Toysdaily 玩具日報

查看: 13009|回復: 38

請問EX合金三一一set三隻how much is合理 now?

HKD10k? Thx:79:
可能要多一兩k喔
any historical record of settled deal you have seen over 10k?
我買果陣4條發一set~~~
黑三一就7牛~~~
11000 ar!!!:34:
原價1200-1250一隻,即係4000一SET.

EX鐵甲萬能俠都係咁出....
EX三一會唔會再版,幾時再版,無人知.
那時我買三一那set要9k!
另外隻黑三一都係9k!
原帖由 Jimy 於 21-1-2009 05:35 PM 發表
原價1200-1250一隻,即係4000一SET.

EX鐵甲萬能俠都係咁出....
EX三一會唔會再版,幾時再版,無人知.

岩岩出果陣絕對冇可能1250一隻~~~~~我sure~~~就係3號返貨都唔止尼個價單啦~~~一號果陣1600~1800賣街~~~2號1600    3號1800
黑三一果陣就1850

那時我買EX合金 三一 那set,一Set 三隻, Total use 3800, 仲送埋大炮一座!:77:
原帖由 BlackD 於 21-1-2009 21:29 發表 岩岩出果陣絕對冇可能1250一隻~~~~~我sure~~~就係3號返貨都唔止尼個價單啦~~~一號果陣1600~1800賣街~~~2號1600    3號1800黑三一果陣就1850

你係訂定買? 邊到?
八义半 ~ 九义

呢個差唔多應該係宜家嘅市價,點解我咁講呢,其實有段古嘅。

事原十二月中嗰排我有個 frd 喺加記返嚟玩,返嚟之前佢係香港呢邊用咗皮一Bid咗呢三隻嘢然後返嚟交收,順便揾埋隻鐵甲一号﹔結果交收成功,不過可能返得嚟兩個禮拜太短時間,行極都揾唔到鐵甲一号,於是就用兩义嘢夾走我屋企嗰隻一号。(算啦,橫掂我香港都唔難到揾嘅!)

點知喺佢走之前最後嗰日,我陪佢辣出去最後衝刺嘅時候,行吓行吓去番之前揾過冇鐵甲一号嘅相熟舖頭,竟然有鐵甲一号,老細話呢兩日啱啱抄番啲EX合金出嚟放,不過隻嘢就要兩义二,於是我個 frd 話多出嚟嗰兩舊佢比番我。個老細見我地攞住一袋二袋又買得咁疏爽,於是就好識做生意話仲有set三一同黑三一問我地有冇興趣,我個 frd 就八掛問佢咩價,老細就話﹕[見你成日幫襯,又同我清咗隻鐵甲一号,計你平啲啦!set三一計你八义半,黑三一計你六义半啦!] 我個 frd 聽完個價之後,個樣好似比人啱啱閹左咁。
個老細仲口痕喺度吹﹕[呢排唔知係咪因為金融海嘯,好多人都出嚟放呢套嘢,我宜家都係諗住快快手手放咗佢,費事坐住呢兩套貴嘢,所以都係每套賺你五舊咋!] 我心諗﹕[你條福娃話賺得嗰五舊,就起碼執一义啦,如果唔係點做生意呀!]
最後我個 frd 雖然好揼心,不過佢都用六义半入埋隻黑三一,我見佢之前set三一跌得咁傷,於是都幫佢頂咗鐵甲一号嗰兩舊。

唔好意思呀樓主,講左咁耐古阻左你咁多版面,以下係我個 frd 早排做完 research 嘅價,希望幫到你

三一一号  $三义 ~ 三义半
(呢隻比較common,街價Bid價差唔多)

三一二号  $三义 ~ 三义半
(最少散賣嘅一隻,間中有得Bid)

三一三号  $兩义
(一發發有得賣兩义找五蚊)

碌炮  $五~八舊

一 set 買點都應該平過逐隻買,宜家金融海嘯有可能會再平啲,Good Luck!!

原帖由 Jimy 於 22-1-2009 12:42 AM 發表

你係訂定買? 邊到?

我冇訂~~果陣亦未有錢買咁貴~~~只係一出見街就係尼個價~~點解我sure?? 因為我係澳門人~~澳門有一間好老實的舖頭 叫恆利~~~佢出邊點炒佢都係用正價賣街~~~澳門的大大一定知道我講邊間~~因為澳門玩具店一對手數得哂~~~
果陣返貨已經係3號加大炮~~~我問老世佢同我講的~~~不過佢話d 貨已經訂哂~~我再順帶問佢 前果2隻咩價位~~佢同我講的~~~果陣隻黑三一仲有2隻係佢舖面 賣緊正價~~我就係飲恨果陣人工底冇買到~~~到我追果陣已經係半年之後的事~~因為加左人工~~~果陣追已經黑三一升到3000幾升左好多feel 唔抵~~之後係咁升都冇理到~~到我又升職又加人工~~先追返哂~~當自己獎勵自己~~不過黑三一已經升到7000了~~我都係買左~~
我記得佢的價就係尼段古仔啦~~~~
EX三一好像要出新版,2CH上有出來。不過,日文在漲。。。希望不要買不起:o :o :o :o
原帖由 bob2007 於 22-1-2009 07:57 PM 發表
EX三一好像要出新版,2CH上有出來。不過,日文在漲。。。希望不要買不起:o :o :o :o

大大~~~一d 消息都冇收到wo~~~...............................................................:o :o :o

官方網都冇講過~~~~......比你睇啦~~~
http://artstorm.co.jp/ex_gokin_series.htm

EX三一好像要出新版!!
好期待!
希望遲D再出黑三一!