Toysdaily 玩具日報

[分享討論] JOJO同好黃金體驗之世界(傾劇情,有劇透,慎入!)

回復  Domeki

我唔太記得呢本係講咩,大約係講咩內容架?
多其 發表於 20-2-2013 02:56 PM

我照打書帶上的字吧~

"JOJO'S BIZARRE ADVENTURE~ OVER HEAVEN"<--正式書名

"這是支配世界與時間的那名男子所遺留的一冊筆記。
  心高氣傲的人們啊,打開[天堂]之門吧-----"

[前往天堂的方法或許真的存在。]

DIO的筆記本----曾經被空條承太郎親手燒毀,亦是埃里哥.普奇神父極度&#28167;望之物。

那DIO所探求,傳說中存在於世界深淵的"天堂"究竟為何物?
小說家西尾維新,將禁忌的手記復原重現。

:78:
(有空努力看....)
回復 1576# Domeki

很禁斷啊﹗那……時間是第六部?OR第3部時?
回復  Domeki

很禁斷啊﹗那……時間是第六部?OR第3部時?
多其 發表於 20-2-2013 03:44 PM

DIO的筆記是第3部尾的吧~
時間就是指神父~(第6部)
:)
我照打書帶上的字吧~

"JOJO'S BIZARRE ADVENTURE~ OVER HEAVEN"
Domeki 發表於 20-2-2013 03:39 PM

DIO那本很有興趣啊!:handshake:
歪不正 發表於 20-2-2013 04:40 PM

:@做到院長啦?康一呢?
做到院長啦?康一呢?
原罪 發表於 20-2-2013 09:00 PM

成功院長背後的小男人:handshake:
DIO那本很有興趣啊!
原罪 發表於 20-2-2013 08:59 PM

紫煙那本我未看完.........
這本DIO要很久才看到............
:no:
我唔明點解而家JOJO LION條人物線冇左承太朗?
我唔明點解而家JOJO LION條人物線冇左承太朗?
美洲跳跳虎 發表於 21-2-2013 07:20 PM

因為是" 第4部的平衡世界"
第7部也是平衡世界~
:78:
今集動畫好璀淚,西撒:help::sad:
歪不正 發表於 20-2-2013 04:40 PM

見到真係嚇左一跳:@
&#28857;解吾係開美容院既:34:
回復 1585# Domeki

但我理解第八部唔係應該同第七部世界接住落架咩?
佢好似有提及過SBR事件
回復  Domeki

但我理解第八部唔係應該同第七部世界接住落架咩?
佢好似有提及過SBR事件
nok031059 發表於 26-2-2013 01:17 PM

我印象都是第7,8部連接住,只是遠古時期同現代
回復 1588# nok031059

你無錯,但我地應該係誤以為佢同第6部有關連吧?佢應該無講第6部係同7,8有關吧?

同樣地,第6部最後無講那人是空條承太郎,更無話最後見到既係徐倫喎…

第7,8部既前面幾代係無錯,不過一到空條時期就無左,應該係荒木唔想大家對呢個空條有所期待吧?
日本人就係有呢個吉士,HK未必有…