Toysdaily 玩具日報

[分享討論] [加爾巴]漫畫連載 - ( P.32 日文單行本#32 & 30周年突破記念企画)

Support Guyver & Toys also...:35:
Support Guyver & Toys also...
hitsu 發表於 29-9-2010 12:55 AM

Support..........:71:

But............:cool:

Similar to comic..........:cool:

The speed of toy release is also very................ slow.................:angry:
最新漫畫連載@[少年Ace] 10年12月號已出版~

久違了的卷頭彩頁~ !

今月(連捲頭彩頁)稍升回15頁~

晶已不再是當年的高中生了,如今他背負的使命比卷島的野心更宏大!
最新漫畫連載@[少年Ace] 10年12月號已出版~

久違了的卷頭彩頁~ !

今月(連捲頭彩頁)稍升回15頁~
...
人仔貓 發表於 25-10-2010 11:30 PM

應該可以再次精彩!

最新漫畫連載@[少年Ace]11年1月號 已出版~

今月16頁~

終於都要來真的!

...但下月又要休載一次,隔月復載...(希望真的能隔月再見...)
剛剛精彩…又停…
咁就26年…
真係鬥長命既一套書…
真係巨人殖裝對決:!
最新漫畫連載@[少年Ace] 11年3月號已出版~

高屋難得守信~!

今月保持16頁~
:no:26年喇~~~~~~~~~~唔好玩啦!
唔通要三十年先完晒套野咩!
.........可能係三十五或者四十週年。
如果深町晶連載第一年係高中生家陣過左26年都四十幾~~~~
唔通要等到佢五六十歲先完。
:no:26年喇~~~~~~~~~~唔好玩啦!
如果深町晶連載第一年係高中生家陣過左26年都四十幾~~~~
唔通要等到佢五六十歲先完。
26年喇~~~~~~~~~~唔好玩啦!
如果 ...
太歲 發表於 27-1-2011 01:08 PM

太歲兄, 我對加爾巴, 已經心如止水了, 阿彌陀佛~~~~
咁又唔駛出2次reply~~ :58:
咁又唔駛出2次reply~~
車仔 發表於 27-1-2011 03:07 PM

我認為出版社應該搵過第另一個畫家+新編劇,重新出過一套全新故事內容旣 [加爾巴]漫畫,就似現在果套[幪面超人之魂]全新故事!

因為漫畫版權屬於出版社而非原作漫畫家,咁做就可以擺脫[嚴重脫期'放任'自私]的漫畫家牽制.給與讀者多一個選擇和全新的局面,以增加出版社收入,可謂一箭双鵰的双贏局面!

提議可叫[真.加爾巴] or [新.加爾巴],大家認為如何呢?
高屋都唔細...:36:可以去到結局嗎?:64:
原作者幾歲了,死了沒有?讀者要與作者一樣長命百歲才成。