Toysdaily 玩具日報

[海皇DX]--海鬥篇的完美句號+聖衣神話感想

依傢隻天狼好似都唔錯哦!!:58:
我大部分都有,都有打算死落去....但係條氣愈黎愈唔順.......
死神遲幾日出去買......好很得人驚,比唔落手,重未有......
呢隻dx都好貴,盒少殘....&%)....好貴,但係驚好似死神咁要等再版......入啦......
玩到而家都係因為''童年陰影'',但係'童年陰影''都會消失既.........
原帖由 人渣 於 5-10-2008 04:36 PM 發表
的而且確, 聖衣神話的價錢已開始去到神的地步, 下下都over四百, 五百, 六百, 海皇仲去到八百.....!
相信唔少神話fans係今年開始對神話死心......! 由死神開始, 我已經頂唔順個價錢.....(所以冇買, 睡神&神聖衣亦冇打 ...

yes, u r right:45: :45:
頭像被屏蔽
說真的,這次的海皇真的做的不錯,只是他出兩個版本賺你的錢而已,海皇如果你真的有拿來把玩的話,會發現可動性極高,尤其是肩甲兩側的手部活動自如,腰甲也是新設計還不錯,可讓屁股平坐於皇座上。

還有這次的神鬥士狼座應該不錯
完全不用考慮! 一次過買左 DX版 和 普通版, 唔想煩! :52:

由買神話第一日開始,已經預左儲齊佢,(因為當年讀小學時,無錢買 "大系神話")
有某d款入到平價, 大部份以正常價入手, 至於 "海皇" 呢類神級定價,預左會出現架啦! (商業手法: 起初平d引你落搭! ):34:
拉上補下, 都係一條數,  ! 唔計得咁多了,開心便算! :43:

相比各位的 12吋 啦打:58: 唔係用左好多錢啫
BANDAI真係好叻做生意
佢就係知神話破滅,少左人買.
所以先集中做D貴既,搵丁既DX版,誌上版,屈個班仍然支持既忠心客仔錢.
原帖由 rex020 於 6-10-2008 11:47 PM 發表
依傢隻天狼好似都唔錯哦!!:58:

睇圖我就覺得mama, 硬係有的粗枝大葉的感覺:76:

原帖由 neo.L 於 7-10-2008 12:11 AM 發表
我大部分都有,都有打算死落去....但係條氣愈黎愈唔順.......
死神遲幾日出去買......好很得人驚,比唔落手,重未有......
呢隻dx都好貴,盒少殘....&%)....好貴,但係驚好似死神咁要等再版......入啦......
玩到而家都 ...

哈~ 我既經歷同大大都有的似
死神遲左幾日出去買, 到今日都買唔到,
"條氣愈黎愈唔順", 所以我情願唔買, 玩具係要玩得開心,下下一出要飛去買, 又要食貴價, 玩到咁, 唔玩好過

原帖由 greatmuta 於 7-10-2008 02:50 AM 發表
說真的,這次的海皇真的做的不錯,只是他出兩個版本賺你的錢而已,海皇如果你真的有拿來把玩的話,會發現可動性極高,尤其是肩甲兩側的手部活動自如,腰甲也是新設計還不錯,可讓屁股平坐於皇座上。

還有這次的神 ...

的確, DX海皇是做得不錯, 很多人批評的皇座我都覺得ok, 設定本身是這樣簡單
不過bandai太巧立明目啦, 叫DX的用上特別拋光技術, 笑死人
佢完全可以簡單地做到,
最多人批評佢無附加素體同頭, 單單"正常技術"加張椅就收貴4000?
太喪心病狂了,
送多一個頭髮我已經可以display鱗衣同便服, 多個頭髮要幾錢?

原帖由 好過去搶 於 7-10-2008 03:21 AM 發表
完全不用考慮! 一次過買左 DX版 和 普通版, 唔想煩! :52:

由買神話第一日開始,已經預左儲齊佢,(因為當年讀小學時,無錢買 "大系神話")
有某d款入到平價, 大部份以正常價入手, 至於 "海皇" 呢類神級定價,預左會出 ...

就係海皇差少少去到12"既價錢, 太癲喇

原帖由 K66 於 7-10-2008 04:53 AM 發表
BANDAI真係好叻做生意
佢就係知神話破滅,少左人買.
所以先集中做D貴既,搵丁既DX版,誌上版,屈個班仍然支持既忠心客仔錢.

同意, 我都覺得BANDAI今次咁過份, 係見到神話去到尾聲,
海鬥神鬥黃金都7788, 冥界兩神三頭都出晒, 所以先係海皇樹玩野,
市場策劃亦係針對忠心fans,
不過太絕喇, 好反感, 算到盡晒要你買兩隻, 我唔想買玩具買到比人玩
fans係要比d誠意佢睇, 等佢更死心塌地去比錢,
而唔係食住人地既fans死穴去敲詐, 咁反而令我呢個fans失望同醒悟
本末倒置

其實今次既海皇都係唔錯既野, 可動性好過之前既神話, 而且佢出既Parts都好多, 只係差既件頭髮者...

我唔算係神話Fans, 但係今次我都有入到, 而且我入既價都係信鵝價既$&%(, 對比之前既神聖衣, 我覺得差唔多啦....可能係貴左少少, 但係呢個價, 其實都幾值

買完呢次海皇, 搞到我都好想入返隻以前既雙子, 但係我唔知邊度先有lu....
原帖由 hardmandx 於 7-10-2008 09:28 AM 發表
其實今次既海皇都係唔錯既野, 可動性好過之前既神話, 而且佢出既Parts都好多, 只係差既件頭髮者...

我唔算係神話Fans, 但係今次我都有入到, 而且我入既價都係信鵝價既$&%(, 對比之前既神聖衣, 我覺得差唔多啦.... ...

呵呵,我都想知依傢邊度重穩到隻雙子(唔計上網bid!)
哈哈,當你入左雙子,就會知海皇有幾唔抵... ...
原帖由 rex020 於 7-10-2008 09:57 AM 發表

呵呵,我都想知依傢邊度重穩到隻雙子(唔計上網bid!)

我好似係旺角煙絲邦見到過
原帖由 好過去搶 於 7-10-2008 03:21 AM 發表
因為當年讀小學時,無錢買 "大系神話".

我都係因為咁而走上不歸路:50:
原帖由 beckham 於 7-10-2008 07:54 AM 發表  同意, 我都覺得BANDAI今次咁過份, 係見到神話去到尾聲,
海鬥神鬥黃金都7788, 冥界兩神三頭都出晒, 所以先係海皇樹玩野,
市場策劃亦係針對忠心fans,
不過太絕喇, 好反感, 算到盡晒要你買兩隻, 我唔想買玩具買到比人玩
fans係要比d誠意佢睇, 等佢更死心塌地去比錢,
而唔係食住人地既fans死穴去敲詐, 咁反而令我呢個fans失望同醒悟
本末倒置

根本神話沒有尾聲
當全角色出齊後
笨大自然又有"新技術"出ver 2.0
沒完沒了,永劫無間。:70:
海皇我都好有興趣,但仍未買......有時也諗有什麼版好...但DX版實在好貴...:80:
原帖由 adidas 於 7-10-2008 10:49 AM 發表

根本神話沒有尾聲
當全角色出齊後
笨大自然又有"新技術"出ver 2.0
沒完沒了,永劫無間。:70:

剩係每位角色出一次胸像 (補完計劃 ? ) ,已經可以出幾年了,

仲有好多二,三線 演員 未出, 好似

白銀聖衣, 黑暗聖衣, 冥鬥士,
佢地 每位 聖鬥士 的師父  , eg: 老年童虎, 一輝師父..................!
佢地 每位 聖鬥士 的女朋友, eg: 春麗
佢地 每位 聖鬥士 的親戚, eg: 星華
一大班 二打六 角色 未出, eg: 光政老爺, 沙織的隨從........................!
一大班 劇場版 的角色 未出, 奧丁, 阿波羅 .......!
仲有 十二宮 的 宮殿, 銀河擂台,

問你地死未?:55: :50:  :70::59: