Toysdaily 玩具日報

查看: 14301|回復: 26

[個人收藏] 玩物分享-------------2013入手玩物記錄(多圖)

今年都算係我玩具之路比較多變化既一年 :73:
就玩具方面,就係我不再強行為齊SHF哩條line而為買而買:60: 現在個人學會在金錢和空間有限的情況下,買玩具應該係真心喜愛才買(之前為齊line真的好像自我催眠自己:80: ),為一棵樹放棄大半個森林確實是愚昧的,幸運的是現在我覺醒了:43:
另外,SR哩條line幾抵玩,但買買下覺得自己鍾意既角色如果只係玩可動性都係唔夠FEEL,所以入咗幾隻都係止步,還是寄望SOC可以快點推出心儀既角色:52:
但今年最重要既係,我認識了一班志同道合的玩具好友,令原本沈悶孤獨既玩具之途變得更加精彩:$ (當然亦令我跌進更多毒坑:DDD" />D" />D" /> ),小弟真心多謝你地:love: 好,閒話講完,入主題了:

來吧!我的2013玩記!

首先係我今年既Best 5入手物,今年除了新玩物之外亦後追了一些舊物,所以今年入手的都放入考慮:)

1. GFFMC Psycho Gundam Mk II [Neo Zeon Ver.] : 完全係平靚正既表表者, 大份加上合金成份,再加上QC好及比Psycho Gundam更細緻好玩的變形,價錢還不到四位數,我真的想不到不把它放入今年我的Best 5的原因~~~~

2. Hottoys Dx13 T-800 battle damaged Version: Terminator可謂我童年時喜愛的Hollywood特攝之一,HT今次的戰損頭雕比DX10來得更神似,眼睛可轉動之餘機械眼更可發光,配合埋戰損body同T-1000作最後對決,真係令我十分之激動.所以就算這SET價錢定價比較貴,亦無損它在我心中今年入手玩物的位置~~~~

3. Metal Build Destiny Gundam : 如果我話我哩一隻上色QC方面非常之好,相信入了的大大都會認同為何我放它進十大,個人認為它比今年的00 Raiser出得更好,亦覺得它暫時是Metal Build最好的產品~~~~

4. Robot 魂 龍星丸:第一水推出時1516沒有即時入手,後來炒起了當然令我卻步.幸好B記再版令我可以用正常價入手.一開盒拿上手玩時發覺它與其他魔神系列的質素完全唔同級數,其上色QC,關節鬆緊度或者變形可動性都是一流~~~~

5. SHF Ironman Mark VI / War Machine : 最近SHF系列的產品真的很難再令我有驚喜(亦都因為咁令我有以上看法),但佢地就完全令我拍曬手掌.整隻SHF因為有鐵腳令到成件玩具都好有質感,特效件又多,可動性高當然不在話下,我真係好開心終於有隻又玩得又睇得既Ironman玩下,所以都放佢地係Best 5~~~~

以下當然就係我其餘入手既玩具啦~ENJOY!
SHF

Robot魂:

聖衣神話/EX:

Ultra-Act:

GFFMC/Metal Build:

Hottoys/Medicom

SR 合金

其他雜項:

2013年自己好像買多了不少玩物,所以決定2014要好好再控制一下自己......再加上13年比較懶散,希望今年可以多些和大家分享~~~~
最後係哩度祝大家新年快樂,來年入可以用靚價入更多好玩具~~~~
果然係靚米tim:78:
老細,你都太凶狠啦,買 0左 0甘多
支持Tim兄! 好多玩物, 好多愛, 好多$$...:D
好多正野:handshake:
终于滚完啦了.....
叹服啊!!!
人生得意須盡歡,
莫使金樽空對月。
天生我才必有用,
千金散盡還復來。
撐吧撐吧撐起它,Tim兄 good job ,very nice
利害非常!咁都叫買得少{:1_215:}
一路scroll一路驚嘆
大大幾時開博物館
單是垃來睇,都用左7分鐘{:1_206:}
感動加佩服啊。。。。。。我都希望我一年可以買禁多。。。。。。。但系之後有無位放就。。。。。。。。:cool::no:

嚇死,一年等於我地四五年買咁多嘢...{:1_212:}{:1_236:}:50: