Toysdaily 玩具日報

係小弟犯賤,佔用左TD資源出post,但係調post可唔可以尊重返少少?

關閉 [複製鏈接]
見倒版主做左野, Action figure 轉左名做12"...希望之後會好d:$
D 分區意義唔係好大
玩具 發表於 24-9-2011 04:19 PM

yes..最重要係版主處理手法...
自己本身都唔鍾意分咁多區
同一區可以乜都有得睇唔好咩
如果真係要分
我覺得只需要分「玩具分享」同埋「新品消息」經已夠啦:55:
聽講TD今日版主們有活動,希望無事同有改善啦~

阿無明兄…你又誇d,你仲早過我出聲啦…
走左既好多 ...
原罪 發表於 24-9-2011 11:25 AM
Yes,TD今日版主們係有活動,我都有出席.................

席中仲有人提敏感的調post事件.............

有冇改進?

以後大家睇下。
揚過你呀!未死呀!
原罪 發表於 24-9-2011 02:09 PM

其實, 如果想分流, 可以好簡單咁將新品新消息一區, 分享討論一區
同埋有d人同一個post在多區發表, 呢種做法應該要禁止
CD-ROM 發表於 23-9-2011 04:26 PM

新品消息好應該集中在一區!

某S字頭的會員好似打工咁勤力,每日廿四小時不停轉貼新品消息,同一件商品明明一早已在討論,仍然照開帖!但版主又懶得去合併!
整個主版大部份都是那些轉貼新品消息帖,其他會員的帖因此極速被迫落第二版,很快便聲沉影寂!這個問題存在已久,但版主們可有正視過?  :blame:

還有,根據版主意思,若在主版出有關Girl Figure的帖,使會被移去Girl Figure區~

那麼在主版出有關Gundam/機動戰士的帖,是否應該移去「高達同好聚」?

我經常見有某知名會員同一帖同時發表在主版及「高達同好聚」,請問這樣做又是否恰當?

我可唔可以同一個囡囡figure帖同時貼在主版及Girl Figure區?:^

唔…該會員就算在主版發表模型成品帖子也很少會被移去「模型討論區」,這就是待遇差別了…

其實咁多人唔鍾意d post被人亂搬, 多一事不如少一事
同埋好多網友都好醒目, 只有少數post錯區
重有, 同一新品消息幾個人出post, 將呢d post合併, 會減少好多不便
如有版主睇到此post, 請考慮考慮~~!! ^_^
CD-ROM 發表於 23-9-2011 04:26 PM

記得有某版主(唔係慣常移POST的那位)表示曾因為移POST而被人PM粗口問候娘親…

移與被移都唔開心,雙輸局面,何苦如此…?:42:
多左個資料庫…:?咩黎架?
小弟要講既…或者覺得要改善既…
其他版友都講得7788,
大家俾d時間版主做野~

都係個句,信埋今次~
隨感一亡魂 發表於 25-9-2011 12:38 AM

:45:未死…
有心~
其實版主可唔可以一點一點列明分類O既準則...真係好多會員都覺得好煩....版主比人插又唔好受...冇人會開心. ...
小人物 發表於 23-9-2011 09:38 PM

同意,我見前排個個都係POST大帝都係頹影,諗住一心搞下大帝劇場一來又係影大帝,二來又有故事劇情俾大家笑下,點知,究竟係咪因為裡面有囡囡出場所以唔可以留響主板,就要調去熱血創作地帶??我覺得真係好挫折,一心諗住想多D人睇POST
去主板等大家唔駛個個POST都係睇大帝睇到悶,點知板主們一句唔該就將我成晚(整左3個幾鐘.....)既心血扔去堆填區.......我想問下板主如果你好有心機畫一幅畫好想俾人賞識,好想帶歡樂俾人,點知你一交到MISS手上佢唔貼堂都算,將你幅畫扔入垃圾箱,試問你會有咩感覺?
真係對唔住,我唔識大體,一來我唔應該搞埋D無謂野,係影就影唔好搞咁多無謂既噱頭,二來我唔應該影咁多張佔用TD咁多資源,應該好似隻綠髮頹鴨咁,只係影一張已經可以留響主板,又多人回覆又唔駛佔咁多資源.......
同意,我見前排個個都係POST大帝都係頹影,諗住一心搞下大帝劇場一來又係影大帝,二來又有故事劇情俾大家笑下 ...
天威勇士 發表於 25-9-2011 03:32 AM

乜有大大用過大帝黎做劇場?:@
唔好意思,錯過大大既post~

I think all 'new product news' posts should allow to stay in 玩具日報討論區 for a few days, doesn't matter if they are 1/6 figures, female figures or model-kit etc... So more people can see them and share their comments.
Perhape, a few days later, they should be automatically moved to their "own" 討論區... to be continued.
乜有大大用過大帝黎做劇場?
唔好意思,錯過大大既post~
原罪 發表於 25-9-2011 03:47 AM

你都見唔到我個POST,咁你明點解啦:38:
頭像被屏蔽

比人ban ac/比人插 都要講句
你地咁不滿都冇用
小弟有兩個睇法:
呢個問題大家講咗幾耐?咁啲版主又有冇做過野?咁唔開post咪得囉
而另一個睇法就係:
咁啲版主移post可唔可以問一問開post嘅樓主意見?
(以上純屬小弟之小小意見,不喜可插。THX)
比人ban ac/比人插 都要講句
你地咁不滿都冇用
小弟有兩個睇法:
呢個問題大家講咗幾耐?咁啲 ...
mato 發表於 25-9-2011 12:25 PM

所以我而家睇下萌區放燃野腸下又移去邊......
最怕既係佢地會唔會將我部大帝移入管理區?<以便審核.......:36: