Toysdaily 玩具日報

查看: 14021|回復: 31

是但影 - 機甲創世紀 機甲電單車

剛失業,趁得閒,寫下野先~~~~~:he: 以前未曾玩過,所以一知道佢出,即入,雖然好似幾貴,不過整體來說好正,特別係變成了人形之後,好實淨~~~:)

首先出場o既係巴斯德,馮自己記憶介紹下佢先.基本上係一個典型o既軍人,第二次降下作戰中,未婚妻瑪琳因運輸船被魔種攻擊而死,獨自一人駕著損壞了的天鷹號降下森林,望著瑪琳送的頸鍊,巴斯德決定進行報復,誓要消滅魔種.可惜上天卻讓他遇上由魔種進化而成的艾沙. 結局巴斯德返回火星,艾沙亦跟隨.......:love:

多多在臨別一刻曾經講過"雖然地球上好多靚仔,但火星黎o既唔易搵".....而家就show下佢個靚樣先~~:p

金屬骨架~~~:DD

除左手同腰部裝甲要拆之外,其他完全變型~~~:shiny:

可惜手部飛彈發射器不能打開~~~~:die:

跟住出場o既係雷仔,因為想要部機甲電單車,而死跟巴斯德,最後給富琪教識了他變型.雷仔可以話係隊中o既智多星,後與富琪相戀,經常和巴斯德吵架.

則面一影~~~~見到義肢啦~~~~:@

背面一影~~~:)

最大分別係臂上marking,槍,火箭炮~~~~:78:

謝謝觀看~~~~~:shy:
失業!!!:@:@

How come...............
原帖由 cybaster 於 1-2-2008 08:14 PM 發表
失業!!!:@:@

How come...............

唉~~~~一言難盡~~~~:die:
衰野呀:help: ,講的咁詳細....睇來唔早買唔得囉:$ :$

anyway,希望大大快 d 搵返份工,咁先至有 $ 再買其他玩具呀:handshake:

大大會唔會買埋 megahouse呀?:handshake:

原帖由 gokinman 於 1-2-2008 08:22 PM 發表
衰野呀:help: ,講的咁詳細....睇來唔早買唔得囉:$ :$

anyway,希望大大快 d 搵返份工,咁先至有 $ 再買其他玩具呀:handshake:

大大會唔會買埋 megahouse呀?:handshake:

我都係recall番二十幾年前d野,有共鳴已經好開心囉~~~~:handshake:  謝謝您,我會努力,希望有錢買下個隻天鷹號同山貓號啦~~~:shy:

megahouse個隻唔會考慮囉,一來冇錢,二來冇位~~~~:unhappy:
其實腰部裝甲不需要拆, 說明書拆開來影只係畀人睇得清楚d.(說明書內有寫)

仲有小腿有兩粒制, 按住就可以向上推, 變回冇上甲時的縮腳形態

小時買個來,玩,記得當年,50蚊有找:58:
靓:$
多謝大大詳細報導, 既然是完全變型, 人型札實, :71: Megahouse那款就可以完全無視了.  :62:
過完年快D找份好工,買多D玩具:77: :43:

請問大大,若果不上義支企唔企得穏呢?:50:
I also got it tonite ! As other bigbig warned us before, it's tiny and quite clumsy in bike mode, but it surely looks good.....and the transformation is surprisingly sophisticate !
I just still dont understand why CM's didnt make it slightly bigger ? I think people with bigger hands can't play with it !

so 膠!!! I think megahouse one is better
幾銀!??:handshake:
原帖由 redfish 於 1-2-2008 10:28 PM 發表
其實腰部裝甲不需要拆, 說明書拆開來影只係畀人睇得清楚d.(說明書內有寫)

仲有小腿有兩粒制, 按住就可以向上推, 變回冇上甲時的縮腳形態

大大說得對,其實腰部不一定要拆甲,拆左方便自己變~~~~:shy:

原帖由 koo9726 於 1-2-2008 11:02 PM 發表
小時買個來,玩,記得當年,50蚊有找:58:

小時候自己買過不能變型的來玩,都係好平~~~~~:78:

原帖由 T.S 於 1-2-2008 11:23 PM 發表
靓:$

thx~~~~:)

原帖由 vanux 於 2-2-2008 12:43 AM 發表
多謝大大詳細報導, 既然是完全變型, 人型札實, :71: Megahouse那款就可以完全無視了.  :62:

多謝觀看~~~:handshake: cm's是自己決定要買的,因為對megahouse之前出o既palm action好失望~~~~:unhappy:

原帖由 uesugi 於 2-2-2008 01:08 AM 發表
過完年快D找份好工,買多D玩具:77: :43:

請問大大,若果不上義支企唔企得穏呢?:50:

謝謝~~~:77: 不過年紀大,係難搵工d~~~~:56: 不過為左玩具~~~~努力~~~~:79:

如果唔裝義肢係企唔穩架~~~~:(

原帖由 WalkerMachine 於 2-2-2008 01:12 AM 發表
I also got it tonite ! As other bigbig warned us before, it's tiny and quite clumsy in bike mode, but it surely looks good.....and the transformation is surprisingly sophisticate !
I just still dont ...

如果再大d,可能唔係咁o既價錢~~~~:DD 不過可以做到完全變型~~~~~好感動~~~~:$

原帖由 misaly1 於 2-2-2008 08:39 AM 發表
so 膠!!! I think megahouse one is better

其實megahouse都唔錯,只係對佢之前出o既系列失左信心,所以選左佢,而且megahouse不能做到完全變形~~~:)

原帖由 gouf_ms07c 於 2-2-2008 08:39 AM 發表
幾銀!??:handshake:

2隻加埋^字頭~~~~:)
原帖由 misaly1 於 2-2-2008 08:39 AM 發表

如果論"膠", Megahouse唔通唔"膠"嗎? :38:
http://www.megahobby.jp/variable_action/rei/index.html
http://www.megahobby.jp/variable_action/sutick/index.html