Toysdaily 玩具日報

查看: 3985756|回復: 130591

One Piece 綜合討論區

個人op玩物分享
扭旦篇

一生人第一隻買的one piece玩物, 就是第一part的路飛
那時候才接觸op沒多久, 書都是朋友借來看看而已(那時超迷slam dunk的說)
一次同朋友行先達二樓見隻野幾得意散入了他, 反而朋友買了一set回家 現在當然十分後悔了

個人最喜歡的一套旦 造型 面相上色俱佳
當然功勞是因為尾田神的神筆設定啦

以運動員的造型而成的扭旦
可惜奈美不是三點式.......因為那時未有沙灘排球嗎?

這set旦很有黑幫feel 推出的時候沒有買 之後再版才買回的
魯賓是亂入的嗎?

只得半身的造型 但是都冇減少它的魅力
總結: 以前的扭旦造形精美 上色不俗 很有心思 但自從開始GREAT BATTLE系列之後 開始失色 如果佢繼續以彩頁的造形去生產多好呢? 好似近幾SET電話蠅同之前的質量比較就真係唔值十元了 船頭旦有返驚喜 希望笨大成日搶OP迷的$$$都有良心少少去搶啦 :097:

匙扣

以前因為覺得匙扣display起上黎好麻煩 所以很少買
只買了這一套 (因為有兩隻索柏)
眼鏡廠的景品

part1 & part2 我唔知仲有冇其他part啦 part1長年釘在水松板上, 已經很殘舊了
part2 是為了卡魯鴨才入的 索柏反而不夠可愛呢

長期放在床頭的路飛 帽上的紅色開始脫落了

一個半途而廢的系列 個人十分喜歡 價錢便宜
當年兩set都不用100元一隻 比POP更抵玩
希望會繼續出落去啦 最好出女帝啦!!

另一個半途而廢的系列 , 雖然我只是買了這一SET......
個人超喜愛 不捨得拆來玩 此SET可以組合成雪撬或雪山 可玩性十足
很可惜當年沒有買同系列的梅利號, 又=一大遺憾

其他分享

上鍊後會不規則移動

按底部會發出日本原聲 "我要成為海賊王" 不過已經沒電了

又一個路飛 小弟迷路飛多於索柏一點點點點點點啦........

果子食玩 有很大部份都是在零食物語買回來的 (影唔晒)
比新出的扭旦造得更好

開心樂園系列

唔知會唔會出童年骨仔呢?

其實我買OP野曾經出現過一段斷層 大概是空島篇左右的時間02-04年間 因為工作的關係 時間地點上好少出去行去睇OP野, 而且開始左一段關係 將精神金錢都投放在人的身上, 加上收入唔算好多, 有好多野當年都冇錢買
好似第一代POP 當年三隻賣$750 已經係我當年月薪的10%, 當然唔捨得買啦 LEGO梅利見到好幾次都比女友制止了沒買.  近呢一兩年收入多左 開始彌補那時的遺憾 不過都會選價錢合適的才去買 自問去唔到MR X那種程度 不過玩物既野自己喜歡就可以了吧?

大家人日生日快樂呀:61:
OP 真係好正~
已經成為我每星期五o既精神食糧!!:52:

烏索普差啲凍死畀人打到豬頭咁先醒返:DD

我都唔知以前有咁多卷頭彩頁出過扭蛋:78:
原帖由 八口八口 於 7-12-2008 02:45 AM 發表

烏索普差啲凍死畀人打到豬頭咁先醒返:DD

我都唔知以前有咁多卷頭彩頁出過扭蛋:78:

唔止呢幾SET 仲有食"海賊拉面" & "畫畫"都有出

我都一路影一路回味OP陪我長大的日子呢

回覆 2# 的文章

因住下星期餓親:56:
某入最新的千阳号?
原帖由 行天之道 於 7-12-2008 02:54 AM 發表
某入最新的千阳号?

大大指呢一隻?
下週休刊?? :help:
以前SET超造形魂夾板情景組合都好靚...可惜又係停左.....
原帖由 pingu 於 6-12-2008 01:46 PM 發表
http://www.toysdaily.com/discuz/ ... ghlight=ONE%2BPIECE

之前儲POP的POST

我都有儲POP呀~!!! One Piece野黎講, 我大概只攻POP, 因為出得太多其他野喇~~ 好難買得晒...
所以集中火力, 剩係儲POP!!

海賊王..
我公司有好多女同事都中意睇-_-
本人亦極度喜歡呢 :71: :71:
之前救魯賓個度好感動!!
原帖由 pingu 於 7-12-2008 02:59 AM 發表

大大指呢一隻?

点解有2个VERSION???
我喜欢原色的.
原帖由 pingu 於 7-12-2008 02:59 AM 發表

大大指呢一隻?

請問有無一番抽獎果隻?
我未見過實物:sad:
樓主的扭旦好正, 我都想買,可惜無行貨, 日版又太貴, 所以未買,

下面我都分享一下,我的one piece啦,