Toysdaily 玩具日報

[吹水專區] (閒聊) - 有冇

原帖由 Ricoyee 於 23-1-2009 12:30 PM 發表
再者, 睇完你們爸爸級的大大回覆. 如你有我咁大的仔想你隻(eg.破財大星)玩. 你又俾唔俾呢(問心個句)....? (新加論點):he:

P/S: 唔好再focus錢好冇? 只想平心討論
最主要都係睇佢會唔會整爛.....不過我都有俾隻MP04(市值千幾蚊:x )我4歲侄仔玩。若果李小龍12寸就唔得啦,都唔係錢的問題,而係我覺得佢唔識欣賞。
OT:  Rico, your dad is also TD member? :57:   May be he has read all articles there............... :^
我覺得你e d係身在福中不知福呀

回覆 93# 的文章

呢位大大你又嚟, 又關"身在福中不知福"乜事呀? 我覺得自己好幸福同今日可以同咁多大大一起在玩具日報討論! 而家係討論緊你會唔會俾自己心愛的玩具比自己個仔玩呀!
講真,要睇下係咩情況,如果係肯比玩的話如果個細路太細都幾恐怖
舉個例,就好似你部GX13R比個細路玩合體玩到花晒,把斷空劍又甩晒電鍍會點?
不過佢唔比你玩的話可能因為佢認為佢個櫃係私人空間呢~
而且玩12吋真係要學,我扲起我第2個12吋既時候,我仲學緊擺RIDER KICK....幾怕扯爆佢條褲...
你要明白,12吋係好化學,最好都係唔好拎黎玩,突然唔好彩一個斷BODY,都唔知點算...
自己一個人玩一斷就知係件野唔好彩自己爛,但係2個人玩又唔一樣嫁啦,可能佢拎上手唔好彩斷左你又當佢整爛都唔知點好....所以最好都係分番開...佢有佢玩你有你玩囧

回覆 95# 的文章

無錯,情侶、夫妻之間並需要私人空間,
所以要互相尊重對方的私人空間。
ps 你問他拿出來拍照可能okay....
原帖由 Ricoyee 於 23-1-2009 01:42 PM 發表
呢位大大你又, 又關"身在福中不知福"乜事呀? 我覺得自己好幸福同今日可以同咁多大大一起在玩具日報討論! 而家係討論緊你會唔會俾自己心愛的玩具比自己個仔玩呀!

欣賞樓主你小小年紀,溝通能力不錯,:71: 可以平心靜氣地和我們討論,而且不會離題。
可以偷影你爸爸個櫃黎望下就好喇...:77:
14 yrs old with 5 12'inch figures!

Your father really loves you.

~$500-1000 for each 12inch figure.

=>>When I was at your age, I could only at most buy toys of ~$250.
我19岁连一只12"都冇:70:
原帖由 genesicgaogaiga 於 23-1-2009 08:44 PM 發表
14 yrs old with 5 12'inch figures!

Your father really loves you.

~$500-1000 for each 12inch figure.

=>>When I was at your age, I could only at most buy toys of ~$250.

當年我都只係買mg...
原帖由 樂少 於 23-1-2009 11:04 AM 發表
我同樓主ge情況岩岩相反
我本身細細個 我老豆就成日買玩具俾我
仲叫我唔好剩係玩d唔駛砌ge龍珠超人膠公仔
試下學玩模型 玩玩下 我就 不停咁買~~
以前老豆都唔識欣賞咩係玩具,
但係我每次砌好一隻~都會拎俾老豆 ...
你好幸運好幸福:handshake:
玩玩具老豆就無,不過最記得當年每星期同我爭slam dunk睇
但我記得我阿叔當年玩玩具同我依家無咩分別,油D手辦仲一流,可惜結婚後收山了:63:
原帖由 Ricoyee 於 23-1-2009 12:52 PM 發表
:34: 咁我老豆都好正常. (但屋企人冇得賠喎, 你點開口呀.....當我係你親細佬嘞,你知我冇錢賠格..)
那就別玩!不是一句親人OR朋友就可以不負責任OR不尊重對方意願的!
Ricoyee,

Ask yourself, will you share your 12" figures to a
Kindergarten kid?
Try to feel what's your father feeling and look for the answer yourself!
You are 14 years old, not 4 years old!:78: