Toysdaily 玩具日報

[海皇DX]--海鬥篇的完美句號+聖衣神話感想

海皇對小弟黎講感受很深 , 因為由大系時代已很喜歡海皇 :71:
畢竟係神級人士 , 所以當知道出神話時非常興奮 :43:
但可惜笨大為左賺錢 , 出了兩個 version 局 d 人買之餘 , 仲要滿足唔到我地要求先乞人憎 :no:
對於我黎講 , 熱情的終結雖未到 , 亦不遠矣 :78:
因為睡神就出 , 之後應該會步入衰退 :oh:

雖然我都鍾意海皇dx:love:
但現價太貴我唔會入住:!
唯有等跌價到時再考慮:78:
熱情其實一早已經無晒...反而佢如果出吓扭蛋嗰d我會high d
海皇DX係個好例子;我睇住佢到貨開箱,D神話迷好似食人倉咁圍住搶,好似唔使錢咁,呢個景象,我睇到,賣玩具既又睇到,批發當然一定知啦;批發同埋賣玩具的都是為了賺錢的,唔會因為大家對款玩具有幾咁熱愛,對玩具的尊重有幾咁堅定而平比我地,佢地只會考慮 " 貨品於市場反應 " ,如果DX版賣1000蚊都有人搶,佢地一定唔會賣1000蚊咁少..........神話..........自從我已一個合理價入到終極瞬後,我就停入了......
:! 神話之路, 交俾小弟繼續行落去啦~~!!
原帖由 wilsont 於 5-10-2008 03:09 PM 發表
講得岩, 雙子一樣咁多野玩, 但又唔見佢賣到咁貴 :blame:

此一時彼一時,我地依家D錢一路係度貶值又係事實.
呢樣野,除左神話之外,仲有合金魂都係甘,所以我已經放哂大部份既合金魂,只保留小數自己鍾意既去收藏,唔想比"齊套"呢兩個字而比bandai有藉口昆水.
唔講比較耐之前出嘅雙子和海龍呀, 睇返近期出嘅死神, 才不過 7000 Yen, 但不論配件和size都比 DX 海皇多成條街, 差的只是沒有那件很難看的王座已矣!!! 我就沒聽過有人罵死神唔值 7000 yen. DX 海皇是真真正正騙錢的.

還有那個肉酸到震的海皇座, bandai 真的沒辦法造好D嗎?? 不是, bandai 是有能力的. 你看看冥王瞬的王座就知道 bandai 能力去到什麼級數!!!

bandai 今次太過份了!!!:53:

但這唔代表我無買到~~~:34:
:$
我都入左dx 同賤民版, 但可能會放左隻dx lu.. 等遲o的自己手頭鬆o的先入返lu...
我依家到係買一盒玩,都唔會買多盒收藏:shy: .
笨大呢兩年的確明顯多左小動作,例如係又限定唔係又限定,又或者係咁加價
或許笨大留返安全帽版聖衣同魔鈴等做最後王牌都唔定。
到期時應該真係尾聲了。
還有出更多的appendix去昆更多Fans,
本少利大。
原帖由 piggyin 於 5-10-2008 04:07 PM 發表

大大都係因為貴左所以無買?

原帖由 人渣 於 5-10-2008 04:36 PM 發表

無錯, 講真幾百蚊, 呢度大把兄弟比得起, 不過值嗎?

原帖由 睡神 於 5-10-2008 07:16 PM 發表

其實佢DX跟多個藍髮有皇座, 庶民版就照舊而家咁電視配色,
正正常常兩個version, 我都可能會買晒兩個,
唔買晒都keep住玩神話, 而家佢咁樣, 相信會流失一部分玩家

原帖由 323 於 5-10-2008 09:47 PM 發表

都係... 依然好多無視價錢, 自問豪不起

原帖由 Hikari 於 6-10-2008 12:37 AM 發表

其實可能bandai知道神話熱角都出到7788,
只剩魔鈴, 神聖衣, 冥皇, 一隻手都數晒, 所以係海皇斬我地一筆
原帖由 香港人 於 5-10-2008 09:56 PM 發表
:! 神話之路, 交俾小弟繼續行落去啦~~!!

長路漫漫, 有我陪你,:shy:
而且十二宮我上過去仲要落返黎,:unhappy: