Toysdaily 玩具日報

樓主: masterprince

. 異 . 物 . 誌 . ( 30 Nov,2009 update )警告: 部份內容可能令人情緒不安

I think HT Big Chap alien is failed........:79:   (especially eyes, dome, tail, etc.....)
Who could share any comment about Big Chap Alien??
頭像被屏蔽
原帖由 alien111 於 24-11-2009 12:48 AM 發表
I think HT Big Chap alien is failed........:79:   (especially eyes, dome, tail, etc.....)
Who could share any comment about Big Chap Alien??

The most disapointed part is the mouth and teeth. Also the skull is same as the first proto type with angry eye skull..........
The ankle joint is very weak and loose as well, however, the tail can help it to stand . I would say the paint  job is nicely done though.
原帖由 masterprince 於 23-11-2009 11:53 AM 發表

請問是那幾期的龍神2000? 小弟其實衹知其大概背景 , 但都很想知多些當中細節 ~ :77:
信是有緣.......:52:

:44: 糟了…我看的是台灣版…
計算方法不同港版…
台版第七第八期後面的專欄處說的…結局應該在第九期…但未看…
而當然「真」結局是第八銅人,那個版本啦…:he:

佢一本台版等於三本港版…但我唔覺得d專欄落足…
例如呢兩期就得一回褔龍周記…
所以究竟港版第幾期出現呢?我真係唔知…
但故事應該是「威力王」編。

希望幫到大大啦…我呢個成日得個睇字既小小異形fans,真係想出份力幫下閣下架…:oh:
hottoys alien......有興趣請入去"目及 目及"..........:77:

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-115127-1-1.html

原帖由 MAX 於 24-11-2009 03:19 AM 發表
hottoys alien......有興趣請入去"目及 目及"..........:77:

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-115127-1-1.html

:71: post很精彩!已覆!
頭像被屏蔽
對著這HT alien , 小弟真的無言, 因為要說的已說 , 不明最後為何如此......? !   :42:
頭像被屏蔽

Chrome 1:1 Alien Tongue

14吋高 , 空心PU物料 , 電鍍表面處理的一件1:1異形內口 , 購自一間在油麻地專門售賣Alien及Predator的店舖 , 造型像真加上精美的電鍍 , 令它頓成一件藝術性很高的擺設。

常有網友以為小弟和這店有關 , 初時也不明所以 , 直至親到該店後小弟終於明白箇中原因 , 店內大部份的貨品也是和異型有關的 , 部份和小弟的收藏一樣 , 原來老闆乃異形玩家及模友一名 , 由於越玩越專 , 最後索性把興趣變成商機 , 一於來個邊玩邊做~

頭像被屏蔽
就甘睇好似好重同好金屬....勁 @@

話時話大大攞左 HT Alien 未 a ??

我仲係心大心細...因為個頭真係....ar .....**
:71: :71:
:71: 支持下先!!
原色效果唔好嗎?
原帖由 masterprince 於 25-11-2009 05:09 PM 發表
14吋高 , 空心PU物料 , 電鍍表面處理的一件1:1異形內口 , 購自一間在油麻地專門售賣Alien及Predator的店舖 , 造型像真加上精美的電鍍 , 令它頓成一件藝術性很高的擺設。

常有網友以為小弟和這店有關 , 初時也不明 ...

又一精品入手!恭喜!
頭像被屏蔽
原帖由 ricky_lam522 於 25-11-2009 05:34 PM 發表
就甘睇好似好重同好金屬....勁 @@

話時話大大攞左 HT Alien 未 a ??

我仲係心大心細...因為個頭真係....ar .....**

因為空心所以其實不是很重 , 但外觀就真的很像金屬造般 ~

前晚取了HT Alien ,  除了咀部外 , 其他都不錯 , 可動性比想像中好 , 更可以如Max兄擺出經典的彎身及蹲下pose , 這點給它取回不少分數 ~
頭像被屏蔽
原帖由 廁所仔 於 25-11-2009 09:37 PM 發表
原色效果唔好嗎?

條脷無見到有原色賣 , 如果有白件小弟都想入多條~:58:
頭像被屏蔽
:71: