Toysdaily 玩具日報

查看: 13507|回復: 26

漏網港產片推介:第一誡(內有劇透,未睇慎入!!)

整體唔錯。無咩悶場有劇力。
可惜條大橋「參考」左一套丹素華盛頓既舊片「奪命感應」。
希望只是我小人之心,係創作上雷同既巧合啦。

可以當係港版,有返中國恐怖片特式。
唔應該票房咁慘淡,出左碟大家都支持下。不過唔覺得可以取「富川電影節」最佳男主角,套戲就幾好。
演技當然唔錯…但好到有獎就…小弟有保留。
而且好多新面口,唔錯。

算中上既電影。各位近期睇過或者以前有咩港產片覺得好睇,不過又無咩人欣賞,不如係呢個post講下:77: 。其實唔一定外國片好睇,呢排睇返一d上一輪口碑好既港產片,其實真係好多片唔錯。

呢套好似話本來唔打算喺香港上畫的
後來得咗獎至夾硬上咗幾間
鬼上身設定太無敵啦...最後 so sad  :45:  掂人傳人, 好似細個玩捉咁...
原帖由 densityastray 於 26-10-2008 01:03 PM 發表
鬼上身設定太無敵啦...最後 so sad  :45:  掂人傳人, 好似細個玩捉咁...

掂人傳人…
呢樣野咪抄足「奪命感應」…:80:
不過同一條橋,佢有唔同玩法,我當「參考」。算用過腦吸收消化。

而最後的結局…呢套片係放棄左中國市場既。因為中國電影唔可以有鬼…妖好似得(「畫皮」呢套無事)…不過官方分到咩係妖,咩係鬼個下幾好笑:76: 。

個結局處理惡人既手法…好似o係中國都唔得既。

個結局係中國黎講係 bad enging!
不過都ok, 呢個世界邊有咁多 happing enging 架!
不過其實 e健 可能返去報仇, 佢都係鬼, 成日跟住車阮阮有鬼用咩!
哩套好似係坡片唔係港產片....:shy:
頭像被屏蔽
原帖由 kaiwai 於 27-10-2008 05:08 PM 發表
香港片
但導演係新加坡人~

http://www.cnachinese.com/stories/entertainmentnews/view/58020/1/b5/.html
應該係坡片:shy:
製作工司都係坡坡:shy:
原帖由 路人丙 於 27-10-2008 11:09 PM 發表

http://www.cnachinese.com/stories/entertainmentnews/view/58020/1/b5/.html
應該係坡片:shy:
製作工司都係坡坡:shy:

:( 你講都講得咸過人既
原帖由 基拉 於 27-10-2008 11:11 PM 發表

:( 你講都講得咸過人既
:74: 佢睇果套叫「東莞第一界...中国沒有妓女,卻有嫖客大舊金」
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
原帖由 kaiwai 於 28-10-2008 02:31 AM 發表

無放棄中國市場

因為 end sc 有少少唔同

等於早兩日  "三色台"    "西照"

大陸都有上,又係改少少.............

我知,類似陳浩南係臥底個類配合國情結局嘛…
不過大陸俾講鬼咩?會唔會又「合理」左佢?:76:
原帖由 kaiwai 於 28-10-2008 02:29 AM 發表

只係公司名係新加坡

成套戲都係香港 edit ,香港 mix

因為小弟有份.........................:62:

但唔收得,好可惜

落畫收 13萬左右......................唉

同期上映有大四喜 都係 13萬左 ...

我都覺可惜,所以係度推推…:shy:
大大是幕前還是幕後?