Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 食玩 SMP 超級機械人大戰OG BANPReEOTH 班普雷奧斯 & R-GUN POWERED

stonekeung01 發表於 23-11-2023 06:18 PM
日本明日開訂

印象中此進階SRX係首次有產品?

官方介紹

SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] 超級機械人大戰OG BANPReEOTH【PB限定】
SET內容

SRX ALTERED BANPReEOTH

T-LINK BLADE NAKKO!!

「天上天下念動無雙劍」浮遊狀態展示

劍柄收納

「超必殺!!」

「天上天下! 念動無双剣!!」
「流星斬!!」

與 SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] 超級機械人大戰OG R-GUN POWERED 接合可能的「EX GUNNER」

「天下無敵一擊必殺砲!!」

付有特效件支架

SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] 超級機械人大戰OG R-GUN POWERED【PB限定】
SET內容

SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] 超級機械人大戰OG BANPReEOTH【PB限定】
36,300円(税込39,930円)、2024年4月

SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] 超級機械人大戰OG R-GUN POWERED【PB限定】
7,200円(税込7,920円)、2024年4月

https://bandaicandy.hateblo.jp/entry/20231124_smp

冇得分體仲賣40,000円太貴了吧...
darkfreedom 發表於 24-11-2023 09:02 AM
冇得分體仲賣40,000円太貴了吧...

係囉, 超合金魂都未必4萬YEN喇, 仲係 "食玩" 咋喎

不過就咁, 45CM, 大過初生嬰兒, 及物以罕為貴,

BANDAI話: "我就係喜歡挑戰粉絲的愛, 縑貴物唔好買囉, 我地上市公司係唔應酬D窮L"
單賣RGUN,好彩冇去後追。
PBHK

SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] SUPER ROBOT WARS OG BANPReEOTH
https://p-bandai.com/hk/item/N2599442001001

SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] SUPER ROBOT WARS OG R-GUN POWERED
https://p-bandai.com/hk/item/N2696679001001

好似做細隻咗喔 按設定計埋後邊4碌野應該要超過50

一套要 $2800 好難說服自己,想起 MGEX Strike 都是千多元。
哪來的自信一隻用垃圾膠嘅食玩夠膽賣貴過一隻合金玩具?
hinaoi 發表於 24-11-2023 10:48 PM

所以話, SMP 呢條LINE 一早唔應該助長.... 食肥bandai ...
kennethli 發表於 24-11-2023 11:31 PM
所以話, SMP 呢條LINE 一早唔應該助長.... 食肥bandai ...

但係你唔肥佢 佢又唔出 好似呢隻野其他廠係唔使諗
【SMP】スーパーロボット大戦OG バンプレイオス・R-GUNパワードを企画開発担当が紹介!!

https://youtu.be/w8eOB4mZi_c?si=KYx7F63yjnqgNcwZ

Lawchee 發表於 24-11-2023 10:26 PM
一套要 $2800 好難說服自己,想起 MGEX Strike 都是千多元。

四五中二十喎, 不是二千嗎? 那間店咁勇開6算幾?
hinaoi 發表於 24-11-2023 10:48 PM

垃圾膠-形容得好好。

唔可以變形,點解收人2千幾,我都好想問下佢個價點樣set出來,

件野大,唔代表貴,佢內構有咩咁利害,睇佢日後公佈先再X佢。