Toysdaily 玩具日報

查看: 19713|回復: 117

[新品消息] 食玩 SMP 超級機械人大戰OG BANPReEOTH 班普雷奧斯 & R-GUN POWERED

寺田貴信 twitter

邊到出現過?
老實人 發表於 19-8-2023 11:26 PM
邊到出現過?

第三次@ srx大破後的後繼機 估唔到會出

眼鏡廠執笠先出都幾攞景
不過原來肩甲有履帶 唔知會唔會乘機補完番個合體設定尼?

chsimon 發表於 20-8-2023 04:06 AM
眼鏡廠執笠先出都幾攞景
不過原來肩甲有履帶 唔知會唔會乘機補完番個合體設定尼?

眼鏡廠冇執呀!只係變左全力賣景物姐
雖然話係合体出黎,但咁多年都好似未出現過佢分体既設定,真係幾想睇下
寺田貴信 twitter

強襲 發表於 20-8-2023 08:35 AM
眼鏡廠冇執呀!只係變左全力賣景物姐
雖然話係合体出黎,但咁多年都好似未出現過佢分体既設定,真 ...

沒有分體的才是完成品.......這台沒有分體機能....A3 設定.......
但竟然不出HG 版........

加上是限定PB.......
yoffy0112 發表於 20-8-2023 07:28 PM
沒有分體的才是完成品.......這台沒有分體機能....A3 設定.......

順序應該係原定同SRX一樣分成三機,但照正常程序做出黎會趕唔切救主角佢地,索性將三部機直接用合體方式做出黎(即三機關節等細節省略,只用合體後需要嘅部分再加強耐久度),但唔難保出OG3時會真係可以分體(唔知等到何年何月)。
s0014028 發表於 20-8-2023 08:12 PM
順序應該係原定同SRX一樣分成三機,但照正常程序做出黎會趕唔切救主角佢地,索性將三部機直接用合體方式 ...

原來你講中

SR-01 SRX Altered「班普雷奧斯」(SRXアルタード“バンプレイオス”)
SRX的完成型機。對「異次元生命侵入者專用型超廣域殲滅型PT」。暫時只在《第3次α》登場,由隆聖、萊、彩及舞四人駕駛,由於緊急出動的關係合體機能被鎖定了。
因為之前我聽是 完成型 所以沒有分體XD
yoffy0112 發表於 20-8-2023 07:28 PM

其實設定集有講過,係可以3機分離,但佢同srx唔同,係以合体形態為先.由於緊急出動既關係合体機能被omit(疏忽,遺漏;刪節,排除).雖然冇出過分離既設定,但都希望有機會睇都個3部機係點樣
s0014028 發表於 20-8-2023 08:12 PM
順序應該係原定同SRX一樣分成三機,但照正常程序做出黎會趕唔切救主角佢地,索性將三部機直接用合體方式 ...

og3存唔存在都成問題
如果無得玩合體. 咁就要再諗諗喇
SMP Banpreios正在開發中,敬請期待!
各種武器和可選部件將包括在內。
(108負責開發)

https://twitter.com/candytoy_c/status/1693429138710057147?s=20

大隻過smp隻srx,咁把無雙劍一定要另外買,加上上一次冇買rgun+part,而家希望果時可以再版.......