Toysdaily 玩具日報

查看: 13196|回復: 14

[玩具攝影] 神話EX鳳凰座 ~ 一輝 ~ !!

當人人都玩緊雅典娜神聖衣嘅時候我先剛搞好呢隻插水EX鳳凰 . . .
原本無打算買EX青銅5子嘅,但係鳳凰星座一輝造形好好加上不斷插水嘅價錢實在忍唔到手而入手了 ~ !
但係淨翻嘅只會買紫龍,其他都唔合比例咁扯高咗 . . .
(講就咁講,如果插水插到$199,  我諗我都會忍唔住 . . . )

外形如大部份評語一樣,由於一輝設定上比較高挑,身型聖衣比例好好 ~ !

背後線條一流 ~ 輕易做出一輝獨傲嘅氣質 ~ !
但係3條尾毛活動能力好低 . . . 做唔到隨步擺動嘅質感 . . .
其實應該有多3條少少飄起的尾毛麻 ~
不過吝嗇嘅BANDAI聖衣有兩套可換但尾毛只得3條呢點已經要不得 . . .

嚟翻招成名絕技「鳳翼天翔」嘅 Close up先 ~ !
主要係睇個面相,真係跟得好足 ~ 疤痕清析~
要嫌嘅只係頭髮未夠尖 . . . (好高要求耶 . .. )

另一屈機絕招「鳳凰幻魔拳」:對神經系統進行打擊,使對手產生心中最可怕的幻覺,使其精神崩潰喪失戰鬥力的鬥技。
但係一直以嚟都唔覺有咩對手受到打擊 . . . 只不過很熱血的招式就是了 ~ !

破爛聖衣,叫做比舊版嘅破爛聖衣造得好一點,只是裂痕還是太假了 . . .

聖衣唔係包得太多嘅好處,動作易做而無不自然感 ~
但係爛聖衣嘅地方太少 . . . 得裂痕唔夠,應該多D碎咗嘅地方 . . .

唯一擁有自我修復能力嘅聖衣,就以這浴火復活嘅感覺作完結吧 ~ !

謝謝觀看 ~ ! :handshake:
正..
我都淨係入左EX 一輝同紫龍~
超有誠意嘅作品!讚:71:
Nice shoot! Thanks for sharing!
點插都未低過3魚...............
好多人插ex新生青銅,但小弟覺得吾係太差,已入4小強,期待冰河:D
正..
我都淨係入左EX 一輝同紫龍~
mf_c2000 發表於 15-12-2013 10:43

有朋友 ~ :61:
超有誠意嘅作品!讚
Nu-RX93 發表於 15-12-2013 12:08

多謝支持 ~ ! :handshake:
Nice shoot! Thanks for sharing!
Wskr 發表於 15-12-2013 12:16

多謝支持 ~ :$
Great photo!!!!!:71:
點插都未低過3魚...............
denniskwong 發表於 15-12-2013 13:08

小弟呢隻就係低過3魚找1蚊雞 ~ !
你話係咪抵先 ~ ? ~ ! :58:
好多人插ex新生青銅,但小弟覺得吾係太差,已入4小強,期待冰河
blackrx188 發表於 15-12-2013 17:37

我無買齊,無得比較 ~
係喎 ~ 點解咁耐都未見冰河嘅 ~ ?
小弟呢隻就係低過3魚找1蚊雞 ~ !
你話係咪抵先 ~ ? ~ !
Kuuga_iwsp 發表於 16-12-2013 12:58 AM

嘩!!
以狗狗低喎師兄係邊到買架?
回復 13# umg

是在那裡 2狗狗 ??
嘩!!
以狗狗低喎師兄係邊到買架?
umg 發表於 16-12-2013 14:07

回復  umg

是在那裡 2狗狗 ??
rapper2 發表於 16-12-2013 14:57

係紫龍EX出前一星期在現時一間鋪入嘅,當時都周街當死貨,大把3字頭。
係而家高翻少少之嘛 ~