Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2024年4月 超合金魂 GX-107 完全變形紅蓮螺巖 & 大回轉巨鑽 SET

chlycab 發表於 27-10-2023 12:43 PM
呢隻應該做到"千"元突破,跌破一千蚊

呢件野999相信都唔值,8舊已經好畀面
stonekeung01 發表於 22-10-2023 12:06 PM
TAMASHII NATIONS STORE TOKYO

頂... 原來個鑽頭係手動嫁...啱啱再睇返, 原來個之前電動嗰個post 係有個外置箱遮住個手動轉位....應該入面係有個DIY 摩打去轉個鑽....
kennethli 發表於 2-11-2023 02:25 PM
頂... 原來個鑽頭係手動嫁...啱啱再睇返, 原來個之前電動嗰個post 係有個外置箱遮住個手動轉位....應該入 ...

Hahahaa, 手動?really? 樂觀D諗,可以自己改裝用「四驅紅黑摩」,18000轉。咁夠快啦
kennethli 發表於 2-11-2023 02:25 PM
頂... 原來個鑽頭係手動嫁...啱啱再睇返, 原來個之前電動嗰個post 係有個外置箱遮住個手動轉位....應該入 ...

手動?要自己改装?
連唯一賣點都無埋?
想玩邊科?
wiswis 發表於 30-10-2023 04:13 PM
呢件野999相信都唔值,8舊已經好畀面

如果造到同千值一樣高, 999絕對超值既, 觀察住先喇, 都未訂價, 但我估依家乜9都標2千先的了, 仲要係BANDAI下哇, 睇佢點死, 暫時睇絕對低下於千值版太多了
nelsonlouis 發表於 2-11-2023 03:34 PM
手動?要自己改装?
連唯一賣點都無埋?
想玩邊科? ...

佢張圖咁顯示就應該係啦, 個底有個位係轉既
ToyKnife 發表於 2-11-2023 03:19 PM
Hahahaa, 手動?really? 樂觀D諗,可以自己改裝用「四驅紅黑摩」,18000轉。咁夠快啦 ...

我驚佢散到突破天際ja wor
熱狗OO 發表於 2-11-2023 03:38 PM
如果造到同千值一樣高, 999絕對超值既, 觀察住先喇, 都未訂價, 但我估依家乜9都標2千先的了, 仲要係BANDA ...

Bandai通常高開,低賣,我估一開起馬$1800以上。
馬仔 發表於 7-11-2023 11:00 AM
Bandai通常高開,低賣,我估一開起馬$1800以上。

我係千值練就揀BANDAI版出之時玩再販
2022年魂展圖

用呢個SHF stand ...咪得5-6"高 ....

超合金魂 GX-107 完全変形合体グレンラガン&大回転ギガドリルセット
価格: 39,600円(税10%込) 36,000円(税抜)
一般店頭発売商品
発売日: 2024年04月

全高約180mm
材質: ABS、PVC、ダイキャスト製
セット内容
    ・グレン本体
    ・ラガン本体
    ・グレンラガン用ヘルメット
    ・グレンウィング
    ・交換用表情パーツ2種
    ・ギガドリルブレイク用ドリル
    ・ドリル
    ・グレンブーメラン2種
    ・交換用左手首2種
    ・交換用右手首4種
    ・フルドリライズ用パーツ一式
    ・シモンミニフィギュア
    ・台座一式

https://tamashiiweb.com/item/14680/

除咗手搖式巨鑽同駕駛倉外,真係冇吸引力,睇怕都係會變報警價……
如果未買千值而呢隻二千正或以下, 係買得過, 又未至於一無是處, 有翼唔DLC好d, 和千值一樣高但多了大哥坐內人仔。
目標價:$999,到價就考慮入1隻,反正已有CCS和千值。