Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 食玩 SMP 超級機械人大戰OG BANPReEOTH 班普雷奧斯 & R-GUN POWERED

tsang_20190721 發表於 21-8-2023 09:10 AM
如果無得玩合體. 咁就要再諗諗喇

咁大隻我反而寧願佢無得分體, 咁個D關節強度會高D仲好, 反正原設定都無分體樣出過, 最終放係家都係合體樣供奉, 而且無得分體應該可以平一半掛(估)
s0014028 發表於 21-8-2023 10:37 AM
大隻過smp隻srx,咁把無雙劍一定要另外買,加上上一次冇買rgun+part,而家希望果時可以再版....... ...

我就淨係入左R-GUN俾千值練用, , 希望佢會出鎗管加鎗托版本的PARTS俾呢隻用, 反而無雙劍我合佢應該跟本體, 因為佢係本身的武器, R-GUN都叫做係合體技分開賣都無得講
如果唔得玩合體, 咁我就想佢出 ALTERNATIVE DESTINY 呢個系列喇
eddiem249 發表於 20-8-2023 10:21 PM
og3存唔存在都成問題

依家機戰一直將OG系加進去當DLC....我相信為將來真係出OG3直接使用...

只有新機....可能才是新畫.....某些機加加減減消失....

這樣成本就壓到低一低....
tsang_20190721 發表於 21-8-2023 02:38 PM
如果唔得玩合體, 咁我就想佢出 ALTERNATIVE DESTINY 呢個系列喇

唔係唔好, 不過 ALTERNATIVE DESTINY系列有少少魔改, SR-01呢部幻之機體基本上無其他玩具出過, 我想第一次原汁原味咁出多D...不過45CM我又真係覺得太大, 好似SRX咁36CM已經好頂櫃...
yoffy0112 發表於 21-8-2023 05:11 PM
依家機戰一直將OG系加進去當DLC....我相信為將來真係出OG3直接使用...

只有新機....可能才是新畫.....某 ...

我反而覺得只係因為佢都驚機戰30賣得唔夠好, 為左想吸引多D客, 就加入埋OG最受歡迎的機體黎吸客
eddiem249 發表於 20-8-2023 10:21 PM
og3存唔存在都成問題

https://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=430&snA=45902
寺田响twitter有講到,連副題都有
不過只係初步構思連題案都唔係
OG自家嘢
唔似版權機戰唔洗煩版權費
應該易出尐
雖然有興趣, 但冇得分體如果佢唔夠平真係入唔落...
kyostanley 發表於 21-8-2023 06:08 PM
我反而覺得只係因為佢都驚機戰30賣得唔夠好, 為左想吸引多D客, 就加入埋OG最受歡迎的機體黎吸客 ...

但結果 罵多過讚....只有大曾加重制....而且重制後係2合1......簡直係變左笑料...
古鐵兩夫婦直頭舊圖.....所以OG3 慢慢出  應該只有

上面這台新制...(不設計分體機能又省一筆....3台機).......

大雷鳳....新機 OG3 可能都不足10台...

OG3如果要出起碼故事要去到巴爾馬星靈帝,彼岸響介故事都要完。SRX隊有呢部,ATX隊至少都要強化一次,而家古鐵喺月之民到連量產極殊兵改都不如......

原來呢架SRX後繼機無得分體, 無玩過ALPHA 3, 但見過設定, 唔怪之得從無新版的R1,2,3的圖喇

唔只會唔會有OG3, 直頭機戰仲有無下集都成疑咁隻30版搞到咁

最致命係粉絲斷層喇, 00後已經無人睇/玩機械人類ACG呢個先係機戰出路的問題

說回玩具, 我覺得個樣幾型既, 既然唔洗分合體就希望可動性可以做得驚奇D吧
SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] 超級機械人大戰OG BANPReEOTH【PB限定】

SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] スーパーロボット大戦OG バンプレイオス【プレミアムバンダイ限定】
単品内容:組み立て式プラキット一式、シール、取扱説明書、ガム(ソーダ味)1個
素材:ABS・MABS
サイズ:H約450mm×W約230mm
販売元:バンダイ キャンディ事業部
価格:39,930円(税込)
予約受付開始:2023年11月24日13時
お届け日:2024年4月発送予定
https://hobby.dengeki.com/news/2157089/

SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] 超級機械人大戰OG R-GUN POWERED【PB限定】

SMP [SHOKUGAN MODELING PROJECT] スーパーロボット大戦OG R-GUNパワード【プレミアムバンダイ限定】
単品内容:組み立て式プラキット一式、シール、取扱説明書、ガム(ソーダ味)1個
素材:ABS・MABS
サイズ:H約260mm×W約140mm
販売元:バンダイ キャンディ事業部
価格:7,920円(税込)
予約受付開始:2023年11月24日13時
お届け日:2024年4月発送予定
https://hobby.dengeki.com/news/2157089/