Toysdaily 玩具日報

樓主: masterprince

. 異 . 物 . 誌 . ( 30 Nov,2009 update )警告: 部份內容可能令人情緒不安

好想要Edward !!!!!

頭像被屏蔽
原帖由 MAX 於 17-11-2009 02:42 PM 發表
再深藍色d會仲似~~~

同感 , 所以小弟會把它repaint , 應該不太難吧~ :58:
頭像被屏蔽
[quote]原帖由 tiago 於 17-11-2009 02:44 PM 發表
好想要Edward !!!!!

個妝真係化得好正 ! 白面smokey eyes , 掂!!! :71:

樓主大大...有無見過E支 MIC STAND...:36:
頭像被屏蔽
原帖由 BEBOP 於 17-11-2009 07:42 PM 發表

htt ...

此乃Korn樂隊的主音Jonathan Davis 聘請H.R.Giger為他設計製作的mic stand ~:73:
呢隻bb真係好多造型。
不過好驚一開就死!
連小蜜蜂尋親記都有…真係咩人都殺哂!
原帖由 masterprince 於 17-11-2009 08:52 PM 發表 此乃Korn樂隊的主音Jonathan Davis 聘請H.R.Giger為他設計製作的mic stand ~:73:

果然係神級FANS....:69:

有關H.R.Giger  GE作品...難你唔到...:64:
頭像被屏蔽
原帖由 原罪 於 18-11-2009 12:28 AM 發表
呢隻bb真係好多造型。
不過好驚一開就死!
連小蜜蜂尋親記都有…真係咩人都殺哂!

無論鐘意邊一瓣 , 點偏點小眾 , 都一定有幾款係會點中死穴 !!!  :57:
頭像被屏蔽
原帖由 BEBOP 於 18-11-2009 02:19 AM 發表

果然係神級FANS....:69:

有關H.R.Giger  GE作品...難你唔到...:64:

Bebop兄 , 真係好巧合 , 小弟正正就是想介紹它 ! :Q
頭像被屏蔽

Korn (Jonathan Davis) vinyl figure

2002年推出的Korn樂隊主音Jonathan Davis膠品 , 高約6吋 , 造型走劉米高的路線 , 由於當時這類Urban Vinyl在世界各地大熱 , 所以在市場上到處也會看到類近風格的產品 , 而這Korn膠品系列也就是這風潮下的產品 。玩具配件方面附有多一隻左拳作替換 ,大陽眼鏡及一枝mic stand 。
小弟並非重金钃人也非Korn的fans , 為何會購入這膠品 ???

為的是其中的一件小配件 : mic stand
皆因此mic stand乃Joanthan Davis聘請 H.R.Giger為他特別設計和製造的 , 最後跟據合約共生產了5枝 , Joanthan最多可購買3枝 , 而其餘2枝則歸Giger作展覽用途 , 而模具則在生產完5枝後毀掉以確保其特別價值。

而此mic stand也是從未被商品化的 , 但卻偏偏出現在這不太廣為人知的玩具中 , 這可能是mic stand版權屬於Jonathan 而非 Giger , 所以一直以來也沒有推出過相關產品 , 相信這也可能是唯一的例子。
Mic Stand 配件高約5吋 , 由主體加上圓形地座組合而成 , 電鍍硬膠 , 整體造型以這大小來說已經算不錯 , 小弟用啞黑洗塗使其細部更明顯及減低其電鍍的反光度 , 增加重量感及金钃感。

都幾正,第一次見korn 用e 枝 Mic stand ,己經好特別!!
之後先知係出自giger 手筆

講開music ,我好鍾意
giger 為 x japan guitar 手 hide  製 嘅mask ,好特別!!超現實!!

原帖由 廁所仔 於 19-11-2009 08:10 PM 發表
都幾正,第一次見korn 用e 枝 Mic stand ,己經好特別!!
之後先知係出自giger 手筆

giger 為 x japan guitar 手 hide  製 既mask ,好特別!!超現實!!

http://farm3.static.flickr.co ...

:@ 暗黑之破壞神「參考」過呢個造型…
其實呢本野都參考左唔少HR GIGER既設計!

係,唔記得讚,支mic stand好正!:74: 改色後仲正!

頭像被屏蔽
原帖由 廁所仔 於 19-11-2009 08:10 PM 發表

giger 為 x japan guitar 手 hide  製 嘅mask ,好特別!!超現實!!

Hide 封面那個Mask其實是Watch Abart 系列中的其中一個作品Watchguardian head V , 整個系列都是用Swatch來創作的。
:$ 睇返舊既龍神2000…
原來件異形背心得來不易架,龍少用左三期專欄黎講得到既過程…
一件好有故事既物件…
真係好似睇緊奪寶奇兵,或者RPG既劇情咁,一件神器歷盡風霜…終於搵到適合佢既好主人……(係咪講得誇左少少?:p )
頭像被屏蔽
原帖由 原罪 於 23-11-2009 12:34 AM 發表
:$ 睇返舊既龍神2000…
原來件異形背心得來不易架,龍少用左三期專欄黎講得到既過程…
一件好有故事既物件…
真係好似睇緊奪寶奇兵,或者RPG既劇情咁,一件神器歷盡風霜…終於搵到適合佢既好主人……(係咪講得誇 ...

請問是那幾期的龍神2000? 小弟其實衹知其大概背景 , 但都很想知多些當中細節 ~ :77:
信是有緣.......:52: