Toysdaily 玩具日報

[吹水專區] (閒聊) - 有冇

原帖由 Ricoyee 於 22-1-2009 03:19 AM 發表
我係用自己D利是+生日錢+唔食飯錢儲返嚟買架. 有隻飛翼人特价HK500才買. 我從來都冇伸手攞錢買。 我唔抵得老豆唔俾我掂同玩之嘛.....:help:
正如有隻雞脾放係廚窗,,有得睇冇得食. 我拎願睇唔到:unhapp ...

你有無試過喺你老豆玩緊果陣走買去問下佢可以可以一齊玩呀??
話有佢睇住唔會玩爛呀~?
你老豆D玩具遲D咪比哂你,你何需急住一時:73:
原帖由 山吹老師 於 22-1-2009 03:30 PM 發表
本人已有一女兒,佢 周不時碌地要買玩具,但我就好少應佢嘅要求,我都周不時碌地要買玩具,但我老婆好少應我嘅要求.
:34: :34: :34: :34: :34:
14 歲唔好要求咁多…有錢俾你買玩具已經算好…
我 14 歲時一個月都無 100 蚊零用,新年利是仲要唔俾用添,想買都無得買… :help:
[quote]原帖由 Ricoyee 於 22-1-2009 16:08 發表
當然:74: , 呀仔整爛我d玩具唔通叫佢賠呀?嬲你又唔知, 你知都無用! 打你又唔得!唯有唔比你玩,重有你都識講係爸爸的珍藏, 又點會比你玩, 你真係想你都唔好想
玩具係要用自己錢買才會珍惜的...............
我14歲果年邊有玩具玩, 都係久唔久母親大人皇恩浩蕩先比同d朋友仔出數個小時街行一陣重唔準買玩具
原帖由 dindon 於 22-1-2009 07:13 PM 發表
[quote]原帖由 Ricoyee 於 22-1-2009 16:08 發表
當然:74: , 呀仔整爛我d玩具唔通叫佢賠呀?嬲你又唔知, 你知都無用! 打你又唔得!唯有唔比你玩,重有你都識講 ...

以前有得同朋友仔出街逛下,去公園玩下都不知幾開心…
14歲…我一個月都冇廿蚊零用呀!
利是都唔會過500
真係........orz
我唔知樓主係埋怨定咩啦..
不過老老實實,,控制下自己ge購物慾啦..
搵錢艱難=[
时代的差别,比不了多少。。。
小弟虽然有很多玩具都想买,每天都上TD看大家的分享
但始终还是没买,冲劲十足,但多半看了就算了。。。
知道自己的底线
迟早会看开咯~:52:
加油吧:71:
有趣...................................唔好比世伯知你在此講佢呀:38:
佢都係驚你整爛佢d玩具..我以前買左d模型..我都唔會俾我細佬玩..
佢細我10年..我十幾歲..佢玩襯都會整爛..所以我嚴禁我細佬掂我d玩具..
呀仔
其實我係你爸爸
我係td都留意左好耐呢個戶口係咪你
見你開呢個post就肯定係你啦

其實我都係用心良苦,等你學識:
1.知足
2.一分耕耘一分收獲
不勞而獲得返黎ge野係永遠都唔夠自己努力得返黎ge有價值咁珍貴架
等你遲少少搵到錢,用自己錢買玩具果陣我送個display櫃過你啦

....講下笑架咋唔好打我...:68:
14岁就有5只12吋:47:
我14岁果阵,连12吋都唔知:unhappy: (到依家一只都冇:help: )
樓主不見了...:78:
原帖由 mushroom 於 23-1-2009 01:03 AM 發表
樓主不見了...:78:

一個14歲小朋友呢個鐘數多數都係訓左 :67:
原帖由 leerold 於 22-1-2009 02:53 PM 發表
我14歲果時咩叫12"都未知:Q
學校無教咩:58: :77: