Toysdaily 玩具日報

樓主: masterprince

. 異 . 物 . 誌 . ( 30 Nov,2009 update )警告: 部份內容可能令人情緒不安

我記得呢個係一個pc game "黑暗之蠱" 出現過.
原帖由 masterprince 於 16-3-2008 01:34 PM 發表

呢隻買就買硬, 爭在幾多隻.........價低,質高(如無意外),又大件 !!! 聽聞好似會大過原本spec.,有成21吋高!!! :43:

原來仲有7吋高o既會同期出,我睇真係要買番十隻八隻先夠皮囉!:70:
頭像被屏蔽
原帖由 vanhelsing 於 16-3-2008 01:38 PM 發表 我記得呢個係一個pc game "黑暗之蠱" 出現過.

遊戲的英文名是"DARK SEED",共出過兩集, 是H.R. Giger有份參與的game, 好難玩的一個解迷game.

原帖由 masterprince 於 16-3-2008 01:54 PM 發表

遊戲的英文名是"DARK SEED",共出過兩集, 是H.R. Giger有份參與的game, 好難玩的一個解迷game.

http://www.abandonia.com/files/games/420/Darks ...

嘩!!未見過!!:50:
原帖由 起級3g 於 16-3-2008 12:33 AM 發表
我都貼下,呢隻壽屋Alien 出時冇乜人講,我角得幾杍

好有型呀
原帖由 masterprince 於 16-3-2008 01:34 PM 發表

呢隻買就買硬, 爭在幾多隻.........價低,質高(如無意外),又大件 !!! 聽聞好似會大過原本spec.,有成21吋高!!! :43:

不過我不太喜歡..太大啦..我較為喜歡6-7吋
原帖由 masterprince 於 16-3-2008 01:54 PM 發表

http://www.abandonia.com/files/games/420/Darks ...

1992年的game,當時讀高中時玩過,無攻略都玩唔掂!

黑暗之蠱在當時是一款非常突出且獨特, 深具科幻風格的恐怖冒險遊戲,           當初電腦休閒世界還特地中文化, 並搭配造型特殊美觀的遊戲外盒, 造成了一股不小的風潮. 玩家操控的是主角麥克道爾森,當他買下一棟陰森的豪宅搬入後, 便開始一連串的惡夢. 事實上, 他的腦部已經如夢中般被植入了異型胚胎, 必須在72小時內找到解救自己的方式.
遊戲的畫風十分精美, 音樂和音效營也成功造出恐怖神秘的氣氛. 然而劇情架構實在十分鬆散, 是整款遊戲最大的致命傷,沒玩過的玩家可以衝著畫面玩玩看.
原帖由 masterprince 於 16-3-2008 12:30 PM 發表
相中的鞋款便是 Reebok 的 AlienStomper,相信有看過Aliens的朋友都會記得此鞋的大特寫(女主角穿上powerloader時),不過要順帶一提的是女主角所著的其實並不是這中筒款式,而是並沒有在市面發售過的高筒款,這中筒型號(相 ...

:@ Training shoes as well, oh dear masterprince, your collection and knowledge in Aliens are really awesome:x
頭像被屏蔽
這set是AVP在泰國上映時,衹在放映的戲院內發售的Thailand exclusive AVP 汽水杯,是少有的地區限定商品。

好型喎!我試下問一問泰國個朋友仲有冇得買先!:79:
原帖由 masterprince 於 16-3-2008 10:19 PM 發表
這set是AVP在泰國上映時,衹在放映的戲院內發售的Thailand exclusive AVP 汽水杯,是少有的地區限定商品。

http://farm4.static.flickr.com/ ...

呢D都有......:47:

真係大開眼界:64:
頭像被屏蔽
原帖由 喪熊 於 16-3-2008 10:22 PM 發表
好型喎!我試下問一問泰國個朋友仲有冇得買先!:79:

這set是 AVP 時出的, 但以小弟所知在AVP-R上映時也有出同類產品, 不過造型有不同, 這可能還能在泰國買到。:73:
頭像被屏蔽
2004衹在日本本土發售的 Alien Zippo,同系列有其他款色及彩色版,但小弟覺得這一款最精細。其實Zippo早在1999年時曾推出過一個Alien 20週年系列,造型優美及有獨立編號,可惜現在可找到的機會已很渺茫了!

masterprince 兄你
masterprince 兄你