Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 戰隊@TOYSDAILY

有冇人見過呢隻cd.......呢幾日出mk都冇......

試聽
http://www.tsutaya.co.jp/item/music/view_m.zhtml?pdid=20282856

遥=三上>出合>齋藤>中村>高橋

高橋果首....佢未唱...聽配樂覺得好煩...........XD
樓主我想請問你可否加每位主角現在的近況?因為我很想知道(八掛):shy:

謝謝!
樓主大大有無聽過有首戰隊25周年的歌?由水木大哥和美都子姐姐唱的,內容是介紹戰隊的歷史,我找不到歌詞,只靠自己聽還聽不到一半,大大有沒有?
原文章由 angelheart 於 15-12-2006 02:03 AM 發表
樓主我想請問你可否加每位主角現在的近況?因為我很想知道(八掛:shy:

謝謝!

我嘗試吓啦!!! 以下係小弟係網上揾到的資料!!:shy:

芸名     :  誠直也 (海城剛)
誕生日 :  1948年6月25日
星座     :  巨蟹座
出身地 :  佐賀
血液型 :  O型
身長 173cm
体重 65kg
近期演出

2005年
土曜ワイド「温泉マル秘大作戦!2」
名古屋御園座舞台公演 「新春喜劇特別公演 ザ・ドリフ3/5」
映画「渋谷物語」
「極道の妻たち・RESURRECTION」
「ハルウララ」  

2006年
テレビ東京系 水曜ミステリー9 「出張料理人・亀崎源一」
舞台「同期の桜」

テレビ東京系 水曜ミステリー9
「神楽坂署生活安全課2消えた赤い自転車」
「水戸黄門第36部」1話  

芸名     :  宮内 洋 (新命明)
誕生日 :  昭和22年6月14日  
星座     :  双子座
出身地 :  東京都
血液型 :  B型
2004年
TBS系月曜ミステリー劇場 「黙秘」

2005年
名古屋御園座舞台公演 「新春喜劇特別公演 ザ・ドリフ3/5」
TBS系月曜ミステリー劇場 「世直し公務員ザ・公証人⑤」
「父が来た道」
Vシネマ 「誇り高き野望」  

2006年
名古屋御園座「中村美律子公演」
水曜ミステリー9「警視庁黒豆コンビ2」
TBS月曜ゴールデン「黙秘

p.s. 順帶一提, 宮内 洋主演或客串過多套持攝片, 如懞面超人V3, 快傑ズバット, 皇牌電擊隊, 特警ウインスペクター, 超力戰隊等等....

本名         畠山昭夫 (大岩大太)
生年月日 昭和19年6月18日生
出生地    長野県南佐久郡南牧村海尻

近况 :  於 昭和53年7月13日自殺 享年34歳 死因: 自殺 :sad:

小牧 リサ (ペギー松山)
生年月日 : 1954年1月14日
出生地     : 東京都
透明ドリちゃん (1978年 東映、テレビ朝日) (雪山純子先生 役)
人間の証明 (1978年 東映、毎日放送)
バトルフィーバーJ (1979年 東映、テレビ朝日) (初代ミスアメリカ/ダイアン・マーチンの声及びスーツアクター)
宇宙刑事シャリバン (1983年 東映、テレビ朝日) (第30話)

本名    :  伊藤幸雄
芸名・別名 伊藤幸雄 伊藤武史 正道 武
生年月日 : 1955年[昭和30年]12月16日生
出身地     :  東京都目黒区緑ヶ丘
星座         :  射手座

出演
1977.10.29 肉体の悪魔  日活

[ 本文章最後由 T-mac 於 15-12-2006 05:54 PM 編輯 ]
睇咁多套戰隊系列,我只係記得啲奸角〈因設計好靚〉:)及啲女乾部〈多數都揾AV女郎拍〉:love::love:。
加油!!! T-MAC!!!
原文章由 jackkei 於 15-12-2006 03:22 PM 發表
睇咁多套戰隊系列,我只係記得啲奸角〈因設計好靚〉:)及啲女乾部〈多數都揾AV女郎拍〉:love::love:。

我都記得啲奸角好靚!!!!:shy: 尤其係佢:shy:

呢張有幾分似o岩o岩出道o既 sammi

呢個係乜野造型??
[quote]原文章由 jackkei 於 15-12-2006 03:22 PM 發表
睇咁多套戰隊系列,我只係記得得奸角〈因設計好靚〉及

haha~ 係ga咩:? 又知多左一樣野啦:p

[ 本文章最後由 jackstraw鼻屎佬 於 15-12-2006 04:37 PM 編輯 ]
原文章由 jackkei 於 15-12-2006 03:22 PM 發表

有d咁o既事!?有邊個係?:shy:
原文章由 cchong420 於 15-12-2006 04:33 PM 發表
呢張有幾分似o岩o岩出道o既 sammi
http://srd.yahoo.co.jp/IMG/r=12/ ... dfq/EXP=1166181977/*-http%3A ...

這個是五星戰隊裏飾演為咗復仇而再生嘅孔雀, , 好型架
原文章由 T-mac 於 15-12-2006 05:01 PM 發表

這個是五星戰隊裏飾演為咗復仇而再生嘅孔雀, , 好型架

你係講緊呢個造型??

真係無乜印象
頭像被屏蔽
原文章由 衛宮士郎 於 15-12-2006 05:06 PM 發表
想問問,

點解戰隊多數係5個人既呢:?

有冇2-4人, 6-10人戰隊呢:?

舊o既好似有套係得三個人
唔記得乜野名
新o既特搜差唔多有成十個人......
原文章由 cchong420 於 15-12-2006 05:08 PM 發表

舊o既好似有套係得三個人
唔記得乜野名
新o既特搜差唔多有成十個人......

太陽戰隊得三個人, 特搜戰隊正確嚟講有9個!! 魔法戰隊有8個......如果10個以上嘅話...應該得佢地....

http://www.youtube.com/watch?v=2ry41RIkqHA