Toysdaily 玩具日報

係小弟犯賤,佔用左TD資源出post,但係調post可唔可以尊重返少少?

關閉 [複製鏈接]
要分類,就分得好d
另一個問題係風氣
而家呢度,幾乎有咩消息,都係第一時間post係主版
久而久之,大家都聚集 ...
yakumo1987 發表於 25-9-2011 08:44 AM

佢地覺得一日笨大仲響度,一日佢地都唔會沉,沉既只係我地,佢地
要維持o個邊既"聖潔",所以要清晒D囡囡POST,專登起個隔離病房隔離我地......
至於MARVEL...........我好難會俾暴風女神萌倒囉..........<因為咁所以可能留響主板之類既地方......
機戰OG向來都係萌燃兼備,又睇下架白騎士隔離拍住個&#12456;&#12463;&#12475;&#12524;&#12531;性感FIGURE響主板又睇下會有咩下場?
咁耐都只係得WalkerMachine大大一個版主願意出來回應…:42:
其實昨日下午各版主已圍埋一檯,差不多每一系列玩具逐一拿來討論分區的方法, 現草稿已定了,但為免再有錯漏,相信要多&#28857;時間修正,請再稍等多一下,謝謝諒解~~~
回復 48# WalkerMachine

路過~~開會討論是一件勞苦的事, 要綜合不同意見去盡量完善不一定有明確準則帶有彈性&#22021;&#22050;, 簡單來說現實社會生活中, 很多事情真的沒有一定的對與錯,  畢竟是人為, 並不是機械執行指令, 要百份百完善真的不是易事, 往往甚至乎未必能一下子達標, 見WALKERMACHINE大你提及到草稿也提及到為免錯漏, 要時間去修正是必然的事,  各版主們,  辛苦了, 能"易地以處"底下想, 相信同好們能諒解. :71:

在下有個小小建議..
1.就是精華區應是用"複製"形式將各區受歡迎帖子以回帖時間新舊排列,保留原帖在原區;
2.玩具討論區,情報集中區可以排在"揭示版"最前兩個,因為是最多人最先瀏覽連結
3.所有最新帖如無大錯也在最多瀏覽區域(討論區,情報集中區)保留幾日...

觀迎其他建議...
新品消息好應該集中在一區!

某S字頭的會員好似打工咁勤力,每日廿四小時不停轉貼新品消息,同一件商 ...
太陽之牙 發表於 25-9-2011 02:04 AM

你千萬唔好咁講呀,哩度有一區既人支持佢架,之前我都好提出某s字頭會員相關問題,即刻有成堆人插,真係.....:38:
即係咁,
始終呢度唔係小弟開,
如果覺得規格唔正確要調post…
可唔可以調得有情理少少?

之前 ...
原罪 發表於 22-9-2011 11:50 PM

可能係準則問題~~~:(

記得當年乜野都係主版出~~~出親posts都好快俾d價錢貼,主題貼,情報貼推晒落第2,3版~~~~之後版主俾人鬧爆先有分類~~~情況先有改善 :42:

我相信如果準則訂清楚~~~問題可以減少吧 :64:
We still need time to prepare the new guildlines for post differentiation.  Please wait. :)

May be some noise after change and hope all members will feel better afterwards. :)
你千萬唔好咁講呀,哩度有一區既人支持佢架,之前我都好提出某s字頭會員相關問題,即刻有成堆人插,真係.....:38:
timothy276217 發表於 26-9-2011 10:23 AM

某s字頭會員的問題好早已被提出過,版主一樣完全無視,日日版照洗!:blame:

唔係話貼新品消息唔好(我都貼唔少),但每天不停係咁大量貼,Hobby Japan半張圖又開一個帖,日網情報站一張試版圖又轉貼來開一個帖,有人開了又照開新帖…

e.g. 一早已有的帖:

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-166458-1-1.html

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-166459-1-1.html

依然照開新帖,更明知有Girl Figure區,仍在主版發帖:

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-166489-1-1.html

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-166491-1-1.html

主題重複的帖,版主卻不會合併…

藉洗版以增加存在感?有病嗎? :?
其實如果領導的人被批評就要ban 人account, 排除異己, 呢d 人對唔對得住自己良心 ?

小小提議, 希望可以令td 更發揚光大, 可唔可以將一d 做得唔好既版主換掉, 重新選過或推舉另外一些德高望重的人做版主 ?
回復 15# 小櫻

以前都講過一次, 小弟很喜歡櫻大的post, 抵死得泥又好笑, 希望櫻大唔好灰心, 多d 出帖
某s字頭會員的問題好早已被提出過,版主一樣完全無視,日日版照洗!

唔係話貼新品消息唔好( ...
太陽之牙 發表於 27-9-2011 12:44 AM

個次日本魂展,佢夠膽一張圖一個post,我就話佢唔好再洗版,進不知有一區既人一齊入黎話返我轉頭,又話佢一圖一post方便人睇分好曬類wor:76:
回復  小櫻
以前都講過一次, 小弟很喜歡櫻大的post, 抵死得泥又好笑, 希望櫻大唔好灰心, 多d 出帖
samsung 發表於 27-9-2011 01:35 AM

多謝支持先...

不過講過就要算... 基本上小櫻唔會點再開Topic嫁喇... 至多係見&#21873;話題亂入一下囉...

有時強帖留名都幾好玩...

呵呵呵...

小櫻上
某s字頭會員的問題好早已被提出過,版主一樣完全無視,日日版照洗!

唔係話貼新品消息唔好( ...
太陽之牙 發表於 27-9-2011 12:44 AM

S大人&#22021;新品情報帖嘛... 小櫻基本上無乜意見... 查實Post展覽新情報放主版都未嘗不可...

不過當時人有時就真係Post得高興得濟囉...

至於增加存在感喱樣&#22050;... 算罷啦...

小櫻上
其實如果領導的人被批評就要ban 人account, 排除異己, 呢d 人對唔對得住自己良心 ?

小小提議, 希望可以令 ...
samsung 發表於 27-9-2011 01:23 AM

共慘黨的作風...