Toysdaily 玩具日報

One Piece 綜合討論區

原帖由 pingu 於 19-6-2009 11:40 PM 發表

在yahoo 日拍見到的自改,很厲害!!

奈美好正!!
魯賓件衫好鬼仔細WOR!!

好正呀:handshake:
大大好多舊物,很羨慕呢~~~

小POP系列我已經半放棄狀態....主力都係儲返POP同盒玩(Q版都係想儲人物,但仲差好多人:76: )

我自己覺得而家D人好似有錢左,吓吓幾百幾百咁買扭蛋....我意思唔係話舊物唔值錢,只係我覺得扭蛋唔值呢d價。而家只係慢慢地、少少地咁儲....好彩間中都有D用合理價入手。

至於POP呢?SMOKER過千、烏爺+索柏及貝瑪爾近千....呢D價真係....睇到都心寒埋 :50:  (我仲有期待呢3隻怨念物再版,仲有隻NAMI VER.1)

講完廢話,其實出POST主要都係支持樓主及各位大大分享咁多實物相:71:
支持一下, 我只可以話自己係索柏玩家, 最近入既有呢set~:he:

間房準備裝修, 希望遲d可以display晒d索柏同大家分享一下~
原帖由 jacky711 於 20-6-2009 05:36 PM 發表
大大好多舊物,很羨慕呢~~~

小POP系列我已經半放棄狀態....主力都係儲返POP同盒玩(Q版都係想儲人物,但仲差好多人:76: )

我自己覺得而家D人好似有錢左,吓吓幾百幾百咁買扭蛋....我意思唔係話舊物 ...

大大是那個很擅長分析的jacky嗎?:handshake:

同感,其實扭旦/合旦要我用幾百蚊買返一套,我寧願等下一隻P.O.P.好過,雖然之前錯過左好多正的合旦,尤其是CP9 神 七海武青雉等 不過六七百蚊套真係買唔落,買隻鷹眼不知幾正!

至於大P.O.P. 我覺得都係等再版,以前好多人說艾斯唔會再版,那時候都炒過千,反而SMOKER都係五六百,艾斯咪又卒之再版,講真貝爾瑪再版我都未必會買,同成SET其實唔係好MATCH的感覺,所以我會選擇等合理價先出手。
原帖由 jackstraw鼻屎佬 於 20-6-2009 06:46 PM 發表
支持一下, 我只可以話自己係索柏玩家, 最近入既有呢set~:he:

間房準備裝修, 希望遲d可以display晒d索柏同大家分享一下~

呢幾隻真係平靚正,期待你的新部屋圖片!!
原帖由 pingu 於 20-6-2009 09:47 PM 發表

大大是那個很擅長分析的jacky嗎?:handshake:

同感,其實扭旦/合旦要我用幾百蚊買返一套,我寧願等下一隻P.O.P.好過,雖然之前錯過左好多正的合旦,尤其是CP9 神 七海武青雉等 不過六七百蚊套真係買唔落,買隻 ...

不是啦!我只係一個喜歡睇jacky分析貼的jacky而已....:56:

哈哈,要用幾百買set盒蛋/扭蛋,我都寧願買隻POP好過!:71:

08年頭剛剛開始儲POP唔係咁識分真假,見到隻貝瑪爾兩魚無貼唔敢買,我後悔到而家.......:79:

講開盒蛋青雉,竟然會有人用7蟹以上買......前陣子(應該都有一年前)我都係俾左1.5蟹買返咋....
CP9係搵唔到魯茲....其他3隻都o係0食用1蟹買....有無大大有多魯茲?(我出唔起天價架:36: )
我想請教下各位有DISPLAY POP嘅大大,你地D收藏品有無腳軟嘅情況發生?

好似MR.2同芬奇咁上重下輕,我好擔心...:42:
原帖由 jacky711 於 20-6-2009 11:02 PM 發表
我想請教下各位有DISPLAY POP嘅大大,你地D收藏品有無腳軟嘅情況發生?

有,

我的 魯賓-腳軟,

四眼妹劍士-外衣溶膠 (可能放在display櫃內的問題)

真係欲哭無淚 ! :79:
原帖由 好過去搶 於 20-6-2009 11:10 PM 發表

有,

我的 魯賓-腳軟,

四眼妹劍士-外衣溶膠 (可能放在display櫃內的問題)

真係欲哭無淚 ! :79:

你用射燈照佢?
原帖由 jacky711 於 20-6-2009 11:02 PM 發表

我隻MR2有輕微 ,所以放在角落頭唔比佢要向後傾

芬奇反而冇事,因為佢有植入鐵枝應該頂得下!!
反而艾斯的情況最壞,可能本身個post已經拗得好後,快要變成女帝了!:unhappy:

在扭旦堆中尋找到的舊物......點解mini big head唔出呢?

(唔得閒清潔佢地住 haha)
原帖由 pingu 於 20-6-2009 11:12 PM 發表

你用射燈照佢?

溶膠多數都係.....o係日本見過有店舖DISPLAY 隻ACE,支射燈o係頭頂....D膠開始溶,睇到都心痛呀.....

仲見過本3D書,俾人反到溶溶爛爛,雖然唔係我但都會心痛....:56:

原帖由 pingu 於 20-6-2009 11:23 PM 發表
在扭旦堆中尋找到的舊物......點解mini big head唔出呢?

(唔得閒清潔佢地住  ...

又係正野! 面相上色都幾好,雖然有點出界但唔重要,重點係珍貴:71:
齊唔齊SET架,齊SET可能又有幾百蚊:34:
原帖由 pingu 於 20-6-2009 11:12 PM 發表

你用射燈照佢?

無用射燈,無任何照明,

最初放在櫃外邊display左一年都無事,之後見封曬塵,

諗住放入櫃啦 (有玻璃窗的), 點知唔夠兩星期取出來看,

上身外衣溶膠,痴立立 ! 可能太焗的關係!

根住我仲用contact cleaning, 想幫佢洗光淨的塵,

點知連條牛仔褲外面的coating都化埋,

現在都唔知點算好 !
:79: :50:  :70: :59:

原帖由 jacky711 於 20-6-2009 11:41 PM 發表

又係正野! 面相上色都幾好,雖然有點出界但唔重要,重點係珍貴:71:
齊唔齊SET架,齊SET可能又有幾百蚊:34:

正野, 未見過啊, 如果小POP出女劍士 ,我會即買!:71: