Toysdaily 玩具日報

[海皇DX]--海鬥篇的完美句號+聖衣神話感想

原帖由 mushroom 於 8-10-2008 12:52 發表
.

佢已經死心了...

唉, 我一路都只揀鍾意d款買就算了,
青銅五子x2, 12宮, 海鬥士, 冥王3巨頭, 仲有好多d自己唔太認識既聖鬥士

假設每盒300

邊有咁多銀彈呀:69:
原帖由 大面豬 於 7-10-2008 04:11 PM 發表
既然神都開天殺價,   如果笨大你夠膽出糾紛女神+ 太陽神, 我多多都同你玩

誓要向神挑戰:*

如果出阿波羅, 我都中架

原帖由 lai_gavin2000 於 8-10-2008 02:03 PM 發表

唉, 我一路都只揀鍾意d款買就算了,
青銅五子x2, 12宮, 海鬥士, 冥王3巨頭, 仲有好多d自己唔太認識既聖鬥士

假設每盒300

邊有咁多銀彈呀:69:

以前一個月一隻都買得起既, 而家d貴族神話就另計
頭像被屏蔽
saint saiya er~~~~~~~~~:43: :43: :43:
dx version i must buy~~~~~~~~~~~~:34: :34: :34:
現在真的是太貴了...1個月1隻...仲要隻隻過350+ 又出什麼特別版.又炒到飛起.:55:
我自問都算係死士..但海皇出已令我買落去既心開始動搖.再睇下後面出既神話訂價已經令人吃不消了:56:
睡神訂價吃不消...
原帖由 mushroom 於 2008-10-9 12:00 PM 發表
睡神訂價吃不消...

睡神死神雖係神, 但兩人出場加埋都係得果三話, 仲要比五小弱兩招就KO, 出場小過三十分鐘, 要推自己買的衝動已經小, 兼且死神天價買不到, 更不想買睡神,

自認 "未買唔到死神前" 係半個神話死士,
未至於每款入幾隻, 但除五小弱放棄外, 隻隻買未中斷, 仲要隻隻第一版, 一出即入, 多年來如是.
但覺得死神唔值咁貴, 四百樓下一定買但本人見識小未見過law, 自問從經濟角度一個月買一隻神話無問題, 值不值才是重點 (出場小, 印象淺, 唔熱血).

自從無買死神, 會場限定冥衣白羊, 24k星矢, 神聖衣天馬及北歐天琴都沒有衝動買.
我高達無玩, Figure 唔玩, 只是買神話, 都覺Bandai對客戶的手段殘忍.

明日我會去買海皇, 讓海鬥士完整的完結, 就會從五年的神話路退下來.
北歐神鬥(已儲了三隻)已不想去繼續儲(雖然對早年動畫角式是有情意結), 神聖衣同冥衣版黃金就讓其他有心人繼續,
我會在TD欣賞各位的精美圖片, 分享其他人的喜悅

原帖由 MclarenGTR 於 9-10-2008 21:07 發表

睡神死神雖係神, 但兩人出場加埋都係得果三話, 仲要比五小弱兩招就KO, 出場小過三十分鐘, 要推自己買的衝動已經小, 兼且死神天價買不到, 更不想買睡神,

未至於每款入 ...

好有決心呀大大:*

睇來今次笨大真係做得過份,
激怒唔少fans

且看之後推出的神話銷路如何先...............

唔出事笨大都唔曉吸取教訓
原帖由 MclarenGTR 於 9-10-2008 09:07 PM 發表

未至於每款入 ...

好同意大大既講法, 我都係一樣
死神係第一個缺口, 之後接住天馬神我都無買
有左個頭, 要唔買好易, 個缺口都係衰記同笨大自己做成
佢正正常常我反而無停買既理由

原帖由 lai_gavin2000 於 9-10-2008 10:48 PM 發表

激怒唔少fans

講到尾, 無理由同自己荷包作對
以下是我欠缺的神話:

五小弱 (邪武,....) - 因為不能以正常價一次過入手,所以一隻都未買
會場限定冥衣白羊 - 如果有睡橫巷代理,賣$3xx的價錢, 我會買入 !
會場限定教皇 - 只係件衫唔同色! 決定不入了!
24k星矢 - 考慮中, $6xx ,才考慮買入 !
我都打算收完睡神,神仙女,美人鱼,神斗士就不再买啦
后面那些没意思
原帖由 yellowblue93 於 10-10-2008 12:10 AM 發表
我都打算收完睡神,神仙女,美人鱼,神斗士就不再买啦
后面那些没意思

大大唔買唔緊要, 不過要繼續造多d情景同我地分享:handshake:
原帖由 beckham 於 10-10-2008 02:27 AM 發表

大大唔買唔緊要, 不過要繼續造多d情景同我地分享:handshake:

目前收的工仔足够做好多景出来啦
:80:
我宜家好似已经是为左造景而收公仔:56:
原帖由 lai_gavin2000 於 9-10-2008 10:48 PM 發表

激怒唔少fans

早喺第一次炒潮(第一版水瓶)我已經被影響...
之後覺得靚ge先買
先後都入左唔少
笨大控制貨源, 提高定價, 出埋d乜乜物物ver...
招招奪命....:53:
奈何自己係星矢fans...:55:
原帖由 wilsont 於 5-10-2008 15:09 發表
講得岩, 雙子一樣咁多野玩, 但又唔見佢賣到咁貴 :blame:

無錯,所以入埋最終一輝已經唔再入神話
第一版水瓶真係好有黃金的感覺,,,,,,,之後冇乜邊隻做到....只有山羊做到..........

那時候真係一出即買............仲要好期待............其實那時候的炒價和現在的天價有得揮,我的第一巨頭要$4XX,不過當時唔覺,可能十二金未出完,屋企的神話唔算多,仲好熱血..................:shiny:

現在.............已經習慣了.....不再熱血了...........合理價要想一想,見到天價更加唔駛諗.....:78: