Toysdaily 玩具日報

[分享討論] [加爾巴]漫畫連載 - ( P.32 日文單行本#32 & 30周年突破記念企画)

基奧 新形態

:71:
:59: 個新形態"真係" 沒朋友呀!
個新形態"真係" 沒朋友呀!
diokfic 發表於 27-1-2010 09:59 AM

應該唔係最終形態......:p
新古歐??個型態求其到不知所謂既垃圾, 高屋良樹早d完左加爾巴算了吧, 現在的加爾巴直頭係漫畫界既笑柄:67:

以為槁期耐會有好野睇?? 我太理想化的期待了, 但我搞錯晒:38:

現在的加爾巴, 冇晒之前d完美設計既神髓, 獸神將得阿菲卡爾, 新舊村上, 舊古歐係good design,
其他獸神將, 變大龍, 剡雄, 樹人.......花左高屋十幾年時間念同design, 但全部又求其又核突,
直頭可以用一大埋賤肉橫生既垃圾怪物黎形容:72:

呢隻新古歐, 咁都叫生化design 之父既作品, 完全可以話係垃圾既頂峰之作(係我眼中係衰過好多初中生既設計),
希望完全體或餘下既獸神將有改善吧......不過小弟並不再抱任何祈望:45:

點解重要辛苦大家, 佢畫d垃圾又辛苦, 破壞晒之前建立既優良完美既生化design感覺,
睇得D fans 失望又傷心, 何苦呢?高屋老師:time:
新古歐??個型態求其到不知所謂既垃圾, 高屋良樹早d完左加爾巴算了吧, 現在的加爾巴直頭係漫畫界既笑柄
...
shun0277 發表於 27-1-2010 09:14 PM

新人物我覺得造型ok…
始終佢係先河…太多強力後輩追上啦。
所以驚喜少左…
而雷帝我都覺得幾型…應該係最後有型既獸神將啦…:oh:
蜘蛛精....
都唔係呀, 隻雷神好靚仔, 新既黑騎士同死&#21946;佢手上既獸神將(已經唔記得左佢叫乜名 >.<) 都幾好
究竟幾時會完....
呢套野真係由中學追到家下...
雖然我知高屋大把身家唔係點志在...
都唔知有無命睇到結局....................
都唔知有無命睇到結局....................
mr0088 發表於 21-2-2010 10:12 PM

真係唔知高屋去先定自己...............:31:
基奧 新形態
人仔貓 發表於 27-1-2010 07:28 AM

蜘蛛............:50:

基奧退化...........:47:
單行本 #27 封面 ~

發售日:2010年 03月 26日
http://www.kadokawa.co.jp/comic/bk_detail.php?pcd=200910000082

【漫畫單行本27卷】已出版~

封面:

卷頭彩頁: Zerbebuth-R ~

增修畫面:

阿卡菲爾

留意基奧上身加穿了盔甲

[少年Ace] 10年6月號...沒連載...   

下月 Line-up 也沒有 強殖裝甲 的名字...