Toysdaily 玩具日報

PS3 定 360 好d? (已買X360 同 變左街霸4指導區)

原帖由 getterwing2 於 13-10-2009 03:10 PM 發表

校easiest 難度,  打down佢之後在佢身邊等佢起身時立刻再掃腳, 然後不斷重複.
如果是高難度, 就要等佢出招, 擋左後趁佢硬直時還擊. 高難度真係會打到好火滾, 因為佢d招判定太惡.

建議你.... 如果想校高難度玩 ...

要解成就,就要打 hardest 呢...:70:
原帖由 getterwing2 於 13-10-2009 03:10 PM 發表

校easiest 難度,  打down佢之後在佢身邊等佢起身時立刻再掃腳, 然後不斷重複.
如果是高難度, 就要等佢出招, 擋左後趁佢硬直時還擊. 高難度真係會打到好火滾, 因為佢d招判定太惡.

建議你.... 如果想校高難度玩 ...

多謝getterwing2大大教路~~~:64: 今晚都係教番easy試下~~~昨晚用自己最愛o既怪獸打到火都黎:angry: ~~~d招好似集所有人d招式~~~仲以為自己玩緊KOF :30:
原帖由 moodyblues 於 13-10-2009 04:12 PM 發表

要解成就,就要打 hardest 呢...:70:

要解hardest 打敗 seth / 剛拳反而極之容易.

因為AI設定專登留左一個漏洞, 就係電腦大部份人物(包括seth和剛拳) 都唔識檔蘇聯佬的PPP 旋轉拳, 或者會以saving attack食第一hit然後俾第二hit的counter 打中, 食2.5倍傷害, 死得仲快.

原帖由 黑色三連敗 於 13-10-2009 04:15 PM 發表

多謝getterwing2大大教路~~~:64: 今晚都係教番easy試下~~~昨晚用自己最愛o既怪獸打到火都黎:angry: ~~~d招好似集所有人d招式~~~仲以為自己玩緊KOF :30:

seth真係好難搞.

如果你鍾意用怪獸, 記得今集的ex 旋轉攻擊 (即是拉後儲氣然後前+PP) 可以突過所有氣功波(包括滅波動拳).
原帖由 getterwing2 於 13-10-2009 04:29 PM 發表

seth真係好難搞.

如果你鍾意用怪獸, 記得今集的ex 旋轉攻擊 (即是拉後儲氣然後前+PP) 可以突過所有氣功波(包括滅波動拳).

咁好玩~~~今晚試下先~~~thx :64:
uncharted2...
冇360版..不過d 真係做得好靚...~
大大都買左360~~祝大大玩得開心..~:71:
打機都係想玩自己鍾意的game..~其實無咩所謂..:73:
i bought ps3 slim last week... SUPER NICE!  bought SF4 and NBA2K10!
原帖由 whkvictor 於 15-10-2009 12:00 AM 發表
i bought ps3 slim last week... SUPER NICE!  bought SF4 and NBA2K10!

好玩嗎?其實邊部都冇問題,最緊要玩得開心~~~:)

我玩s用左easy mode 已經爆左幾個~~~yeah!!!! :$
原帖由 黑色三連敗 於 16-10-2009 12:40 PM 發表

好玩嗎?其實邊部都冇問題,最緊要玩得開心~~~:)

如果真係有興趣玩格鬥game, 個人覺得遲2個week出的鐵拳6比SF4好玩好多, 不過要花d時間學下先至識玩.
原帖由 getterwing2 於 16-10-2009 01:55 PM 發表

如果真係有興趣玩格鬥game, 個人覺得遲2個week出的鐵拳6比SF4好玩好多, 不過要花d時間學下先至識玩.

鐵拳之前有試過玩,不過好難玩,d招好難記~~~不過今次隻game有好多著名漫畫家幫手,好似岸本,永野,clamp等~~~勁 :handshake:
原帖由 黑色三連敗 於 16-10-2009 02:30 PM 發表

鐵拳之前有試過玩,不過好難玩,d招好難記~~~不過今次隻game有好多著名漫畫家幫手,好似岸本,永野,clamp等~~~勁  

每人都好多招式, 所以唔可以好似sf4咁一次過玩十幾廿個人物, 要一個一個咁樣學, 要花d心思.

但學識左之後, 真係覺得好好玩的. 因為招多, 動作多, 打起來又好玩又好睇, 真係好似武打片中的打鬥咁精采.
原帖由 getterwing2 於 16-10-2009 05:46 PM 發表

每人都好多招式, 所以唔可以好似sf4咁一次過玩十幾廿個人物, 要一個一個咁樣學, 要花d心思.

但學識左之後, 真係覺得好好玩的. 因為招多, 動作多, 打起來又好玩又好睇, 真係好似武打片中的打鬥咁精采.

可惜我唔係成日有得玩,,,,
原帖由 getterwing2 於 16-10-2009 05:46 PM 發表

我估我玩完隻SF4先再考慮lu~~~~實在冇太多時間~~~~:59: 不過佢d畫面真係好正~~~~同VF有得揮 :73:

謝謝您我推介 (sf4已經攞到櫻花,真開心) 不過easy mode對住seth都係幾難玩~~~:56:
原帖由 mushroom 於 17-10-2009 03:01 AM 發表

可惜我唔係成日有得玩,,,,

x2~~~:79:
原帖由 黑色三連敗 於 17-10-2009 12:43 PM 發表

x2~~~:79:

人越大, 越發現game多時間少