Toysdaily 玩具日報

請上油高手教下我

我係新手
念住用200$-300$買油,要油哂全部三國傳既高達(跟返佢隻色)
請上油高手教我買邊幾隻油
5該大家
基本上金色係必要架啦
d黃咁咁既膠好核突...
其他就唔清楚..
自己都未齊
我就用開呢幾隻: (噴罐)gundam專用噴罐1號(白),11號(泰坦斯藍),8號(關節灰)
                                  郡氏8號銀,9號金,92號黑
                            (樽仔)郡氏~79號紅  66號綠  8號銀  9號金  80號藍 67號紫
                                            328號深藍 28號黑鐵  75號金屬紅  76號金屬藍
                                   雙星~XF-1啞黑(滲線用) X-25透明綠(做額頭/眼/燈位用)
希望幫到樓主啦~~~

樓主,$300油29隻三國(未計特別版)無可能喎,姐係主色都唔夠用了:60:
至於配色,建議樓主用與原著不同的顏色,較有個人風格。:74:
建議樓主試下油一隻先啦,手油並唔係你想像中的咁容易