Toysdaily 玩具日報

[分享討論] JOJO同好黃金體驗之世界(傾劇情,有劇透,慎入!)

回復 1320# 歪不正

肯定不是太爺﹗
應該是「高祖」
fr http://blog.yahoo.com/_AHOBL5NIKG2XIM2XA5OGQVHPBM/articles/52656
往上輩份依次稱謂:父、祖、曾、高、天、烈、太、遠、鼻。因人懷胎,鼻先受形,故鼻祖為始祖。
即是︰生己者為父母,父之父為祖,祖父之父為曾祖,再是高祖,天祖,烈祖,太祖,遠祖,鼻祖

所以 gio是徐倫的高祖……(唔計邊個個阿媽定咩外婆呢d情況…)
回復  歪不正

肯定不是太爺﹗
應該是「高祖」
fr
往上輩份依次稱謂:父、祖、曾、高、天、烈 ...
多其 發表於 11-6-2012 10:48 AM

超正冷知識:61:
    可惜Gio同空條家族緣慳一面
有新一回啦!:43:
現在原本故事未完而出完全版的, 我知的只有暗黑破壞神...
JOJO會出完全版的話我都會捧場~~!!!!
回復 1324# 香港人

火鳳燎原熱藏版計唔計落完全版?哈哈~~~

偶爾在SteelBallRun 第10期尾頁料資見到「(9)每名替身使者只有1項能身能力」

真係諷刺用Giorno插畫,GoldExperience請問你有幾多能力呢:73:
下一格, 替身的能力獲得成長
下一格, 替身的能力獲得成長
diamond001 發表於 27-6-2012 09:10 AM

荒木老師果然夠精心:63:
gold experience不是只有「給予生命」這一項嗎?
如果你指安魂曲…應該另計的了吧?
gold experience不是只有「給予生命」這一項嗎?
如果你指安魂曲…應該另計的了吧?
多其 發表於 27-6-2012 02:57 PM

想說就是被荒木黑歷史了的 物理反彈淚眼 同 精神加速肉體衰慢的Bruno:36:
哦哦~這2個…係…物理反彈太惡死了﹗唔駛打啦?
精神加速都太惡死了,打中一野又等死啦?
偶爾在SteelBallRun 第10期尾頁料資見到「(9)每名替身使者只有1項能身能力」

真係諷刺用Giorn ...
歪不正 發表於 27-6-2012 02:41 AM

康一…係咪用得返哂act1-3既能力?
咁咪唔止一種能力羅!
請問…
之前見過有人貼…會出杜王町既地圖商品…
請問出左未?無見過人貼圖既?
香港無人入?:?
JO JO 出GAME..係PS3 到....52:40開始睇...

YouTub.....荒木飛呂彦原画展示「ジョジョ展」
請問…
之前見過有人貼…會出杜王町既地圖商品…
請問出左未?無見過人貼圖既?
香港無人入?
原罪 發表於 5-7-2012 01:46 PM

出左1個月少D,成千蚊,真係冇興趣

http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1130986218