Toysdaily 玩具日報

One Piece 綜合討論區

原帖由 jacky711 於 20-6-2009 11:41 PM 發表

又係正野! 面相上色都幾好,雖然有點出界但唔重要,重點係珍貴:71:
齊唔齊SET架,齊SET可能又有幾百蚊:34:

唔齊的 仲有隻山治不過普普通通唔影了
原帖由 好過去搶 於 21-6-2009 12:01 AM 發表

無用射燈,無任何照明,

最初放在櫃外邊display左一年都無事,之後見封曬塵,

諗住放入櫃啦 (有玻璃窗的), 點知唔夠兩星期取出來看,

上身外衣溶膠,痴立立 ! 可能太焗的關係!

根住我仲用contact cleanin ...

聞者傷心!!  

我個櫃都有玻璃窗,暫時都冇事,不過有少少驚添
原帖由 好過去搶 於 20-6-2009 12:01 PM 發表

無用射燈,無任何照明,

最初放在櫃外邊display左一年都無事,之後見封曬塵,

諗住放入櫃啦 (有玻璃窗的), 點知唔夠兩星期取出來看,

上身外衣溶膠,痴立立 ! 可能太焗的關係!

根住我仲用contact cleanin ...

嘩....... 慘劇呀.......
原帖由 pingu 於 20-6-2009 09:47 AM 發表

大大是那個很擅長分析的jacky嗎?:handshake:
原帖由 jacky711 於 20-6-2009 10:50 AM 發表

不是啦!我只係一個喜歡睇jacky分析貼的jacky而已....:56:

嘿, 果個jacky, 的確佢係觀察得好細心, 而且好有心機去寫佢既"分析"
但係我覺得佢既所謂"分析", 好多時都只係將一d好細微, 而且無關痛癢既野, 加以自己既幻想力, 毫無根據咁無限作大
呢d我唔覺得係分析囉... 而且佢說話囂張, 完全唔會接受人地既idea
總之一有人唔認同佢既"分析"內容, 佢就會猛烈炮轟, 再用一大堆自己既"理論"去證明自己既"分析"先啱
不過到最後, 有起碼8成佢都係"分析"錯既:38:
亦因為佢既囂張態度, 令到罵戰經常發生, 度至而家萬劫不復... 各大討論區都ban左佢lu....

公司裡既2隻小物: 飛毛腿同功夫海牛(sorry我係睇台版的, 譯名可能有唔同)

當年好想搵埋熊貓人, 可惜一係要成set買一係就好貴, 結果都係放棄左...
mr.x竟然未入黎留言:58:
原帖由 八口八口 於 22-6-2009 05:18 AM 發表
http://www.bandai-asia.com/newsite/productDetail.php?id=CAPSULE&sid=2&gid=2&tid=971

新一塊扭蛋
玫瑰人生騎士團好正:shy:

嘩~~ 有兩隻佢添呀!!:x
原帖由 Devil_Fudou 於 22-6-2009 12:53 AM 發表

嘿, 果個jacky, 的確佢係觀察得好細心, 而且好有心機去寫佢既"分析"
但係我覺得佢既所謂"分析", 好多時都只係將一d好細微, 而且無關痛癢既野, 加以自己既幻想力, 毫無根據咁無限作大
呢d我唔覺得係分析囉... 而 ...

我知道.....我之前都係u仔度同佢開火
整體感覺同大大相同,不過始終咁有心機打篇野出來,但係要人全部認同實在不能接受,佢的確完全接受唔到人地的質詢........
原帖由 jackstraw鼻屎佬 於 22-6-2009 10:54 AM 發表

公司裡既2隻小物: 飛毛腿同功夫海牛(sorry我係睇台版的, 譯名可能有唔同)

當年好想搵埋熊貓人, 可惜一係要成set買一係就好貴, 結果都係放棄左 ...

正到爆呀!!! 好鐘意功夫海牛! 勁好笑 我覺得正過熊貓人
原帖由 Devil_Fudou 於 22-6-2009 10:36 PM 發表

嘩~~ 有兩隻佢添呀!!:x

我有隻俊男版:love:
又在日拍見到自家製的figure,隻黑鬍唔錯!

原帖由 pingu 於 25-6-2009 11:08 PM 發表
又在日拍見到自家製的figure,隻黑鬍唔錯!

http://photoup-ex ...

嘩嘩嘩 好正!!:love:
這區休刊了嗎? 成個星期冇回帖了.......

最近入了這套索柏,五個頭係完全一模一樣的,只是服飾唔同,有點慳水慳力啦:unhappy:

海賊王索柏,成set最喜歡呢一隻!

穿回自己海賊旗tee的索柏

w7tee的索柏,其實冇乜特別啦

這個是山治嗎?

其實都是可脫的.......

騙你的:he:

同之前的景品size比較一下,較大隻小小同上色靚d

三隻角都唔同

估唔到眼鏡玩完龍珠玩OP
睇怕一PART都要7魚以上走唔甩了(根據DB的經驗連盒都未見到過.............)

**圖片來自UWANTS**