Toysdaily 玩具日報

[PS2] 超級機械人大戰OG(新增SRWOG TV各話名詞解釋 - 第19 - 20話)

末玩過GBA版:sad:所以呢隻幾吸引:DD:DD
貼翻幅圖呃呃Post先...:DD:DD:DD

第13話名場面...其之一...

到時小櫻一定搵佢做主力嫁...:love::love::love:

小櫻上:):):)
但我估ps2應該會再持續耐d wor~
起碼過左呢隻game都重有大game出~
原文章由 小櫻 於 28-12-2006 23:01 發表
貼翻幅圖呃呃Post先...:DD:DD:DD

第13話名場面...其之一...

到時小櫻一定搵佢做主力嫁...:love::love::love:

小櫻上:):):)

雖然睇唔到圖住
但應該都係機戰史上最萌o個位啦 :love:
一定要搵佢做主力啦
原文章由 E.T. 於 29-12-2006 12:48 AM 發表

雖然睇唔到圖住
但應該都係機戰史上最萌o個位啦 :love:
一定要搵佢做主力啦

E.T.哥哥...應該估中小櫻講緊邊個嫁喇...:DD

除咗楠葉...小櫻第2個喜歡嘅OG系女角就係佢嫁喇...:)

有「天才」...擁有嘅精神指令又算好用...無論打前鋒或者做支援都唔錯(當然要升夠Level同加夠PP啦)...

期待到時連公主都入隊...就可以使出果招跳足成分幾鐘舞嘅合體攻擊嘞...:handshake:

小櫻上
轉貼機戰谷

真係唔知做乜
成套o野 d 人樣大部份都走樣
偏偏呢幕就畫得好好
有心定喇 :^
原文章由 E.T. 於 29-12-2006 01:34 AM 發表
轉貼機戰谷

真係唔知做乜
偏偏呢幕就畫得好好

哇...同og 普通d 畫有好大出入.....:cool:
原文章由 E.T. 於 29-12-2006 01:34 AM 發表
轉貼機戰谷

真係唔知做乜
偏偏呢幕就畫得好好

好明顯個budget就去晒呢幕度啦:cool:
雖然套動畫個人覺得幾無聊﹐但聽到D熟悉既音樂既時候又好熱血wor......
無錯!...:DD:DD:DD

喱話嘅娜托尼...真係經過「特別處理」...:):):)

又呃個Post嘅小櫻上...:shy::shy::shy:

機戰OGTV各話名詞解釋 - 第13話

機戰OGTV各話名詞解釋

第13話:

1、SCHOOL
聯邦軍培訓駕駛員的特殊學校,學員多是兒童和少年。學員們被施以各種的手術、藥物強化,進行精神操作,忍受近乎殘酷的訓練,以此加強駕駛PT的能力。拉托妮就是出身於此,遊戲版OG2里還有幾位人物也是在這裡出來的。

2、BREAK FIELD
嘉利昂在T(Tesla Drive,就是泰斯拉引擎)點陣的應用開發中,擔當著防禦重視項目的試驗平台,利用同陣之間的斥力以及慣性質量制御場,形成的一種特殊的"盾"。作為本機特徵之一的"SONIC BREAKER"基本就是利用這個原理,由兩肩專門配置的力場誘導子向機體前方局部區域內填充、固定住經過電磁誘導加熱的金屬粒子進而實行攻擊。

3、Akashic Buster
塞巴斯塔的武器之一。武器名字來源的其中一種說法,是來自神秘學裡的Akashic Record這個詞,指的是一個包含全宇宙各種各樣信息的資料庫,大到宇宙產生和毀滅的時間,小到一個人何時死亡都有記載。該武器的原理就是通過干涉這個資料庫,來作用於現實中的人和事。
Akashic Buster<-----呢招係咪有個名叫魔法火鳳凰架﹖﹖

機戰OGTV各話名詞解釋 - 第14話

機戰OGTV各話名詞解釋

第14話:

1、力王(&#12472;&#12460;&#12531;&#12473;&#12463;&#12540;&#12489;)
GIGANSCUDO 編號為GS-1 原來是為了鎮壓殖民衛星獨立運動而製造的據點防衛用超大型機動兵器,後來作為飛龍號的戰艦防衛兵器轉乘飛龍號。在異星人的襲擊中被大破,回到伊卡羅斯基地後改修成為人型機動兵器,後來又搭載了泰斯拉引擎 改修成現在的樣子。具有超強的防禦力意大利語名字本意是「巨盾」。台詞裡的「顧名思義」就是這個意思

2、艾姆頓(Emden)
德國北部城市名,也是德國輕巡洋艦名

3、德雷斯頓(Dresten)
德國城市名,有 「德國的佛儸倫斯」美譽

[ 本文章最後由 小櫻 於 17-1-2007 09:02 PM 編輯 ]
原文章由 gundamrx782 於 31-12-2006 04:24 AM 發表
Akashic Buster<-----呢招係咪有個名叫魔法火鳳凰架﹖﹖

係...
咁乜鬼咁早合流
咁咪無o左名場面「古鐵 VS R-1」:?
原文章由 E.T. 於 16-1-2007 02:03 AM 發表
咁乜鬼咁早合流
咁咪無o左名場面「古鐵 VS R-1」:?

下...r-1 都未正式出場...
冇架啦...:cool: