Toysdaily 玩具日報

有關Leader柯柏文拆裝上色問題,希望有模型高手解答

本人想將L版的柯柏文重新上色,但在拆除零件時有些地方不懂得怎樣拆開,附上圖片兩張
不知道這些位能否拆開?另外車輪啤令也能夠拆開嗎?希望有砌模型高手解答,謝謝

冇人識答嗎??
看圖似唔得,如果用強拆到但怕裝唔返......
如果樓主只會上灰色位置我諗小心D問題唔大:(

回覆 1# 的文章

我油個時無拆到, 你可以用遮蓋膠紙貼
住d唔想油到既地方,小心d油就ok了
兩個位都可以拆開,不過因為設計是時是沒有預算你拆的所以難免都要用一點暴力,亦因此難免有爛的風險,小心.
上面我唔記得具體結構,不過好似大力點就可拆出來,而且是PP應該安全的.
下面的打條PIN出來時要小心,佢地D PIN一般是有方向的,一邊有"齒"一邊沒有,要分清邊一邊有"齒"的才好動手.如果唔係一定出事.
原帖由 warxv 於 6-8-2009 02:20 PM 發表
兩個位都可以拆開,不過因為設計是時是沒有預算你拆的所以難免都要用一點暴力,亦因此難免有爛的風險,小心.
上面我唔記得具體結構,不過好似大力點就可拆出來,而且是PP應該安全的.
下面的打條PIN出來時要小心,佢地D P ...

請問要怎樣可以打條pin出來?謝謝