Toysdaily 玩具日報

愛滋病毒在本港快速蔓延

I read all already, thx man~!

原文章由 HIT.gms 於 17-12-2006 01:01 AM 發表

綜觀兩位大大o既回應,看來大大們對神對耶穌對救恩對人等等之間o既關係,
同傳統教會的及基督教本身的教義有好大的出入呢...

小的不是傳道人,但或者可以以我有限的簡單的所明白的說一說。
我不是在傳道 ...
原文章由 HIT.gms 於 17-12-2006 01:01 AM 發表

綜觀兩位大大o既回應,看來大大們對神對耶穌對救恩對人等等之間o既關係,
同傳統教會的及基督教本身的教義有好大的出入呢...

小的不是傳道人,但或者可以以我有限的簡單的所明白的說一說。
我不是在傳道 ...

辛苦你了,HIT.gms兄~!! Thx brother~!! :$
原本諗住打,點知你已經出o左手,解釋得都好詳細o下o架啦~!!
有興趣知多d就搵信教o既朋友或去教會了解多d啦,佢o地都好樂意o既~~

另外,都off o左topic啦,都係返返去"愛滋病"呢個話題好d~!! :shiny::shiny::shiny:
因為有好多人都係"講一套做一套"
原文章由 九十九 於 17-12-2006 01:51 AM 發表
因為有好多人都係"講一套做一套"

:shiny: who?? bx bx
原文章由 太陽之牙 於 16-12-2006 10:13 PM 發表
自從雞尾酒療法出現, 愛滋病患者的死亡率已經大大降低, 低到一個程度———有患者已病發了十幾年, 但仍然健康地生存, 絲毫沒頻死跡象.除了要服藥之外, 愛滋病患者生活可說基本上與常人無異.

但亦因為生存機會提高, 更加有利病毒擴散…

"因為生存機會提高, 更加有利病毒擴散"  ?   

係唔係有 d 患者會特登去傳染人地 ? 如果有真係好可怕 :cool:
原文章由 小悟空 於 17-12-2006 09:15 AM 發表
"因為生存機會提高, 更加有利病毒擴散"  ?   
係唔係有 d 患者會特登去傳染人地 ? 如果有真係好可怕 :cool:

我諗未必有人會特登咁做o卦...? 如果係就真係~!!:*:*:*:blame::blame::blame:

但似乎更多係o係唔知自己中o左招o既情況之下繼續過o個種同性生活...