Toysdaily 玩具日報

樓主: masterprince

. 異 . 物 . 誌 . ( 30 Nov,2009 update )警告: 部份內容可能令人情緒不安

頭像被屏蔽
原帖由 sicgundam 於 8-10-2009 12:10 AM 發表
好精細......但好像一把開酒匙. :shy:

用黎做武器都得 , 三尖八角又重手 , 打落頭道真係會死人~~~:70:
頭像被屏蔽
原帖由 原罪 於 8-10-2009 12:16 AM 發表

:$ 多謝masterprince 大大不停令人大開眼界!
真係無得近觀,睇下相都好。:64: 感激~
呢個係H.R. giger早期的作品嗎?

大大可有其藏書?好似無映過,如果有得閒影下。
我只知大大有異形的書,但H.R.giger既 ...

Spell I 應該是Giger於1973年所畫的 , 之後有Spell II, Spell III ,Spell IV 共四幅來完成這系列。
小弟也有收集Giger的書 , 遲些會介紹其中較特別的幾本~
Cool, another stunning collection from master. Absolutely :71:
頭像被屏蔽
原帖由 MAX 於 8-10-2009 02:28 AM 發表
好精細~~!!
發現隱藏左d器官....:DD

都唔係隱藏啦 , 基本上每個部份都有 ~~~好性感的作品 !  :73:
頭像被屏蔽
原帖由 evilalive 於 8-10-2009 01:59 PM 發表
Cool, another stunning collection from master. Absolutely :71:

Just want to share those not so popular/weird items with my fellow board members . :77:
有兩個好消息唔知大家知道未

第一個係鐵血戰士3已經落實開拍
2010年7月上
故事會發生係血獸ge星球
Producer話呢套會係鐵血戰士1 ge後續
希望叫大家忘記第二集
http://www.imdb.com/title/tt1424381/

另一個更令人興奮
On July 31 2009, news of a prequel to Alien surfaced with Ridley attached to direct.
事隔30年
異形ge導演列尼史葛將會連同故事原作者開拍異形前傳
未完全肯定落實
暫定2011年完成
但導演同角色設定由異形原班底做返
絕對值得繼續留意
http://www.imdb.com/title/tt1446714/

唯一期望
能夠拍返各自本身ge特色
畢竟AVP系列.. 除左隻Predalien叫做有d野睇之外
其餘真係得啖笑

題外話

masterprince你買左1/32 blue thunder未?
原帖由 kahnballack 於 9-10-2009 11:50 PM 發表
有兩個好消息唔知大家知道未

第一個係鐵血戰士3已經落實開拍
2010年7月上
故事會發生係血獸ge星球
Producer話呢套會係鐵血戰士1 ge後續
希望叫大家忘記第二集
http://www.imdb.com/title/tt1424381/

另一 ...

其實鐵血戰士第二集都ok丫~唔洗忘記佢...

如果哩兩套電影成事....到時又出唔少figure...將會出血呀~~~
原帖由 MAX 於 10-10-2009 12:18 AM 發表

其實鐵血戰士第二集都ok丫~唔洗忘記佢...

如果哩兩套電影成事....到時又出唔少figure...將會出血呀~~~

所以依家知定先都好ga~
異形前傳可能唔講異形講space jockey之謎le:34:
原帖由 kahnballack 於 10-10-2009 12:24 AM 發表

所以依家知定先都好ga~
異形前傳可能唔講異形講space jockey之謎le:34:

係講space jockey佢地開農場養蛋蛋....

其實一聽到異形拍前傳...好自然就會聯想到space jockey佢地...
不過,有可能係講偉倫公司派貨船去lv426嘅陰謀...
題外話,有無人去左迪迪尼既黑色世界?
廣告睇好抄異形…
實際情況又如何?:(
頭像被屏蔽
原帖由 ED209 於 10-10-2009 12:11 AM 發表
題外話

masterprince你買左1/32 blue thunder未?

未呀 , 都唔知邊道有得賣 .....:76:
頭像被屏蔽
原帖由 MAX 於 10-10-2009 02:22 AM 發表

係講space jockey佢地開農場養蛋蛋....

其實一聽到異形拍前傳...好自然就會聯想到space jockey佢地...
不過,有可能係講偉倫公司派貨船去lv426嘅陰謀...

其中一個流傳的解釋是那太空船是運載着生化武器(異形蛋) , 而途中發生了意外 , 機司(space jockey)中了招所以發出求救訊號 ..........:58:
原帖由 masterprince 於 12-10-2009 09:26 AM 發表

未呀 , 都唔知邊道有得賣 .....:76:

我係大陸最大果個拍賣網買左,價錢仲好平

原帖由 masterprince 於 22-9-2009 00:42 發表

小弟從來都是有入無出的,點解咁多人以為係小弟開的舖??? :62::80:

小弟都以為係你開的?但其實佢賣D野係咪複製品?