Toysdaily 玩具日報

[吹水專區] (閒聊) - 有冇

14歲果陣我d零用錢淨係夠坐車食飯架咋
你有錢買咁多隻千千聲12"仲要埋怨,做人要知足常樂呀
搵錢果個辛苦買多少少俾自己都好合理丫
唔滿足現況你可以等多兩年夠法定年齡做野,自己做part time用自己錢買玩具仲有滿足感啦
不過個仔最慘係見到老豆係咁入貨引佢嘛,見到想買又無錢,老豆都係咁話......日日對住咁多玩具唔掂得都慘過無得買....不過宜家咁細個都唔好玩到咁貴喇,到出黎賺錢先喇,咁細個玩到咁貴,大個無野好玩喇。

回覆 28# 的文章

我係用自己D利是+生日錢+唔食飯錢儲返嚟買架. 有隻飛翼人特价HK500才買. 我從來都冇伸手攞錢買。 我唔抵得老豆唔俾我掂同玩之嘛.....:help:
正如有隻雞脾放係廚窗,,有得睇冇得食. 我拎願睇唔到:unhappy:

P/S: 強調只想討論吓大大們是否不會把自己心愛的玩具給仔仔或他人玩, 千萬不要反面,生氣和鬧交. ^_^

原帖由 Ricoyee 於 22-1-2009 04:19 PM 發表
我係用自己D利是+生日錢+唔食飯錢儲返嚟買架. 有隻飛翼人特价HK500才買. 我從來都冇伸手攞錢買。 我唔抵得老豆唔俾我掂同玩之嘛.....:help:
正如有隻雞脾放係廚窗,,有得睇冇得食. 我拎願睇唔到:unhapp ...

好明白你, 尤其大家係男人, 有得睇冇得食, 真係好慘的:he: :he:
原帖由 Ricoyee 於 22-1-2009 04:19 PM 發表
正如有隻雞脾放係廚窗,,有得睇冇得食. 我拎願睇唔到:unhapp ...

我好欣賞你儲錢的態度, 之但係"利是+生日錢+唔食飯錢儲" 咪全部都係大人俾嘅 ,
你係冇"直接"伸手攞錢買, 但都唔係自己揾 , 真係知足常樂呀!
你唔好唔開心, 你 Daddy 唔俾你掂同玩 , 緊係有佢嘅原因, 你都要尊重你 Daddy 的私人空間同收藏.

Indeed, everybody has their AT field ma, even your dad. You may also have something that you dont want to share with others, right? No need to be unhappy ma...
原帖由 Leoyin 於 22-1-2009 04:26 PM 發表

好明白你, 尤其大家係男人, 有得睇冇得食, 真係好慘的:he: :he:

硬係覺得你另有所指~~~:^
你都應該好開心, 14歲已經有5 隻12"...
我31歲先有第1 隻 HT AVP MACHIKO
遲d咪又係你既~~唔駛急喎~~
原帖由 Garycharm 於 22-1-2009 04:46 PM 發表

硬係覺得你另有所指~~~:^

:) :) :) 冇呀冇呀~咁0岩小弟都係比較鍾意食雞脾咋麻:he: :he: :he:
其實D玩具都係開左玩兩下擺係個櫃度睇..............
如果真係經常拿來把玩,五隻已經可以一星期玩足5日了.................

回覆 22# 的文章

我依 D 老婆比你買, 但係小弟本人就跟本無錢.......噤我依 D 米仲慘慘慘........:ice: :sad: :49:
我係用自己D利是+生日錢+唔食飯錢儲返買架. 有隻飛翼人特价HK500才買. 我從來都冇伸手錢買。 我唔抵得老豆唔俾我掂同玩之嘛.....:help:

我都唔明你老豆點解唔俾你玩,你一定好唔開心。按理推斷你應該玩玩具都幾唔小心,所以你老豆覺得俾你玩好冒險。

不過你老豆冇因為咁而唔俾你買玩具都算唔錯了(推斷):he:
原帖由 ray187 於 22-1-2009 04:54 PM 發表
你都應該好開心, 14歲已經有5 隻12"...
我31歲先有第1 隻 HT AVP MACHIKO
我32有李小龍.....

細過有12吋間尺....:(
佢老豆唔比玩好可能真係怕本身唔可以分體的玩具搞到分到體。