Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 2024年4月 超合金魂 GX-107 完全變形紅蓮螺巖 & 大回轉巨鑽 SET

個鑽頭識轉會好玩啲咩?放喺財位可以招財進寶?
BANDAI諗到電鑽我覺得都係好野
馬仔 發表於 21-10-2023 12:05 PM
又係咁,又無背包,又等主體跳樓?

DLC背包俾佢屈?

係囉... 有千值之下, 唔會為個鑽識鑽而買囉....

千值版除了無個大鑽之外都幾完美, 其實個大鑽可以出張紙卡, 容易造得大兼隻手頂到
hong1971 發表於 21-10-2023 04:56 PM
想問下 心口2隻眼左大右細 上身好似為呢個姿勢而做 咁係咪有另1個正常可動身體換? 定係心口件可動呢 ...

不是大細眼, 和千值版一樣, 係眉個T字件可以轉左右之嘛。
唔知點解 我諗起搾汁機
TAMASHII NATIONS STORE TOKYO

https://hobby.dengeki.com/news/2118186/2/

hong1971 發表於 21-10-2023 04:56 PM
想問下 心口2隻眼左大右細 上身好似為呢個姿勢而做 咁係咪有另1個正常可動身體換? 定係心口件可動呢 ...

係呀,呢個機構設計之前好幾間廠全部都有,純粹郁條眼眉,即係胸口位置,好簡單就做到。講真, 千值在對上一隻仲犀利,係眼球跟住移動。所以笨大呢隻,我完全唔知佢個賣點想點。
講身形, 佢唔夠CCS嗰隻有型, 講多嘢玩, 佢又未必有千值練咁合體, 不如出第二隻好過啦
笨大似乎無吸取MB真三一教訓,依隻隨時又插到999。
fallout8 發表於 22-10-2023 01:29 PM
笨大似乎無吸取MB真三一教訓,依隻隨時又插到999。

未知佢開幾多, 但個樣幾好, 未買千值的就可以諗下呢隻, 如果價錢合理;

個樣幾好就是同千值無乜分別囉, 即係以卡通片內形象作取向, 所以我就唔會為個大鑽頭買多隻差唔多樣架喇.....

明顯飛翼係DLC, 有千值的就更加唔會咁樣被屈..... 除非係超粉喇, 咁我就未至於....
如果站喺玩家立場去諗,點樣還原紅蓮螺巖先至吸引,就唔會出呢啲工業垃圾啦!
熱狗OO 發表於 22-10-2023 02:21 PM
未知佢開幾多, 但個樣幾好, 未買千值的就可以諗下呢隻, 如果價錢合理;

個樣幾好就是同千值無乜分別囉,  ...

同真三一一樣,會買紅蓮果班人大部份已經俾ccs同千值吸走曬,笨大依隻出得再靚都無用,佢不如留返d資源開發珍寶三2.0/超獸2.0好過。
其實笨大出隻大比例既[螺巖]好過啦! 加埋西蒙同大哥人仔已經夠哂玩,唔駛同人比較
fallout8 發表於 22-10-2023 03:10 PM
同真三一一樣,會買紅蓮果班人大部份已經俾ccs同千值吸走曬,笨大依隻出得再靚都無用,佢不如留返d資源開 ...

認同,不如出光速戰神,金剛飛天鑽,太寶郎,不過依家笨大班設計師大不如前,只識改色返出

條腰同對腳都企唔直,個鑽似一件家庭電器多D,依件死得, 連20年前SEGA個隻都出得好過佢