Toysdaily 玩具日報

查看: 6480|回復: 18

日本的專業cosplay高手, "舊帖名為日本cosplay 2009"

剛剛個fd MSN比我, 大家一同分享吧...................

我最喜愛係無閑大叔, 同EVA................!!

http://news4vip.livedoor.biz/archives/51348722.html

日本個D真係高水準,直頭同電視睇個D一樣咁滯,係唔係服裝間到借出黎架,同香港個D真係天同地比。三國誌個位大叔都好搞鬼,扮漫畫。
好專業,真係高水準。
:71:
大部份好好呀,尤其係D Rider,套甲自製好正
係其中有一兩個,著件3點式o係度晒胸,冇美感.
D友仔都唔會理你COS乜,咪一味影波....
原帖由 K66 於 18-8-2009 04:03 PM 發表
大部份好好呀,尤其係D Rider,套甲自製好正
係其中有一兩個,著件3點式o係度晒胸,冇美感.
D友仔都唔會理你COS乜,咪一味影波....

晒波唔係問題...
但係慘在晒緊波果幾件係"豬扒樣"果下死...
原帖由 side3net 於 18-8-2009 16:09 發表

晒波唔係問題...

我估影佢地D人都係借視線...或者close up.
場內唔少好樣既靚女,人家會正正經經cosplay,唔使晒身材搶客.
原帖由 side3net 於 18-8-2009 04:09 PM 發表

晒波唔係問題...

:78: 比較無咁靚唔可以玩cosplay咩...???
原帖由 香港人 於 18-8-2009 18:34 發表

我唔介紹唔靚,反而唔中意個D冇乜角色性,只係一味露既.
個D人都唔係中意個角色,係想吸引人注意
黑版不知火舞 is my cup of Tea:43:
如其推 d 數字膠 ~ 我不如頂下呢個專業水準級的cosplay post 上黎好過
竟然有人扮初號機!
既然有人扮卒仔,點解無人扮 幪面超人555 ??
這個民族太好了:$
原帖由 香港人 於 18-8-2009 06:34 PM 發表

可以, 例如扮"兩冿甚吉", 一定極之神似... =P
大部分都係唔錯喎:71:
我幾愛PMC兵同初號機:x !:34: (我覺得cos綾波個位姐姐幾kawaii~~~:shy: )
不過真係想講,日本個邊cos yoko既朋友,又差咁d喎(可能我先入為主....:unhappy: )<----同埋真心覺得動漫節個位cos yoko既姐姐係幾好!:35: :35:
香港既cosplayer,努力!:* :*