Toysdaily 玩具日報

PS3 定 360 好d? (已買X360 同 變左街霸4指導區)

原帖由 getterwing2 於 8-12-2009 02:38 PM 發表

其實 dee jay 對空好強, 唔止有招下上腳, 連平時的站立重腳同站立中拳都可以用來對空, 連蹲下重腳都可以 "捕" 位捉一d跳起後落點較遠的對手.   仲有下上拳都有無敵時間.

係~~~:@ 可能要高手先至可以玩到咁~~~不過新加d人物可能真係要高手先會用~~~:78:

昨晚終於上左網,玩左3場quick match~~~打3場~~~用怪獸win左2場 (不過真係水鬥水,但用春麗玩家好似有心唔win)反而用蘇聯佬對亞龍就lose左~~~~:die:

但win or lose都會加or減 G, 其實G有乜用架~~~:?
原帖由 黑色三連敗 於 9-12-2009 09:27 AM 發表

係~~~:@ 可能要高手先至可以玩到咁~~~不過新加d人物可能真係要高手先會用~~~:78:

昨晚終於上左網,玩左3場quick match~~~打3場~~~用怪獸win左2場 (不過真係水鬥水,但用春麗玩家好似有心唔win)反而用蘇聯佬對亞 ...

計排位賽的 "分數", 理論上係代表戰鬥力, 不過實際上.... 可以不理.

如果打ranked match, 有d玩家可能會太執著勝負, 打player match可能會開心d.
原帖由 getterwing2 於 9-12-2009 02:36 PM 發表

計排位賽的 "分數", 理論上係代表戰鬥力, 不過實際上.... 可以不理.

如果打ranked match, 有d玩家可能會太執著勝負, 打player match可能會開心d.

原來係戰鬥力~~~~:ice:

咁其實我應該選 player match好d,太緊張自己應付唔黎~~~~:49: (自己都係鍾意玩不過唔叻 ) 昨晚蘇聯佬第一round打得ok架,不過第2同3round就太緊張,冇啦啦出左轉2圈,冇晒d氣,想出ex大手掌都唔得,最尾個round自己已經冇乜血,諗住出uc一次過ko,點知太早出~~~~:79: 俾人迫左埋角,特別緊張~~~:59:

如果淨係同自己d朋友玩唔知有乜方法呢~~~仲有個接收問題~~~係唔係同本地玩家玩先接收得好d~~~~:?
昨晚連輸10場~~~個人好down~~~有冇d場係俾初心者 :unhappy:

好彩揾到個friend玩~~~輸12比2~~~不過佢太衰~~~round 2都唔讓 :angry:
可惜我玩PC版, 同唔到TD各網友網戰...:80: :55: :56:
原帖由 黑色三連敗 於 10-12-2009 08:37 AM 發表
昨晚連輸10場~~~個人好down~~~有冇d場係俾初心者 :unhappy:

好彩揾到個friend玩~~~輸12比2~~~不過佢太衰~~~round 2都唔讓 :angry:

冇ga la, 隻game出左咁耐, 通常仲有上網玩果d都係高手, 好難遇到初心者了.

同對手連線果時, 可以留意下個連線icon, 如果係綠色就代表連線比較好, 會玩得順.
基本上同香港人連線會好順, 同其他亞洲地區d人玩會差d, 但都ok, 如果是連歐美就會好差了.

唔好怕輸, 打得多d, 學下對手點打, 咁就好快會變強了
原帖由 阿洛 於 10-12-2009 02:47 PM 發表
可惜我玩PC版, 同唔到TD各網友網戰...:80: :55: :56:

會唔會整番部360呀~~~:D
原帖由 getterwing2 於 10-12-2009 04:07 PM 發表

冇ga la, 隻game出左咁耐, 通常仲有上網玩果d都係高手, 好難遇到初心者了.

