Toysdaily 玩具日報

是但影 - 機甲創世紀 機甲電單車

頭像被屏蔽
GOOD AR>>>

回覆 15# 的文章

原帖由 redfish 於 2-2-2008 09:32 AM 發表

如果論"膠", Megahouse唔通唔"膠"嗎? :38:
http://www.megahobby.jp/variable_action/rei/index.html
http://www.megahobby.jp/variable_action/sutick/index.html
http://www.megahobby.jp/variable_action ...

大大說的非常有理, 宜且看見Megahouse的變型方式, 就完全沒有購買意欲, 只是將20年前的模型切好再上色就當新品..:70:
我覺得 size 细 jor d. but 仍可站得起(不用那支竹),當年的模形腳很易斷及站不起的:no: .
我在 SSP 買 $^XX 1set, 個包装又 cheap, 好似星矢大係咁. 若 price below $%XX 就 OK law.:p

SSP where?
原帖由 misaly1 於 2/2/2008 08:39 發表
so 膠!!! I think megahouse one is better

"megahouse" a little bit better la but 變型方式 really so bad:(

:71: :71: 正到爆~~!!
:80: :80: 但無錢買...
今晚玩多兩玩,变型順手了.....其實唔錯:71:
原帖由 kos-mos 於 2-2-2008 09:41 AM 發表
見過包裝盒~要近7魚SET

相對這SIZE.....感不值
SO放棄了:60:

cm's產品要好有勇氣去買~~~~:(

原帖由 xoxokin 於 2-2-2008 09:45 AM 發表
GOOD AR>>>

thx~~~~:)

原帖由 vanux 於 2-2-2008 12:11 PM 發表

大大說的非常有理, 宜且看見Megahouse的變型方式, 就完全沒有購買意欲, 只是將20年前的模型切好再上色就當新品..:70:

megahouse的產品也很貴呢~~~~~:unhappy:

原帖由 pandazero 於 2-2-2008 12:39 PM 發表
我覺得 size 细 jor d. but 仍可站得起(不用那支竹),當年的模形腳很易斷及站不起的:no: .
我在 SSP 買 $^XX 1set, 個包装又 cheap, 好似星矢大係咁. 若 price below $%XX 就 OK law.:p

唔駛義肢都得~~~~:Q  當年冇玩過模型,所以呢隻一出即入~~~~:D

原帖由 nelngan 於 2-2-2008 04:14 PM 發表

"megahouse" a little bit better la but 變型方式 really so bad:(

megahouse用來玩情景應該唔錯~~~~:)

原帖由 香港人 於 2-2-2008 04:20 PM 發表
:71: :71: 正到爆~~!!
:80: :80: 但無錢買...

thx~~~:handshake:  大大可以等一兩個月,睇下有冇下調空間~~~~:35:

原帖由 WalkerMachine 於 3-2-2008 12:13 AM 發表
今晚玩多兩玩,变型順手了.....其實唔錯:71:

我都係,第一次玩雷仔,用左成粒鐘,巴斯德唔駛半位鐘~~~~:DD 不過一諗起將來耶路個部會貴過呢2部就心都寒埋~~~~:69:
將來耶路個部會貴過呢2部

年尾流流我啋過你呀!
喂有日本人滲線+噴啞油呢~~

其實我都滲咗但太凍唔敢噴啞油...
原帖由 vanux 於 2-2-2008 12:11 PM 發表

其實邊到可找到Megahouse o果個變形來看?找了很久都沒有變形過程!:26:
原帖由 WalkerMachine 於 3-2-2008 03:10 PM 發表

年尾流流我啋過你呀!
喂有日本人滲線+噴啞油呢~~

其實我都滲咗但太凍唔敢噴啞油...

驚咩野....我部都照噴
:69:
原帖由 N-piccolo 於 4-2-2008 05:42 PM 發表

其實邊到可找到Megahouse o果個變形來看?找了很久都沒有變形過程!:26:

http://www.megahobby.jp/special/scoop2.html
頭像被屏蔽