Toysdaily 玩具日報

兒時玩意-----尋找失去的回憶

原帖由 神王 於 1-8-2009 12:11 AM 發表
但次次都係得果2隻.....................

其實邪惡鎧一共有幾多隻:?計埋65  重有無?
原帖由 superfaifai 於 31-7-2009 04:52 PM 發表
hello我係新人,我行左灣仔&荷里活都唔見os3頭犬:79: 不過係灣仔買左os金獅同R金獅
各位大大知唔知邊到仲有os3頭犬同pi攻略王 &第四代火鳥?
感激不盡:58:

你有冇去過北角肥趣? 果度我諗會有os3頭犬

另外有冇去過動漫節既大大買到彈珠人?
我fd話動漫有好多彈珠人,可惜我冇時間去=.=
我前日係樓下文具店買左部os飛龍,不過後來發覺係made in china.
各位大大其實made in china&made in japan有咩分別?made in china=盜版?
小弟唔知道呢d野,唔好怪我XD
原帖由 柏村左陣 於 1-8-2009 12:28 AM 發表

其實邪惡鎧一共有幾多隻:?計埋65  重有無?

邪惡鎧有3種
但有爆1及爆2 version
前一排入手左個對戰場
盛惠5草:38:

神物啊..(逃)
原帖由 xela14 於 5-8-2009 07:59 PM 發表
前一排入手左個對戰場
盛惠5草:38:

神物啊..(逃)

之前yahoo見到要成set買好貴:50: 你係佢到買?有得散買?
原帖由 superfaifai 於 7-8-2009 03:45 PM 發表

之前yahoo見到要成set買好貴:50: 你係佢到買?有得散買?

唔係散買
我之前係屯門間長頸鹿買的
大家好,其實我細個都好like 彈珠人:43:,but 無$$,所以PI後就無玩啦.....
but係09動漫節買左d 彈珠人後就想買番d黎玩...真真big pan....

anyway, 琴日整左個"尋找珠人的故事"...現發表收獲 (相用moblie影...so not so good)

1 係淘大買既 pi 貓貓

2 係鑽鑽山 teens 地買既r火鳥wing....but 我無r火鳥.......but對wing好beautiful...so 買it...

3 係鑽鑽山 teens 地買既pi p54

4 係鑽鑽山 teens 地買既89...細個好like 佢地

43 係黃埔肥趣買既 EX heavy frame

另外報告下小發現:
1 tko肥趣得新個d 彈珠人...重要得3款.....:59:
2 藍田d文玩具店...seems to be 無彈珠人及零件
3 樂富x霞 (兩個字都好多筆畫....)有個隻 gbc game + no.129改件....around 八草

...都係想find find eunit d 彈珠人......
Sorry..miss左
鑽鑽山teen 地有隻白龍x....即係好鬼舊...有張紙皮係後面果d...(Around 四草....最後見到佢係20090808下午4時左右)
原帖由 Aba 於 9-8-2009 02:14 PM 發表
大家好,其實我細個都好like 彈珠人:43:,but 無$$,所以PI後就無玩啦.....
but係09動漫節買左d 彈珠人後就想買番d黎玩...真真big pan....

anyway, 琴日整左個"尋找珠人的故事"...現發表收獲 (相用moblie影...so not so good)

1 係淘大買既 pi 貓貓

:help:  貓貓呀....... 點解我唔識過淘大搵你呀....

而家有排都番唔到黎  :die:

anyway, 大大今次係"靚模節"買到d咩彈珠人? :58:
原帖由 Aba 於 9-8-2009 02:14 PM 發表

anyway, 琴日整左個"尋找珠人的故事"...現發表收獲 (相用moblie影...so ...

藍田已經無彈珠人 由我中一開始:time:

好想搵返R火鳥:no:
另外  借台灣某拍賣網圖一用

呢兩隻大地魔神是不是正版?   因我想搵人代bid    thx:)
我係"o靚模節"用左九草買彈珠人。

講收獲前,講下佢地清彈珠人既方法。:67:
佢地清彈珠人係一袋袋賣既,全部三草。通常一袋有old old 彈珠人一隻及五packs應該都唔啱果隻彈珠人既零件(即OS珠人配D eunit/ Pi 零件)。:30:

另外有一隻一件,即之前大大講過果d抽顏色既珠人一盒 and 一pack battle彈珠人零件.......(都係三草,都係唔啱隻彈珠人)

再另外有之前大大買要抽既特別版Battle B-Daman 珠人,but今次佢地貼左個cover係上面,唔洗抽。呢隻加一個target? 要草半。
最後佢有d 大大盒彈珠人,通常係Battle B-Daman 個d。

anyway 收獲如下:

(1) 8月2號入去第一次,買左呢袋三草.....就係呢袋令我再次燃起彈珠魂......真真邪惡:80:

有第一代攻略王及eunit part 86&90, piex part 77 and pi part 46&52
果時唔識eunit, 見到個兩舊core unit, 心諗加對手,加對腳未有隻eunit 彈珠人囉.....so......令我再入多次動漫節.......所以......

(2)8月4號去多次,本來想買多一袋only.....but "買兩袋送隻特別版".....so.......買左兩袋

but....我唔記得左邊隻有邊5 包parts....sorry......
anyway, 兩包加埋有莎拉1 & 2 代機
eunit part 84,85& 88, piex part 65 x2, pi 43,46,48 &59, os 45

(3)送既特別版(包裝, 下面藍色果個係target?, 中左彈上面中間會彈起, that's all..)

入面

(4)另外玩具街買既:73:

同一日買左1,2,4,代莎拉機................:42:
又唔見買到全代既玉悟 or 丸馬......:79:

回覆 492# 的文章

果然係...
果道得d bayblade....:49:

回覆 493# 的文章

呢個....唔識....
雖然台灣好似會出中文正版
but 有中文字睇落好假..........

唔識唔識......sorry