Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 戰隊@TOYSDAILY

原文章由 嘉氏屠房 於 16-12-2006 05:20 AM 發表
大大們,唔知你地對呢套有無興趣:DD
http://lalabitmarket.channel.or.jp/site/feature/30sentai.html

有就有, 不過都唔平, 都係遲D先:sad:
原文章由 K66 於 15-12-2006 18:09 發表

其實D歌詞真係冇乜意思,不斷數番25隊戰隊個名之麻.

要的係D戰隊的簡介,仲有中間有段RAP,會數哂D敵組織:*
秋山莉奈客串轟轟戰隊第task43
http://www.toei-group.co.jp/tv/u ... and=New&SID=234
原文章由 地星人一號 於 17-12-2006 07:53 PM 發表
http://www.toei-group.co.jp/tv/u ... and=New&SID=234

懞面超人 crossover 戰隊 :shiny:
小弟報到~~
戰隊...果子robot多...
dx都無= =
變身口器得魔法...
原文章由 翼風 於 17-12-2006 08:35 PM 發表
小弟報到~~
戰隊...果子robot多...
dx都無= =
變身口器得魔法...

歡迎! 請多多指教及支持:shy:
原文章由 T-mac 於 15-12-2006 10:09 AM 發表

我嘗試吓啦!!! 以下係小弟係網上揾到的資料!!:shy:

芸名     :  誠直也 (海城剛)
誕生日 :  1948年6月25日
星座     :  ...

謝謝T-Mac大大o既資料,唔睇真係唔知

黃勇士自殺!真係慘…:sad:

粉紅勇士咁早就息影…:cool:

綠勇士就得一套…:o

係紅勇士同藍勇士仲係藝能界:!
第二彈 - 皇牌突擊隊 (JAKQ電擊隊) 1977年4月2日 - 1977年12月24日、全35話

Opening
www.youtube.com/watch?v=8kBdewWkkGs

解說
自1975年秘密戰隊開始,播映接近兩年,五色戰士形像得到好評,之後製作新戰隊。1977年嘅皇牌電擊隊由用啤牌做概念的黑桃Ace(櫻井五郎)、方塊Jack(東龍)、紅心Queen(卡蓮水木)、梅花King(大地文太)及後來登場的行動隊長「天字一號」(番場壯吉)組成。但第五人「天字一號」不是以常規隊員的身份出場的

除了Big One長番場壯吉, 所有成員都是改造人。而「天字一號」的戰鬥力、速度、智慧也是全隊之冠,並且也是唯一 能跟犯罪組織克萊姆的首腦鐵之爪單打獨鬥的戰士。

武器
每隊員有個人專用武器

另由皇牌突擊隊開始出現的合體武器(砌大炮?)

敵人
所對抗的犯罪組織克萊姆,首領是鋼鐵之爪,但後期才發現大頭目是賈因星人。

玩具及其他產品

後話
皇牌突擊隊印象中是小弟第一套睇嘅戰隊,印象中有次我和老豆一齊睇, 我老豆話: Hahahah 痴線, 攞啤啤做超人..............:die:

[ 本文章最後由 T-mac 於 18-12-2006 12:11 AM 編輯 ]
原文章由 地星人一號 於 17-12-2006 07:53 PM 發表

睇錯o左以為係秋山奈奈:DD
原文章由 cchong420 於 17-12-2006 11:03 PM 發表

睇錯o左以為係秋山奈奈:DD

我都估到會有人咁講。:DD:DD
呢套係我唯一鍾意既戰隊, 因為細個睇過..

特別係天字一號, 好騎呢, 但係反而好鍾意.
好野!終於到我最鍾意o既戰隊啦!:shiny:

我記得係麗的播的,好似係朝早大約10點幾至12點個時段!

大大請介紹多D關於呢套野o既資料:shy:
皇牌突擊隊..........資料令人回味,謝
估唔到近三十年前,那女隊員的紅色短褲竟咁短
另外還有五勇士.......已出了搪膠魂,唔知皇牌突擊隊幾時有哩
原文章由 影武者 於 18-12-2006 01:47 PM 發表
另外還有五勇士.......已出了搪膠魂,唔知皇牌突擊隊幾時有哩

大大指膠魂:?