Toysdaily 玩具日報

查看: 15238|回復: 24

九巴第 1000 架 Olympian!?

九巴最近新出o既 Leyland Olympian 11m, 真車已經退役,
記得以前住紅磡, o係 75X, 81C, 85A, 85B, 85C 等都會見到佢地蹤影,
其中早期配吉拿 6LXCT 引擎同 Voith 三前速波箱o既一批,
亦係令我喜愛o既其中一批 Olympian 11m,
特別係佢地o既亞歷山大R型車身o既車頭設計,
車頭上層車窗頂部型成o既八字眉, 比人一種憂鬱o既感覺
今日新車到廠, 自然要歡迎佢啦~

証書編號 1000, 全球限量 1800 架

正式落地~

同另一架九巴 Olympian 合照

Thanks for reading~
:67: 靚no.喎
大大,請問幾錢入架??我都想入~~~~~
原帖由 lennon864 於 10-10-2008 15:59 發表
大大,請問幾錢入架??我都想入~~~~~

$298, o岩o岩新出
個冧巴咁靚既:@ :77:
哈哈...你同我對呢部車既諗法一樣...真係 good:71:
< 車頭上層車窗頂部型成o既八字眉, 比人一種憂鬱o既感>
部車真係勁靚...睇你後面..應該都唔小巴士真藏呢...:he:
no.1000:71:
:p我都有唔少巴士模型.....靚&#20903;巴大把.....0001,0022,0033,0088,0100,0200,0222...........0888,1000,2000,3888.......
o係邊到可以買到?
原帖由 luckyj 於 10-10-2008 20:45 發表
哈哈...你同我對呢部車既諗法一樣...真係 good:71:
< 車頭上層車窗頂部型成o既八字眉, 比人一種憂鬱o既感>
部車真係勁靚...睇你後面..應該都唔小巴士真藏呢...:he:

淨係計巴士都有 200 架到

部份收藏~

加前日 APTA 公交展~
http://www.toysdaily.com/discuz/thread-76738-1-1.html
原帖由 合金狂人rvs 於 10-10-2008 23:45 發表
o係邊到可以買到?

80M 有, 我都係向佢度訂~
http://www.80mbusmodel.com/
原帖由 SuperBus 於 10-10-2008 03:19 PM 發表
車頭上層車窗頂部型成o既八字眉, 比人一種憂鬱o既感覺

擬人法:$ 樓主感受性好強:handshake:

難怪要同一樣係八字眉o既朝比奈合照:34:

九巴退役車系小弟獨愛丹拿Daimler,只因其曲線美同埋個人情意結:love:
原帖由 太陽之牙 於 11-10-2008 03:29 發表

擬人法:$ 樓主感受性好強:handshake:

難怪要同一樣係八字眉o既朝比奈合照:34:

九巴退役車系小弟獨愛丹拿Daimler, ...

邊款丹拿先? 丹拿 A-F 定係丹拿珍寶~? :36:
原帖由 SuperBus 於 10-10-2008 16:22 發表

$298, o岩o岩新出

好吸引:43:

回覆 12# 的文章

我以前有大概100架...而家得番40架 lu ...only KMB ....:shy: