Toysdaily 玩具日報

樓主: masterprince

. 異 . 物 . 誌 . ( 30 Nov,2009 update )警告: 部份內容可能令人情緒不安

我都貼下,呢隻壽屋Alien 出時冇乜人講,我角得幾杍
頭像被屏蔽
呢隻造型都唔錯, 尤其D手指,腳指, 好有生物感:71:
原帖由 masterprince 於 15-3-2008 11:12 PM 發表

小弟就唔捨得開這版本, 衹開了隻普通版玩......:76:
但原來普通版也有兩種, 一種是有motion tracker, 而另一種是無的..........:62:

我有sa三個版本,第一次買,冇 jor tracker,我以為miss part,:79: 之後一口氣入埋其餘兩隻!!:43:
特別版超正!!真係要開la 玩!!:71:
頭像被屏蔽
原帖由 廁所仔 於 16-3-2008 01:07 AM 發表

我有sa三個版本,第一次買,冇 jor tracker,我以為miss part,:79: 之後一口氣入埋其餘兩隻!!:43:
特別版超正!!真係要開la 玩!!:71:

咁你有無寄普通版張barcode番去? 麥記會寄回shotgun和鎗套俾你! :73:
Wa, masterprince兄出Alien post, 100% support:73:

頭像被屏蔽
大家都好多正野 ∼

但為表支持都要獻獻醜 loo ~~ :35:

頭像被屏蔽
原帖由 evilalive 於 16-3-2008 02:06 AM 發表
Wa, masterprince兄出Alien post, 100% support:73:

.

呢座LI簡直係 燒鵝脾, 芽菜價
不可多得的奇品 !!!  :71:
原帖由 masterprince 於 16-3-2008 04:37 AM 發表

呢座LI簡直係 燒鵝脾, 芽菜價
不可多得的奇品 !!!  :71:

原本好似出五款.....結果得返呢款.....我放得高高咁晚晚睇住:handshake:
頭像被屏蔽
原帖由 chshshing 於 15-3-2008 03:14 AM 發表
鐵造模型點砌??:50: :50:

說明書寫要用混合膠,不可用AA,因本身有一定的重量, 所以鑽洞加銅枝會較實淨, 再用刀尖批走多餘水口,最後噴上金屬用底油及上色。這些在以前很正統的模型工序, 在現今MG,PG的世界,好像變成了興建金字塔的奇技........
To : Alien fans

頭像被屏蔽
原帖由 STEVEPOON 於 16-3-2008 12:17 PM 發表
To : Alien fans

小弟也有這個及全金屬版, 造型真的不錯 :71:
頭像被屏蔽
相中的鞋款便是 Reebok AlienStomper,相信有看過Aliens的朋友都會記得此鞋的大特寫(女主角穿上powerloader時),不過要順帶一提的是女主角所著的其實並不是這中筒款式,而是並沒有在市面發售過的高筒款,這中筒型號(相中灰色那對)其實是人造人Bishop所穿著的,而戲中的顏色較實物為淺色(近乎白色)。此兩張相片是數年前用舊機所拍的,所以解像並不很清晰。

頭像被屏蔽
八十年代的一張Reebok廣告

支持!支持!今日收到風呢個新作將於6月出有18吋高同埋會發聲!買硬啦:34:

頭像被屏蔽
原帖由 喪熊 於 16-3-2008 01:29 PM 發表
支持!支持!今日收到風呢個新作將於6月出有18吋高同埋會發聲!買硬啦:34:

呢隻買就買硬, 爭在幾多隻.........價低,質高(如無意外),又大件 !!! 聽聞好似會大過原本spec.,有成21吋高!!! :43: