Toysdaily 玩具日報

各位高手!請幫幫手...

(1)小弟買0左d"兩星"油性手掃油,油隻BB戰士,但係油緊期間,d油會自行分解成一粒粒同上唔到色.
(2)油性油同水性油又有什麼分別.邊隻好d.&邊隻牌子好d.請幫幫手.
"兩星"手掃油有2隻, 圓樽係水性油, 方樽係琺瑯油, 係無油性油既, 大大係咪溝錯天拿水?

麻煩各位大大!

(1)請問"琺瑯油"又係咩0黎?我係新手0黎呀,其實我想油一隻BB戰士靚靚地,送俾我仔仔,可唔可以再過多少少料黎
(2)咁油BB戰士最好用邊隻油?
                                                  麻煩晒.唔該大大!!

咁就唔好用雙星的細細樽... 方方地果集琺瑯油囉...

你可以買同廠圓樽的水性油來油你的BB戰士就得啦...

用法唔難... 最簡簡簡...單的講就先用同廠的開油水(X20A)稀釋... 然後就用模型油筆沾上顏料然後油到模型上... 然後等乾...

再簡單方便就係買「Gundam Marker」來進行塗裝... 用法:先搖勻後直接油到模型上... 第一次用要先將筆嘴壓入好等顏料滲出...

小櫻上