Toysdaily 玩具日報

查看: 5348|回復: 50

愛滋病毒在本港快速蔓延

大家覺得愛滋病毒係唔係在本港快速蔓延 ?

今日報章頭條摘要
(明報) 12月 15日 星期五 09:15AM

愛滋病毒在本港快速蔓延,衛生署發現合共兩個男同性戀者集體感染群組,有46人感染,事件成多份報章頭條。

《明報》,事件反映愛滋病毒在2至3年間以倍數傳播,衛生署指不安全的「男男性接觸」,將感染風險提升至「前所未有」的高,預計會陸續發現更多同群組個案。

《成報》就說香港隨時演變成「愛滋病都市」,指部分受感染的人人曾參與一些大型的性愛派對或透過互聯網認識,

全文:

http://hk.news.yahoo.com/061130/12/1xdw6.html

[ 本文章最後由 小悟空 於 16-12-2006 10:51 AM 編輯 ]
男同志怕尷尬 每拒用安全套

http://hk.news.yahoo.com/061214/12/1y9zo.html

估唔到 d 人可以因為怕尷尬就唔用避孕袋

不過講到尾都係濫交抵死
唉.......
一人一套都唔識
這是末世時代了..................
其中一個重要的證據,是同性戀的盛行。
請看,任何動物都沒有同性戀的,因為違反了神創造的設計。
惟獨人類有同性戀的情慾放縱行為,將男女的角色混亂了。

古時,所多瑪全城人想要逼使羅得將兩位天使(他們以為是美男子)交出來,任由他們行同性戀的醜行為,神就以天火來將他們毀滅。

但所多瑪人還是在夜間才出來幹這樣的醜事,今天的同性戀運動,不但白天幹、公然幹、合法化地幹、還要求政府准許他們在公立學校裡教導學生們幹。已經發展到無法無天的地步,神的大忿怒快要臨到他們了。

我們研究啟示錄十一章,那兩個見證人被殺的地方,按靈意就是在「所多瑪城」,意思是同性戀盛行的城。
因為「所多瑪」(Sodom)這個字,若將之變為一個普通名詞"sodomy"就是雞姦的意思。
這世界之所以滅亡,同性戀運動實在是最主要的原因之一.......

From 吳主光
原文章由 koma_rider 於 16/12/2006 11:11 AM 發表
這是末世時代了..................
其中一個重要的證據,是同性戀的盛行。
請看,任何動物都沒有同性戀的,因為違反了神創造的設計。
惟獨人類有同性戀的情慾放縱行為,將男女的角色混亂了。
古時,所多瑪全城人想要逼使羅得將兩位天使(他們以為是美男子)交出來,任由他們行同性戀的醜行為,神就以天火來將他們毀滅。
但所多瑪人還是在夜間才出來幹這樣的醜事,今天的同性戀運動,不但白天幹、公然幹、合法化地幹、還要求政府准許他們在公立學校裡教導學生們幹。已經發展到無法無天的地步,神的大忿怒快要臨到他們了。
我們研究啟示錄十一章,那兩個見證人被殺的地方,按靈意就是在「所多瑪城」,意思是同性戀盛行的城。
因為「所多瑪」(Sodom)這個字,若將之變為一個普通名詞"sodomy"就是雞姦的意思。
這世界之所以滅亡,同性戀運動實在是最主要的原因之一.......
From 吳主光  

...........
任何動物都沒有同性戀
有架老大,我諗哩位吳主光幾膚淺下.
原文章由 路人丙 於 16-12-2006 11:14 AM 發表

...........
任何動物都沒有同性戀
有架老大,我諗哩位吳主光幾膚淺下.

講真﹐同性戀者如果唔係濫交的話﹐就算點傳最多咪得兩個
多人中招既原因根本就唔關同性戀事﹐係D人開sex party﹐濫交之類先搞o甘ja ma....
吳主光係邊個 ?  

佢講o既一大堆野一 d  point 都無 .......

"這是末世時代了.................. "  係咩?  

佢就梗係想快 d 世界末日啦 ~ 因為佢有得上天堂呀嘛 ~
咁未好大機會??@O@
未日囉=.=''
原文章由 碇真嗣 於 16-12-2006 11:23 AM 發表
咁未好大機會??@O@
未日囉=.=''

mud大大你成日濫交嗎﹖
原文章由 碇真嗣 於 16/12/2006 11:23 AM 發表
咁我未好大機會??@O@

原文章由 gundamrx782 於 16-12-2006 11:17 AM 發表

講真﹐同性戀者如果唔係濫交的話﹐就算點傳最多咪得兩個
多人中招既原因根本就唔關同性戀事﹐係D人開sex party﹐濫交之類先搞o甘ja ma....

係啦,  其實就算用避套, 我覺得濫交都一樣有機會中招, 不過用總好過唔用

當然最好就係專一
原文章由 路人丙 於 16-12-2006 11:25 AM 發表

哈哈, 你做咩同佢加多個 "我" 字 ?
原文章由 小悟空 於 16/12/2006 11:26 AM 發表
係啦,  其實就算用避套, 我覺得濫交都一樣有機會中招, 不過用總好過唔用
當然最好就係專一

但我花朵叫濫交怪喎:cool:
原文章由 小悟空 於 16/12/2006 11:27 AM 發表
哈哈, 你做咩同佢加多個 "我" 字 ?

咩呀,佢自己改左咋:sad:
原文章由 路人丙 於 16-12-2006 11:27 AM 發表

但我花朵叫濫交怪喎:cool:

我唔明 ........  :?

咁你做下好心同你朵花戴上 condam 啦 ~ :DD