Toysdaily 玩具日報

兒時玩意-----尋找失去的回憶

原帖由 Aba 於 9-8-2009 02:14 PM 發表
大家好,其實我細個都好like 彈珠人:43:,but 無$$,所以PI後就無玩啦.....
but係09動漫節買左d 彈珠人後就想買番d黎玩...真真big pan....

anyway, 琴日整左個"尋找珠人的故事"...現發表收獲 (相用moblie影...so ...

我想問下隻89咩價到?

回覆 497# 的文章

我買果時要一草加dd
咁都幾貴wo.得3隻..

回覆 499# 的文章

是但啦...
細個鐘意....果時又要三,四草
依家十雞多dd算啦.....
原帖由 Aba 於 10-8-2009 12:12 AM 發表
呢個....唔識....
雖然台灣好似會出中文正版
but 有中文字睇落好假..........

唔識唔識......sorry

我都覺得有小小假:50:

但我但台好多人賣大地魔神都係呢隻   話係台版
原帖由 Aba 於 10-8-2009 12:34 AM 發表
是但啦...
細個鐘意....果時又要三,四草
依家十雞多dd算啦.....

e+越黎越小地方有彈珠人賣了:56:
尋日終於有時間去北角奇趣,不過都係冇os3頭,特無奈,而家真係想搵乜冇乜:56: 得返獨角,os攻略王,銀河要塞果d=.=
原帖由 superfaifai 於 10-8-2009 01:23 PM 發表
尋日終於有時間去北角奇趣,不過都係冇os3頭,特無奈,而家真係想搵乜冇乜:56: 得返獨角,os攻略王,銀河要塞果d=.=

wow 而家連肥趣都冇晒? :47:
原帖由 Aba 於 9-8-2009 11:55 PM 發表
我係"o靚模節"用左九草買彈珠人。

講收獲前,講下佢地清彈珠人既方法。:67:
佢地清彈珠人係一袋袋賣既,全部三草。通常一袋有old old 彈珠人一隻及五packs應該都唔啱果隻彈珠人既零件(即OS珠人配D eunit/  ...

thx大大既告知, 好彩今次賣果d都冇新野(之前都已經買晒), 如果唔係就可惜了 :78:
其實r火鳥白色果隻同藍色果隻有咩分別???(顏色分別?)
藍色果隻只係細個見過一次
原帖由 柏村左陣 於 10-8-2009 12:46 AM 發表

我都覺得有小小假:50:

但我但台好多人賣大地魔神都係呢隻   話係台版

如果唔太貴....咪買囉.....
有機會假都無計.......
搵唔到Y嗎...............:79:
原帖由 superfaifai 於 10-8-2009 01:23 PM 發表

我20090811都去左北角肥趣真係搵乜無乜.....如我無記錯, 個到有 攻略1&2代, 獨角,150=銀河要塞, os 丸馬&莎拉, 透明綠+ps甲果個舊丸馬 同埋爆外3個隻99....全部有4盒以上.............零件完全見唔到..............:80:

另外...柴灣&杏花村都無珠人.................:70:..........我個尋找珠人的故事3 (第二輯係星期日...去深水埗).......完全失敗..........:56:....

所以今日去左坑口....買左佢地黎安撫心靈:42:

piex 137

pi128

除左呢兩個果到重有piex130(jba ex01) &138(比行綠色個隻), 同埋os d白,黑,jba彈珠人......:52:
本來想買埋130 & 138....but 130 要成5 草........倒不如買137...3草......, 我又唔係要 Collect them All!...:53:
138 又無埋另一隻.....要搵會搵死嫁....我唔係好想去青衣.............................:56:

anyway, 除左130得一隻, 其他都有4,5 隻, 130 around 5草, 137,138 around 3草, OS 個d around2草啦(up to 20090812)

人生.........真無奈................我只係想每代有一兩隻......當然有火鳥就最好.........:cool:

p.s. 星期日我個尋找珠人的故事2 係深水埗半失敗....:63:
買唔到珠人....但買左其他玩具..:35:
anyway 係 "68+1" 見到piex火怪(131? 唔記得, 懶search..果道有4,5隻(up to 20090809)) but 要成5草..........找死:68:
亂入一問,:he:
請問邊隻威力最強,有冇圖睇下:64:
原帖由 Aba 於 12-8-2009 09:38 PM 發表
我20090811都去左北角肥趣真係搵乜無乜.....如我無記錯, 個到有 攻略1&2代, 獨角,150=銀河要塞, os 丸馬&莎拉, 透明綠+ps甲果個舊丸馬 同埋爆外3個隻99....全部有4盒以上.............零件完全見唔到........... ...

其實都已經唔算少了, 我之前去睇既時候都只係得呢d + os三頭犬, 只係估唔到d三頭犬賣得咁快

piex 137

pi128

呢兩隻都唔錯架, 但137係要有佢個專用配件先好玩

除左呢兩個果到重有piex130(jba ex01) &138(比行綠色個隻), 同埋os d白,黑,jba彈珠人......:52:
本來想買埋130 & 138....but 130 要成5 草........倒不如買137...3草......, 我又唔係要 Collect them All!...:53:
138 又無埋另一隻.....要搵會搵死嫁....我唔係好想去青衣.............................:56:

anyway, 除左130得一隻, 其他都有4,5 隻, 130 around 5草, 137,138 around 3草, OS 個d around2草啦(up to 20090812)

130就算了, 都冇乜野好玩, 我之前見到都冇買

青衣既玩具鋪都只係一間起, 兩間止, 都係屋村入面, 建議你有個住青衣既朋友帶帶你比較好, 而且我都報左咁耐, 可能有d都已經賣晒了 :38:

p.s. 星期日我個尋找珠人的故事2 係深水埗半失敗....:63:
買唔到珠人....但買左其他玩具..:35:
anyway 係 "68+1" 見到piex火怪(131? 唔記得, 懶search..果道有4,5隻(up to 20090809)) but 要成5草..........找死:68:

啱啱睇開頭既時候仲諗住叫你唔好去深水埗, 果度都幾乎冇晒彈珠人了....
原帖由 superfaifai 於 12-8-2009 01:56 PM 發表
其實r火鳥白色果隻同藍色果隻有咩分別???(顏色分別?)
藍色果隻只係細個見過一次

藍色的好似有2轆的
不過有配件版同白r火鳥合