Toysdaily 玩具日報

One Piece 綜合討論區

原帖由 pingu 於 6-10-2009 01:17 PM 發表

希望唔好啦,最少都出埋女帝或者黃猿丫唔該

其實真係好可能要等出晒Strong World先, 因為要食住劇場版個勢
大大的劇場版吸水團VOL1, 2, 3
睇唔到圖WOR
出到第三PART終於似返D樣的草帽團

3PART黎講算係做得最好的了

秘密結社- 邪惡的巴洛克工作社

展開連場大戰

父與子,兄與弟.......沒有另一個天價父親呢

本PART其中一個賣點,組立式VIVI

王與大臣,頗有威勢

OP第一代卧底?

其他.........?

拍埋一齊感覺都唔錯,唔知有冇機會量產海軍艦呢? 圍捕的話會更壯觀

王下七武海............未齊人版,應該下PART MBH會出唐吉訶德啦掛?

最後隆重登場,超RARE SP.............................

...................................

.................................

自家製版

都係果句啦,要我比成七舊水買一隻SP真係冇本事了..........
呢part最正係隻電話虫~!!! 唔知有無得散買呢...
王下七武海,正!!!!!!
明天入:71:

回覆 183# 的文章

:71: :71: :71:  NICE NICE
大大們我想問下P.O.P 日版金猫 ,同埋 行貨銀猫 D QC 差別大不大,? 日版的QC是不是好一點?
:71: 必入
其實做得不錯,我喜歡mini big head最在原因,

是多種角色 今次part2選角上,我覺得麻麻,

比比不用兩款吧,海軍船也吸引力不大, 龍也不靚,怪怪呢,

最靚都算是mr.0 , mr.2, 也想要mr.5 and mr.3的女性拍檔等人

原想把早期出的冬島篇也放在一起,

但總是不夾,所以還是放棄!

相片影得不太好,見諒

原帖由 p100389 於 15-10-2009 06:02 PM 發表
大大們我想問下P.O.P 日版金猫 ,同埋 行貨銀猫 D QC 差別大不大,? 日版的QC是不是好一點?

不是專業的意見
我日版,行版甚至代理版都買過,肉眼看分別不大
而且初版POP的QC是不差的,反而再版就試過油到出晒界
我係唔係都開盒DISPLAY所以冇乜所謂
前日入左vol.02  想追番之前哥d ,有無前輩知邊到有一套賣?

回覆 190# 的文章

:71: :71:  support :73:
原帖由 格林 於 16-10-2009 01:26 PM 發表 前日入左vol.02  想追番之前哥d ,有無前輩知邊到有一套賣?

其實第一次出是"冬島篇"18隻,唔計特別版。

第二次是出海篇,其實上網拍賣就有,只是現在較貴了。

但第一次冬島篇其實唔靚,因為早期出的,而且和現在"出海篇"和"沙漠篇"是唔夾,所以隨你喜歡買不買!

加油,一齊成為one piece Fans
原帖由 toysbear 於 16-10-2009 05:36 PM 發表

其實第一次出是"冬島篇"18隻,唔計特別版。

第二次是出海篇,其實上網拍賣就有,只是現在較貴了。

但第一次冬島篇其實唔靚,因為早期出的,而且和現在"出海篇"和"沙漠篇"是唔夾,所以隨你喜歡買不買!

加 ...

冬島篇真係麻麻地,尤其是主角,反而配角做得唔錯,而sp是西裝艾斯,都過300蚊一隻

突入篇之前都係低水3百幾,但激鬥篇一出又突然貴左成條魚,我諗都係乘住part2個勢而升,我覺得遲d會回返三百幾個數