2 於 19-10-2009 04:51 PM 發表

人越大, 越發現game多時間少

x3 ~~~ :79: sf4最終都選了easiest玩~~~而家欠cammy,豪鬼同剛拳~~~不過要玩齊咁多人真係要花好長o既時間~~~:56:

係youtube睇人玩真係勁~~~~見日本人用印度佬~~~好勁呀~~~~:50:
原帖由 黑色三連敗 於 20-10-2009 12:09 PM 發表

x3 ~~~ :79: sf4最終都選了easiest玩~~~而家欠cammy,豪鬼同剛拳~~~不過要玩齊咁多人真係要花好長o既時間~~~:56:  

unlock 所有人要幾粒鐘起碼.  最慘係你在屋企unlock完, 帶隻game去friend 度玩時要再unlock過. 所以鐵拳6個製作話 "unlock人物係落伍的設計", 真係舉腳贊成.

你可以睇睇trial果堆俾你練的連招, 要練到果堆野, 唔好話要穩定出到, 只係要出到一次, 都要超耐, 冇天份可能練幾年都未練完.
原帖由 getterwing2 於 20-10-2009 03:49 PM 發表

unlock 所有人要幾粒鐘起碼.  最慘係你在屋企unlock完, 帶隻game去friend 度玩時要再unlock過. 所以鐵拳6個製作話 "unlock人物係落伍的設計", 真係舉腳贊成.

你可以睇睇trial果堆俾你練的連招, 要練到果堆野 ...

其實unlock呢家野真係好失敗,反正都有,仲要用d咁麻煩o既方法unlock番出黎~~~:53:

等我得閒試試trial個d招先~~~不過我係冇天份個堆人~~~:56:

不過youtube見好多人用個肥佬,d招都好屈機下~~~:68:
原帖由 黑色三連敗 於 20-10-2009 04:12 PM 發表
不過youtube見好多人用個肥佬,d招都好屈機下~~~:68:

係... 肥佬d 招判定好惡, 又有中下段2擇, 又容易駁uc, 識用真係可以好惡.

不過都惡唔過sagat, 血多皮厚, tiger shot 連發又快, 站立重腳對空封位一流, 駁uc又唔難, 公認係全game最強.
原帖由 getterwing2 於 20-10-2009 05:46 PM 發表

係... 肥佬d 招判定好惡, 又有中下段2擇, 又容易駁uc, 識用真係可以好惡.

不過都惡唔過sagat, 血多皮厚, tiger shot 連發又快, 站立重腳對空封位一流, 駁uc又唔難, 公認係全game最強.

原來sagat係最勁~~~咁要練多d先得 :shiny:

昨晚攞埋cammy,又試左d trial, 不過勁難, 我只過到trial 1&2,仲係normal個隻, 不過未玩晒~~~我唔係好明蘇聯佬係trial 1最後點用個招頭撞, 個dummy都唔跳點撞~~~:30:
原帖由 黑色三連敗 於 21-10-2009 12:31 PM 發表

原來sagat係最勁~~~咁要練多d先得 :shiny:

昨晚攞埋cammy,又試左d trial, 不過勁難, 我只過到trial 1&2,仲係normal個隻, 不過未玩晒~~~我唔係好明蘇聯佬係trial 1最後點用個招頭撞, 個dummy都唔跳點撞 ...

你可以set 電腦 自己狂 跳 的 ... :p
原帖由 Vince 於 21-10-2009 12:33 PM 發表

你可以set 電腦 自己狂 跳 的 ... :p

點樣set架~~~:no:  我見我係trial玩春麗姐要空中撻個陣,個dummy自己跳,玩蘇聯佬個dummy又唔跳~~~好邪呀~~~:31:
原帖由 黑色三連敗 於 21-10-2009 01:07 PM 發表

點樣set架~~~:no:  我見我係trial玩春麗姐要空中撻個陣,個dummy自己跳,玩蘇聯佬個dummy又唔跳~~~好邪呀~~~:31:

係 action 到 set ... 我唔太記得 la ... 要開反隻 game 睇下先可以詳細講 ... d trial 我一早放棄左 ... 覺得用 joypad 太難做 la ... :56:
原帖由 Vince 於 21-10-2009 02:21 PM 發表

係 action 到 set ... 我唔太記得 la ... 要開反隻 game 睇下先可以詳細講 ... d trial 我一早放棄左 ... 覺得用 joypad 太難做 la ... :56:

連招對我黎講太難啦~~~:oh: 昨晚用阿ken完成到trial 3,我覺得係一個奇蹟~~~~:$
原帖由 黑色三連敗 於 21-10-2009 12:31 PM 發表

昨晚攞埋cammy,又試左d trial, 不過勁難, 我只過到trial 1&2,仲係normal個隻, 不過未玩晒~~~我唔係好明蘇聯佬係trial 1最後點用個招頭撞, 個dummy都唔跳點撞 ...

唔駛自己set的, 個dummy自己會做相應動作來食你d招.

zangief trial 1 係乜? 我唔記得了, 你打出來, 大家或者可以研究下.

其實除左sagat果招 fake kick, 其他人的頭幾個normal trial 應該唔太難.
原帖由 getterwing2 於 22-10-2009 01:41 PM 發表

唔駛自己set的, 個dummy自己會做相應動作來食你d招.

zangief trial 1 係乜? 我唔記得了, 你打出來, 大家或者可以研究下.

其實除左sagat果招 fake kick, 其他人的頭幾個normal trial 應該唔太難.

招 fake kick 真係幾難下...
原帖由 getterwing2 於 22-10-2009 01:41 PM 發表

trial 1 最後個招係 ~~~ 向上 + 重拳 ~~~ 頭撞,不過dummy唔跳我撞佢唔到~~~:?

昨晚玩軍佬 trial 1最後個招target combo又係出唔到~~~冇天份真係慘 :79:

fake kick~~~又時間玩下先 :55:
原帖由 黑色三連敗 於 22-10-2009 05:17 PM 發表

trial 1 最後個招係 ~~~ 向上 + 重拳 ~~~ 頭撞,不過dummy唔跳我撞佢唔到~~~:?

呢招我冇咩印象了, 但你可以試下唔好跳起後立即按重拳, 在差不多落地時才按重拳.
原帖由 moodyblues 於 22-10-2009 04:00 PM 發表

招 fake kick 真係幾難下...

仲要係廢招果野慘ar ma.  根本冇實用價值, 但要過trial 又一定要做到.