Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2025年4月「METAL BUILD」ZETA GUNDAM / Z高達

sbyk 發表於 9-10-2024 01:37 PM
咁就真係唔駛愁。近排出既MB 出邊隻跌邊隻。升得起既真係寥寥可數。尤其通販全部一律跌價。哩隻z肯定多貨 ...

呢隻重要變形,求神拜佛佢無咩QC問題,否則......
chlycab 發表於 9-10-2024 02:14 PM
呢隻重要變形,求神拜佛佢無咩QC問題,否則......

變形一定有刮漆問題啦,你估笨大唔知?之不過揀在炒味特濃嘅今日出,就係呃班無良代理同傻仔接貨,到時自己過咗海就神仙啦
wiswis 發表於 9-10-2024 02:30 PM
變形一定有刮漆問題啦,你估笨大唔知?之不過揀在炒味特濃嘅今日出,就係呃班無良代理同傻仔接貨,到時自 ...

又唔一定有好严重刮漆風險喎,最大問題嘅ZZ Tryon3已經講明顧及變形合體所以唔上色避免刮花,Bandai出得MBZ證明已經考慮過,退一步就算無法避免,都只係呃咗無辜玩家,代理已經開高價收足訂單飲咗頭啖湯,點算呃佢
刮花照變, 因為一定有2.0

我切7保證METAL BUILD Z高達在大部份70後仙遊之前一定會有UPDATE版

所以有幸買入唔好浪費, 一定要玩殘佢先夠驕陽
熱狗OO 發表於 9-10-2024 04:10 PM
刮花照變, 因為一定有2.0

我切7保證METAL BUILD Z高達在大部份70後仙遊之前一定會有UPDATE版

宜家Z仲幾有市場?
我80後對Z印象已經唔係深,高達野識非UC系多過UC系
90後SEED入坑果班對Z完全無興趣,更唔好講鐵血/水星果班
DenloX 發表於 9-10-2024 01:41 PM
支持高追果D, 成日話"做好自己","自己儲錢"...係呀, 開口埋口都係"自己", 因為剩係諗自己囉 ...

我無話支持高追喎…

請不要對我亂扣帽子…
bunnyyau 發表於 9-10-2024 04:29 PM
宜家Z仲幾有市場?
90後SEED入坑果班對Z完全無興趣, ...

其實對於8/90後呢D根粉, 帶佢地入坑好多時係SD模型更多是G-章或機戰

90年代及千禧年頭高達係GAME界翹楚或好玩保證, 所以好多你呢代人因GAME入坑, 當係GAME中角式, 唔存在細個無睇卡通無情懷的問題

有邊個在機戰無用UC系三傻或G章無谷爆ZZ或NU架? 都未計街機VS系

但俱往矣, BANDAI插手GAME界玩殘高達GAME, 高達已由GAME中明星淪為伏GAME達人, 依家吸新客只餘下零碎卡通及模型苟延殘喘, 00後都仲有新客, 10後出生的新客實在堪虞
bunnyyau 發表於 9-10-2024 04:29 PM
宜家Z仲幾有市場?
90後SEED入坑果班對Z完全無興趣, ...

話時話我作為70後當然中到應一應喇

等現貨

咁又係。
中學睇G,W,X入坑。打機先識元祖/Z/ZZ
大學就SEED,OO

SEED真係幾代人共同回憶,大小通吃,亦係笨大最賺錢既系列
25年出MB Z同GOD,難得MG出全新模,我原本好期待。
講真個造形唔算驚艷,亦無太大驚喜,相信MB好難再有10年前隻突自咁大突破。

偏偏代理搞串個PARTY,無計。
gamelife 發表於 9-10-2024 10:36 AM
呢D鼓燥冇10年都8載,改變過?沒有吧
現在沒有,將來也沒有,但鼓燥持續

““加上代理食水好過散戶食水啦“”
““起碼人地叫做生意唔係搞慈善””
乜代理唔係要跟生產商定價㗎咩?
代理先要食飯 散戶唔使揾錢?
hong1971 發表於 9-10-2024 11:00 PM
乜代理唔係要跟生產商定價㗎咩 ...

睡記壟斷左香港笨大既代理權,先搞到今日咁鬼惡。
hong1971 發表於 9-10-2024 11:00 PM
乜代理唔係要跟生產商定價㗎咩 ...

口舌之爭就冇謂了
我就扺制不買,有冇人跟?
沒有吧,還說什麼
反而有D精明玩家都開始脫坑
gamelife 發表於 9-10-2024 11:31 PM
口舌之爭就冇謂了
我就扺制不買,有冇人跟?
沒有吧,還說什麼

明既,你MB都棄左坑,升跌都唔影響你。
MB我玩左十幾年,都玩得好無癮。無誠意,難訂都算。難得有隻新模,未出就炒,33xx我肯定pass。
講真,三四牛可以有其他玩具選擇,起碼我買得舒服唔洗狗搶。
Lau 發表於 9-10-2024 04:48 PM
我無話支持高追喎…

請不要對我亂扣帽子…

我講呢句無Tag任何人, 總之見者自己對號入座