Toysdaily 玩具日報

樓主: masterprince

. 異 . 物 . 誌 . ( 30 Nov,2009 update )警告: 部份內容可能令人情緒不安

原帖由 masterprince 於 2-4-2008 11:40 AM 發表
Diamond Select 出品一套四隻的AVP布公仔 , 有 Predator , Alien Queen , Alien 及 FaceHugger連蛋 , Q版造型 , 部份款式內置鐵線使可擺pose , 是最早期的同類型產品。

http://farm3.static.flickr.com/2183/2373 ...

笑死~
頭像被屏蔽

Giger style leather vest

小弟和這件皮背心可算是非常有緣 : 話說2009年初在銅鑼灣環球看見一本於1998年出版的S.M.H. , 那期專題是皮革造型 , 封面為一件甚有Giger風格的皮樓背部 , 小弟就是被它深深吸引著而購入這書 , 在2009年10月從blog友處得知他在約2001年在日本購入了一件異形皮背心 , 及後發現這背心其實是那本S.M.H.內介紹的其中一件作品 , 單是知道它的下落已令小弟興奮 , 而小弟在上月到東京時原本打算去找那間店舖 , 但blog友告知這店已結業所以打消了這念頭 , 回港後有一晚無聊地在拍賣場流覽 , 忽然見到blog友那件背心 , 心知這是小弟和它的一份緣所以立即行動 , 最後也能順利投得 , 當拿在手的一刻感覺到那種親切及熟識 , 彷彿是和失散了的親人重逢般 。

倘若無緣這是沒有可能會發生的~

原帖由 masterprince 於 8-11-2009 01:31 PM 發表
小弟和這件皮背心可算是非常有緣 : 話說2009年初在銅鑼灣環球看見一本於1998年出版的S.M.H. , 那期專題是皮革造型 , 封面為一件甚有Giger風格的皮樓背部 , 小弟就是被它深深吸引著而購入這書 , 在2009年10月從blog友 ...

E...?  我睇今期 "第八銅人" 嘅 福龍 周記, 裡面講有位超級 fans 買咗佢件 異形背心,
仲講話呢位死忠實fans 成廿萬嘅異形超級椅都捨得買嚟珍藏!
唔通呢位人兄就係你? :shiny:

呀! 另外有個問題想問吓樓主你, 現時點 有間專門賣 異形 血獸 嘅鋪頭......係咪你開嘅呢? :he:

原帖由 Y-FOX 於 8-11-2009 02:52 PM 發表

:handshake: 兩個超級fans相遇呀!
肯定好多野傾啦…:78:

講返件背心…好正呀!:63: 但會唔會難襯衫?還是儲左佢呢?
咁難得先到手…
用又唔捨得…
唔著又好似唔知點咁…
原帖由 Y-FOX 於 8-11-2009 02:52 PM 發表 E...?  我睇今期 "第八銅人" 嘅 福龍 周記, 裡面講有位超級 fans 買咗佢件 異形背心, 仲講話呢位死忠實fans 成廿萬嘅異形超級椅都捨得買嚟珍藏! 唔通呢位人兄就係你? :shiny:呀 ...
我都好想知:shiny:
條尾龍骨形爆~~!!:71:
頭像被屏蔽
原帖由 Y-FOX 於 8-11-2009 02:52 PM 發表

E...?  我睇今期 "第八銅人" 嘅 福龍 周記, 裡面講有位超級 fans 買咗佢件 異形背心,
仲講話呢位死忠實fans 成廿萬嘅異形超級椅都捨得買嚟珍藏!
唔通呢位人兄就係你? :shiny:

呀 ...

其實都已經呼之欲出了~~~~:35:

小弟真的真的和那店沒有關係 !  :26:
頭像被屏蔽
原帖由 原罪 於 8-11-2009 04:02 PM 發表

:handshake: 兩個超級fans相遇呀!
肯定好多野傾啦…:78:

講返件背心…好正呀!:63: 但會唔會難襯衫?還是儲左佢呢?
咁難得先到手…
用又唔捨得…
唔著又好似唔知點咁…

大家經常在blog上交流確實獲益良多~:61:
件背心小弟一定會著出街,不是大難配衫的∼
其實在新著龍虎門中,王小龍是經常穿著這件背心的 , 不過小弟不會像他的配搭∼:58:
頭像被屏蔽
原帖由 MAX 於 8-11-2009 11:19 PM 發表
條尾龍骨形爆~~!!:71:

此乃精髓所在~!  :43:
Remember to post your 1/6 SAFS after got it.  :)

Although it has be delated............ :(
原帖由 masterprince 於 9-11-2009 04:16 AM 發表

大家經常在blog上交流確實獲益良多~:61:
件背心小弟一定會著出街,不是大難配衫的∼
其實在新著龍虎門中,王小龍是經常穿著這件背心的 , 不過小弟不會像他的配搭∼:58:

:he: 如果見到有人著…可以打個招呼嗎?(點相?:p )
頭像被屏蔽
原帖由 原罪 於 10-11-2009 01:44 AM 發表

:he: 如果見到有人著…可以打個招呼嗎?(點相?:p )

若是有緣在茫茫人海中相遇 ,.............(下柵1000字) ,這個當然無問題 !  :73:
頭像被屏蔽
第八銅人 , 19期 ,  福龍周記:

:shy:
頭像被屏蔽

Alien Queen Kewpie

近年Kewpie不斷推出各式各樣的造型 , 款式種類之廣令人驚雅 , 由70年代的日本動畫/特攝至近年的荷李活電影皆成為Kewpie的裝扮。今次這個Alien Queen造型屬於荷李活電影系列 , 同系列還有Robocop, Predator , Die Hard中的John McClane 及 Edward Scissorhands , 這可愛的大頭BB造型之多肯定超越老祖宗Hello Kitty成為百變型象之王 !!!  

再深藍色d會仲似~~~