Toysdaily 玩具日報

兒時玩意-----尋找失去的回憶

原帖由 manlok 於 12-8-2009 10:13 PM 發表
亂入一問,:he:
請問邊隻威力最強,有冇圖睇下:64:

我個人覺得係 pi 火鳥.......因為我無 piex and eunit 火鳥.............:56:
原帖由 manlok 於 12-8-2009 10:13 PM 發表
亂入一問,:he:
請問邊隻威力最強,有冇圖睇下:64:

我覺得PI既三頭犬都唔差, 又有強力射擊, 又有得拉西
原帖由 twgss4b14c 於 13-8-2009 03:05 AM 發表

呢兩隻都唔錯架, 但137係要有佢個專用配件先好玩

130就算了, 都冇乜野好玩, 我之前見到 ...

啱啱睇開頭既時候仲諗住叫你唔好去深水埗, 果度都幾乎冇晒彈珠人了....

137我知呀...好似係75 金色果個呀嗎.....but 6x個紫色果好似一樣........(75難搵lu)
我之前以為自己有6x果個, 因為我見過........點知影相先知無.....:70:

130雖然少有...but 我覺得唔值5草囉.....

我家住石石尾, 好近深水埗, 平時都去開水埗....所以無問題
尋日去左九龍灣睇戲,順便去左一下淘大商場,佢果度得好少彈珠人,有兩間有賣一間有獨角獸,os飛龍,神眼山貓,都冇其他了:56:
另一間賣槍果類彈珠人
題外話
果套變節幾好睇:)  推薦大家去睇~個人認為好過好多其他港產片

原帖由 Aba 於 14-8-2009 09:03 AM 發表

137我知呀...好似係75 金色果個呀嗎.....but 6x個紫色果好似一樣........(75難搵lu)
我之前以為自己有6x果個, 因為我見過........點知影相先知無.....:70:

130雖然少有...but 我覺得唔值5草囉.....

我家 ...

137果部尋晚玩爆左隻手:56:
P75 金色果個 我FD話yahoo有
唔知佢仲有冇

原帖由 superfaifai 於 15-8-2009 05:52 PM 發表

137果部尋晚玩爆左隻手:56:
P75 金色果個 我FD話yahoo有
唔知佢仲有冇

再買過囉....137 厚德重有....around..3草:34:

thanks for telling me:64:
but 我唔係咁鐘意 Yahoo Auction......:56:.....所以我會到處搵搵...
今日去美食博覽

當然好自然咁比玩具街吸左過去.......

竟然有以下既收獲............:44:

我feel 到會被人咀咒:30:.....其是係下面個兩隻..........

四件加埋唔洗6草.........

上次去都無112 & 79嫁:63:........但係20090815突然有bor...........:52:

anyway....79重有一隻, 102有幾隻115多到唔想數................

最恐怖係有以下列出果d:50:(雖然我無買& all information are up to 20090815 1700)

(1) 勇仁王其中一隻......應該係飛機果隻.....around 2草:Q
(2) 炎之魔神既其中兩隻.......應該係腳個兩隻(62, 63?).......around 2 草:time:

真係見到都嚇你一跳:o
原帖由 Aba 於 16-8-2009 12:13 AM 發表
今日去美食博覽

我feel 到會被人咀咒:30:.....其是係下面個兩隻..........

唔好意思, 我平時份人好斯文, 但我今次真係忍唔住講句: 頂你...........唔順(當然唔係大大你啦), 無啦啦仲咩有部戰鬥火鳥架, 之前行左幾次玩具街都冇, 點解你而家先出番黎:blame:

anyway, 大大係邊間買架, 等我知道下自己係唔係走漏眼 :cool:
原帖由 twgss4b14c 於 16-8-2009 01:12 AM 發表

唔好意思, 我平時份人好斯文, 但我今次真係忍唔住講句: 頂你...........唔順(當然唔係大大你啦), 無啦啦仲咩有部戰鬥火鳥架, 之前行左幾次玩具街都冇, 點解你而家先出番黎:blame:

anyway, 大大係邊間買架 ...

老版娘著老西果間......

果間野真係攪到我o嘴......我20090804去動漫節前去一去.....得d 155, 115, 舊舊彈珠人........:80:
20090815.....多左79&112 同埋個d恐怖野:50:.....咁緊係即買79,112啦.......:73:
爆外1&2個d我又無興趣......:62:

我諗我同你加埋4隻眼..再加埋睇左呢個帖果d 帥兄.......應該唔會睇唔到嫁......:30:
我諗果間野比我地清左d彈珠人走....所以係倉加番d貨落黎....(完全係估, 無科學根據嫁):67:

下次行開....要再入一入去.......

其實其他舗都入番好多zero2 同 zero既珠人.....but 要 3,4 草......有d貴.....:42:
平d既話...可能買番d黎玩
今日拍尋找珠人的故事第四輯
地點:荃灣愉景&悅來 teens

完全無珠人特別....所以得d零件....全部...around 一草

上圖有OS 29, PI 47, 51,53 and 60,(pi60...唔齊件......:70:) PIEX 70, 75...............PIEX75:$....唔洗買紫色果個...:shy:

爆外3細果鍾意....又見到, 又再入:78:.....位位半草......but 都係 teens 姐...上次鑽鑽山果包89要一草多d既:44:

上圖有93,104 and 鋼珠一打

順便一提......個兩度無乜特別驚喜.....

第五輯去邊好.....有無大大建議?

ps: 突然發現爆外3 個d小朋友(89, 94 &104) 係 set 1,2,3 黎嫁bor.....真lucky:52:

原帖由 Aba 於 16-8-2009 12:13 AM 發表
今日去美食博覽

http://farm4.static.flickr.com/3552/3822830393_80 ...

炎之魔神個兩隻我早個排買成4x蚊隻:70: 個盒又殘:53:

早知去玩具街睇睇啦:79:
今日咁岩行過鑽石山,我就去睇下,估唔到果到都有一盒戰鬥火鳥:43:係最後一盒(被打飛:68: )
果度仲有OS金獅(抽色果隻)跟著唔係好記得..其他好似都冇乜特別
配件果度都有P75好似得最後一個,紫色好似有幾個人
仲有OS裝甲,PI發射器,都冇乜了
我想搵火怪個發射器多的..
繼續努力~

今日去美食博覽

http://farm4.static.flickr.com/3552/3822830393_80 ...

炎之魔神我以前有,不過....
唔見哂:53:
原帖由 柏村左陣 於 16-8-2009 11:32 PM 發表

炎之魔神個兩隻我早個排買成4x蚊隻:70: 個盒又殘:53:

早知去玩具街睇睇啦:79:

買埋佢地囉.....殘個兩隻開黎玩, 新個兩隻收藏
BTW 愉景teens 都有呢兩隻....but 我無留意價錢..sorry
原帖由 superfaifai 於 17-8-2009 12:02 AM 發表

炎之魔神我以前有,不過....
唔見哂:53:

我諗依家要買曬3隻會有難度....因為白色果隻暫時都見唔番......:80:

努力搵啦.......有時間我都會搵下我細果買左個d.....