同對手連線果時, 可以留意下個連線icon, 如果係綠色就代表連線比較好, 會玩得順.
基本上同香港人連線會好順, 同其他亞洲地區d人玩會 ...

對電腦同對人真係差好遠~~~:unhappy:  

選對手我都係睇個icon,不過好多時一格都冇,咁我又出番去再入過,搵番d格數多d,好煩 :what:

我係鍾意玩,不過練極都係咁弱~~~其實我覺得昨晚對手都唔係話特別勁,只不過係自己太弱~~~:no: :die:
原帖由 黑色三連敗 於 10-12-2009 05:01 PM 發表

選對手我都係睇個icon,不過好多時一格都冇,咁我又出番去再入過,搵番d格數多d,好煩 :what:

我係鍾意玩,不過練極都係咁弱~~~其實我覺得昨晚對手都唔係話特別勁,只不過 ...

可以試下Custom Search -> 連線speed優先. 會直接有幾個對手有埋ping俾你選(唔洗出出入入), 如果無個綠色就按X search過. 會好過Quick Search.  
(這是PC版既經驗, Xbox 360就唔知情況係咪一樣.)

原帖由 黑色三連敗 於 10-12-2009 04:54 PM 發表

會唔會整番部360呀~~~:D

應該唔會拉, 依家PC + 個Xbox 360手掣差唔多=Xbox 360 (M$生既兩兄弟:34:, Xbox 360 遊戲好多會出PC版)

反而諗過入部Wii.

唉, 只希望將來多D game 可以Cross-platform ...

原帖由 黑色三連敗 於 10-12-2009 05:01 PM 發表

我係鍾意玩,不過練極都係咁弱~~~其實我覺得昨晚對手都唔係話特別勁,只不過 ...

你都係360版?   我個gamertag 係winglive360,  如果我上網見到你, 都可以一齊玩.   不過我玩SF4係紙上談兵勁過實戰, 加上依家成日玩鐵拳所以sf4生疏o西,  所以上到網遇到高手都係輸多過win.   如果你都唔強, 可能水兵鬥水兵都會幾好玩 :)
原帖由 阿洛 於 10-12-2009 11:12 PM 發表

可以試下Custom Search -> 連線speed優先. 會直接有幾個對手有埋ping俾你選(唔洗出出入入), 如果無個綠色就按X search過. 會好過Quick Search.  
(這是PC版既經驗, Xbox 360就唔知情況係咪一樣.)

唔該晒~~~:77:
原帖由 阿洛 於 10-12-2009 11:23 PM 發表

應該唔會拉, 依家PC + 個Xbox 360手掣差唔多=Xbox 360 (M$生既兩兄弟:34:, Xbox 360 遊戲好多會出PC版)

反而諗過入部Wii.

唉, 只希望將來多D game 可以Cross-platform ...

希望可以cross-platform啦~~~~一齊玩嘛 :p
原帖由 getterwing2 於 11-12-2009 11:27 AM 發表

你都係360版?   我個gamertag 係winglive360,  如果我上網見到你, 都可以一齊玩.   不過我玩SF4係紙上談兵勁過實戰, 加上依家成日玩鐵拳所以sf4生疏o西,  所以上到網遇到高手都係輸多過win.   如果你都唔強, 可 ...

我都係360,而且仲係下等水兵~~~我個gamertag係ttwong999, 見到我可以一齊玩啦~~~:handshake: 不過今日大病中,可能要明晚先上網,不過我玩都係半句鐘左右就要走囉~~~:unhappy:
原帖由 黑色三連敗 於 11-12-2009 01:28 PM 發表

我都係360,而且仲係下等水兵~~~我個gamertag係ttwong999, 見到我可以一齊玩啦~~~:handshake: 不過今日大病中,可能要明晚先上網,不過我玩都係半句鐘左右就要走囉~~~:unhappy:

唔緊要, 其實我都係通常平日10:30 - 11:00pm先開始上網, 通常`12:00前就會熄機, 只玩一陣.